LED TV Samsung 26EH4000

Samsung 26EH4000 (intalnit si sub codul de produs UE26EH4000) este un nou model de televizor de la producatorul coreean, lansat in primul semestru din 2012. Acesta ca si dimensiuni este unul care se claseaza in categoria televizoarelor mici sau medii pentru ca are o diagonala a ecranului de aproximativ 66 centimetri (26 inchi) si prezinta oarecum continuarea vechiului televizor LED 26D4003 . Modelul acesta seamana foarte mult cu similarul 26EH4500, lansat si el in aceasta perioada, diferenta fiind designul si faptul ca este mai ieftin.

Spre deosebire de modelul din seria 4500, acest televizor 26EH4000 are carcasa putin mai atipica pentru un televizor cu afisaj LED, din faptul ca este cu o grosime ceva mai mare, de aproximativ 9 centimetri, cam ca si grosimea la LCD-uri. Este relativ mai gros datorita faptului ca este construit pe platforma celorlalte modele din seria EH4000 si nu prezinta functiile de Smart TV pe care le intalnim la modelul similar anterior amintit.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Avand in vedere diagonala ecranului, acest model se potriveste incaperilor mici si medii, incepand de la sufragerii mici si pana la bucatarie sau dormitor iar datorita faptului ca unghiurile de vizualizare sunt bune, poate fi montat pe perete si la o inaltime mai mare si privit din confortul canapelei. De asemenea, poate fi folosit si ca o varianta de rezerva pentru un monitor la calculator.

din lateral

Samsung 26EH4000 are un display, cum aminteam mai sus, de 66 centimetri diagonala iar afisajul este pe o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, adica e un model HD Ready si nu prezinta capabilitati de Full HD – lucru care nu este neaparat necesar pentru un model de aceste dimensiuni. Frecventa afisarii imaginii este una la 50 Hz si prezinta filtrele cunoscute pe televizoarele Samsung pentru afisarea unei imagini bune: Wide Color Enhaces, Digital Noise Filter si motor grafic HyperReal Engine.

Pentru receptia canalelor pe RDS nu ai nevoie neaparata de un decodor pentru ca acest televizor este dotat cu tuner digital DVB-C, asadar conectezi antena la televizor si te bucuri inclusiv de posturile HD din grila de programe. De asemenea, pentru cei din reteaua UPC exista si posibilitatea adaugarii unui card CI+, daca cumva digitalul are lacune. Verificati insa compatibilitatea CI+ cu operatorul dvs de cablu.

Sunetul acestui televizor Samsung se bucura de tehnologii moderne precum Dolby Digital Plus, Dolby Pulse si decodare DTS 2.0. Boxele sunt create conform standardelor SRS Theater Sound asadar stie si sunet surround, atat pe boxele integrate cat mai ales daca ii adaugi un sistem home theater..desi nu vad aceasta investitie prea OK pentru un TV de aceste dimensiuni.

In ceea ce priveste posibilitatile de conectare Samsung 26EH4000 nu este un model extrem de avansat comparat cu alte televizoare din serie, pentru ca nu detine de exemplu conectare la reteaua de acasa sau la internet. Daca totusi doresti sa te bucuri de conectare la internet si redarea filmelor de pe site-urile specializate iti recomand un media player dedicat. Intrarile pe care le avem sunt cele USB, composite, scart, 2 porturi HDMI si iesirea audio digital-optica. Conectarea la calculator se realizeaza prin intermediul unui cablu HDMI daca placa video prezinta acest port sau pe un cablu VGA-HDMI.

Cum scriam si mai sus, designul este foarte proaspat insa televizorul este mai gros decat alte modele pe LED din cauza platformei pe care a fost construit. Asadar, dimensiunile lui Samsung UE26EH4000 sunt de 615 x 365 mm pe laturi si o grosime de 90 mm, bineinteles vorbim de dimensiunile fara stand, care are o latime de 18 cm si aproximativ 30 cm iar inaltimea pe care o adauga este de aproximativ 5 centimetri. Consumul de curent pentru acest model este extrem de mic, chiar si la luminozitate maxima acest televizor are un consum de doar 28 W.

Mai multe detalii despre acest televizor puteti sa cititi si pe pagina producatorului, de unde printre altele puteti sa descarcati si manualul de utilizare si verifica specificatiile exacte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *