Noua generatie de Smart TV-uri: Samsung 26EH4500, cu diagonala medie

Televizorul Samsung 26EH4500 continua linia de succes a televizoarelor LED de dimensiuni medii de la producatorul coreean, inceputa mai ales o data cu lansarea modelului precedent 26D4003, care din pacate nu mai este pe stoc (alternativa ar mai fi si Philips 26PFL306H). Totusi, balanta inclina mult spre modelul 26EH4500, care chiar daca este un pic mai scump decat vechiul model acum la lansare, vine cu functii foarte bune, fiind un televizor din gama Smart TV, cu posibilitate de conectare la internet inclusiv prin wireless-ul built in. Pretul modelului este de aproximativ 1600 lei (verifica aici pret actualizat), asadar cu aproximativ 300 lei mai mult decat vechiul model.

Cum televizorul nu este la un nivel de buget redus, consider ca se adreseaza celor care doresc un televizor inteligent ca si televizor secundar celei din sufragerii, pentru o incapere mai mica, cum ar fi dormitorul sau o alta camera a unei persoane din familie. Totusi, in cazul in care locuinta este mai mica, si acest televizor s-ar potrivi in sufragerie, pentru ca intr-adevar am fost urecheat de catre cititori ca la 66 cm nu mai vorbim de un televizor de dimensiuni mici ci mai degraba de ceva mediu 🙂 Eh, se pare ca trebuie sa imi redefinesc standardele.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Cum scriam mai sus, diagonala ecranului este de 66 centimetri iar rezolutia de afisaj este una HD, insa la 1366 x 768 pixeli. Personal, m-as fi asteptat ca si in prisma rezolutiei sa fi avut un upgrade, insa e drept ca pentru multe medii de conectare nu se justifica la aceasta diagonala Full HD, decat la jocuri sau filme. Ei bine, in aceasta consideratie consider atunci rezolutia HD a televizorului 26EH4500 una decenta, in standardele acceptabile pentru un Smart TV. De asemenea mai trebuie mentionat ca vine cu un contrast excelent, are motor HyperReal pentru filtrarea imaginii iar frecventa de afisare este de 50 Hz cu un timp de raspuns caracteristic televizoarelor LED.

Sunetul oferit de catre Smart TV-ul Samsung 26EH4500 chiar daca nu este la un nivel la fel de mare ca si al televizoarelor de dimensiuni mai mari din serie, vine cu performante decente, adica doua boxe integrate cu puterea de 5 W RMS fiecare si cu certificate foarte bune. Boxele prezinta certificare Dolby Digital Plus, sunt realizate pe tehnologie SRS Theater Sound si au decodare si filtre pe Digital Noise Filter, DTS 2.0, Digital Out, Down Firing si au specificatia auto volume leveler care regleaza volumul, evident, automat.

In rest, mai trebuie spus ca televizorul vine cu tuner digital incorporat, DVB-T si DVB-C, insa la noi in Romania ne intereseaza doar transmisiunea digitala prin cablu pentru ca cea terestra inca este indisponibila. Asadar, prin acest feature, DVB-C poti sa receptionezi de exemplu canalele HD si digitale din grila de programe de la RDS, fara a avea nevoie de un decodor extern de la ei.Pe partea de conectare televizorul vine cu numeroase posibilitati, in mare parte datorita tehnologiei Smart TV, ofera conectare la internet atat pe cablul standard cat si wireless. Pentru navigare este OK si wireless-ul insa pentru redarea de filme de pe retea personal recomand cablul de net, chiar daca nu e asa comoda.

Pe partea de conectare mai “in-house” 26EH4500 are porturi USB 2.0 in numar de doua, intrare scart, composite, 2 porturi HDMI si restul de intrari obisnuite la un televizor. Nu am observat in specificatiile tehnice de aici prezenta unei intrari VGA pentru a putea fi folosit ca un monitor la PC, insa daca placa video de pe calculator este ceva mai noua exista si HDMI care poate fi folosit. Televizorul binenteles vine cu player multimedia integrat asadar poate reda filme de pe USB sau de pe retea, prin intermediul conectarii pe DLNA folosind programul Samsung Allshare instalat pe calculator.

De assemenea, televizorul fiind din gama smart tv vine cu o multime de aplicatii care se pot instala, exista un fel de market disponibil, numit Samsung Apps. De asemenea preinstalat din ce am vazut vine cu programe pentru retele sociale, Skype, browser web si ceva jocuri.

Una peste alta, mai trebuie amintit si designul destul de standard al acestui televizor, fiind unul as zice ptrovit, fara design pe linii extravagante si briz-brizuri, punand mai degraba accept pe calitatea ecranului. E drept, as fi preferat ca rama televizorului sa fie mai subtire pentru ca comparat cu diagonala este cam mare, insa undeva trebuie sa fie diodele emitatoare de lumina 🙂 Tv-ul consuma doar 28 W iar greutatea acestuia este de doar 4.9 kilograme, asadar l-as pune intr-un loc cu ceva stabilitate, preferabil pe un suport adecvat de perete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *