Samsung 26EH4510

Samsung 26EH4510 este un alt televizor de dimensiuni medii spre mici cu carcasa de culoare alba de la producatorul sud-coreean Samsung, cu diagonala de 66 centimetri, foarte asemanator modelului de 54 centimetri diagonala – 22ES5410. Desi acest model este cu mai bine de 10 centimetri mai mare ca si diagonala, pretul nu creste exponential asadar este doar undeva la 1600 lei (verifica aici pret actualizat), cu siguranta cu un raport calitate/pret mai acceptabil desi acest model, spre deosebire de cel pe 22 inch, intr-adevar are o rezolutie ceva mai mica, insa e una HD.

26EH4510, intalnit deseori si sub numele de UE26EH4510, datorita zonei geografice catre care a fost destinat in productie (asadar primim de la coreeni produse identice cu nemtii) este si el un televizor de ultima generatie din clasa Smart TV-urilor, de aici si pretul destul de maricel la prima vedere. Ai posibilitatea de a te conecta cu el la internet, a intra pe facebook, skype, twitter si a urmari stirile cele mai noi prin intermediul diferitelor aplicatii disponibile in Samsung Apps – un fel de Android Market pentru aceste televizoare. De asemenea, vine preinstalat si cu youtube si poti vedea pe toata dimensiunea ecranului videoclipurile de acolo si sa asculti muzica prin intermediul boxelor destul de bune.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Designul, dupa cum probabil ati observat, si am scris mai sus, este unul pe alb si din punctul nostru de vedere este foarte reusit, cum rar se intampla la televizoarele pe aceasta culoare. Ai pur si simplu un look foarte elegant, colturile sunt usor rotunjite iar casa este foarte curata, fara briz-briz-uri care sa ia ochii, poate doar piciorul standului care este transparent-lucioasa, insa nu e deranjant, ci dimpotriva iti lasa o foarte buna impresie de modernism.

pe lateral are slotul CI si un port USB

Totusi, spre deosebire de modelele din seria 5 din care face parte si tv-ul mai mic cu care l-am coparat mai sus, modelele din seria 4 poseda o grosime ceva mai mare, chiar daca este un LED TV el are dimensiuni ca si la LCD-uri cu aprox 9 cm grosime, cam mult, insa greutatea este de doar 5 kilograme, cu tot cu stand. De asemenea, se poate monta si pe perete utilizand un suport cu montare pe 75×75, ideal daca hotarasti sa pozitionezi televizorul in bucatarie sau dormitor.

Trecand la displayul acestui televizor, nu sunt extraordinar de multe de spus pentru ca la acest nivel deja diferentele sunt foarte putin sesizabile si de obicei se regleaza din telecomanda. Totusi, televizorul Samsung 26EH4510 este un model HD Ready, si personal as fi preferat sa fie unul Full HD, insa daca e folosit doar pe postul de TV e mai mult decat decent avand in vedere dimensiunile sale nu foarte mari. Frecventa afisajului este la 50 Hz iar televizorul are un timp de raspuns excelent impreuna cu unghiuri de vizualizare practic perfecte.

In spate are alimentarea, SCART, antena, RJ-45, USB, 2 x HDMI, Composite, audio jack

Conectarea la retea este asigurata atat pe cablul de internet clasic, cat si prin wireless, si de data aceasta nu vorbim de wireless ready ci de wireless built-in, intocmai ca si la laptopuri, ceea ce e un mare avans, pentru ca in trecut televizoarele wireless ready necesitau un stick usb pentru conectare si nu erau chiar ieftine, mergand doar modelele “compatibile”. In rest, televizorul vine cu player multimedia integrat, reda filmele atat de pe retea cat si de pe stick usb sau hard disk extern, conectat la unul dintre cele doua porturi USB cu care vine dotat.

Samsung 26EH4510 are tuner digital DVB-C incorporat, asadar nu mai aveti nevoie de decodorul de la RDS pentru a viziona programele HD pe acest dispozitiv iar pe UPC pentru a scapa de media box-ul care ocupa spatiu si inseamna inca o telecomanda in plus, aveti la dispozitie conectarea prin card CI, insa este dat pe baza de abonament la ei. Ca tot am amintit de telecomanda, ceea cu care vine acest televizor este si el pe culoare alba.

Una peste alta, acest model este chiar foarte OK, mai ales daca vine ca un televizor secundar si de entertainment. Se potriveste perfect in camerele nu foarte mari, iar eu l-as lua pentru dormitor sau chiar si bucatarie, dar fiind pe alb in bucatarie nu l-as pune pentru ca in timp s-ar depune aburi pe el si s-ar ingalbeni. Practic, acesta este singurul moft al televizoarelor pe alb, trebuie curatate mai des, insa arata mult, mult mai bine daca si camera este pe o tenta deschisa la culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *