Samsung 32EH5300 – Smart TV cu diagonala de 81 cm

Samsung 32EH5300 este un televizor din noua serie lansata in anul 2012 si face parte din grupa televizoarelor Smart TV de la producatorul coreean, principalul avantaj al televizoarelor Smart este ca se conecteaza la internet si permit instalarea de aplicatii dezvoltate de catre producator. In mod uzual televizorul vine cu aplicatii instalate precum Facebook, Youtube, Skype, Twitter si altele mai putin populare pe la noi prin tara. Acest model de TV vine cu o diagonala Full HD si dimensiune de 81 centimetri, cu iluminarea panoului de tip LED. Rama este foarte mica asadar aspectul televizorului este unul foarte modern. Chiar daca este un televizor foarte modern, pretul nu este asa de mare precum era la inceputul anului anuntat, acum fiind vandut la aproximativ 2140 lei (verifica aici pret actualizat), asadar comparat cu vechile serii de televizoare smart sau cu cele clasice ofera un excelent raport calitate-pret.

Ca si dimensiune, televizorul, datorita inserarii anumitor componente necesare pentru procesarea informatiei “mai smart” nu este chiar atat de subtire precum sunt televizoarele cu panel LED clasice, ci mai degraba este cam la fel de gros ca si un LCD de ultima generatie. Totusi, eu zic ca este rezonabil si mai ales faptul ca marginile sunt foarte subtiri creeaza si aceasta falsa impresie de grosime, insa privit din fata arata perfect, cum ti-ai dori de la Samsung 32EH5300, un TV produs in 2012, cu functii si tehnologii demne de anul 2012.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Calitatea imaginii, cum scriam si mai sus in review, este una Full HD cu o rezoltue de 1920 x 1080 pixeli, si vine cu o frecventa de afisare de 60 Hz, chiar daca tehnologia 100 Clear Motion Rate v-ar putea incurca ca ar avea 100 Hz. Totusi, fata de majoritatea televizoarelor este o imbunatire frecventa, pentru ca standardul pana nu de mult era 50 Hz. Ca si o setare recomandata pentru a scoate tot ce e mai bun din coloritul LED al televizorului ar fi modul dinamic, cu backlight la 18, contrast 85, luminozitate/brightness 50, sharpness 80, color 70.

Sunetul televizorului este asigurat de catre 2 boxe integrate, de putere 10 W RMS fiecare si certificate Dolby Digital Plus, cu decodare DTS 2.0 si tehnologie SRS TheaterSount HD. Din ce am citit in parerile clientilor din strainatate se simte inca o imbunatatire a calitatii sunetului, chiar daca si pe actualul meu televizor Samsung sunt extrem de multumit cu acesta, fiind foarte apropiat ca si calitate cu cel al unui sistem dedicat ­čÖé Asadar, sunetul la Samsung 32EH5300 trebuie sa fie foarte bun.

Fiind un Smart TV, acest model vine cu posibilitati multe de conectare, posedand si conexiune la internet pe cablu, sau wireless ready (cu un stick de wireless compatibil). Personal recomand mereu conexiunea pe cablu pentru ca nu se pierde semnalul asa usor. De asemenea televizorul vine cu intrari USB, un port SCART, trei porturi HDMI si iesire audio digitala. Bineinteles poseda toate intrarile obisnuite de antena si sunet pentru un televizor si are si slot pentru card CI, disponibil momentan doar de la UPC. Totusi, avand in vedere ca poseda tuner digital DVB-C permite receptarea fara decodor a canelelor HD si de la RDS, desi calitativ se vede mai bine cu decodor dedicat.

Televizorul consuma extrem de putin, chiar si la luminozitate maxima avand o putere de doar 39 W, asadar mai putin decat un bec de intensitate slaba, asta gratie tehnologiei LED. Montarea pe perete a lui 32EH5300 de la Samsung se realizeaza cu un suport cu gaurile la 200 x 200 milimetri, iar greutatea televizorului este foarte mica, de doar 6.3 kilograme, ceea ce este intr-adevar wow.

In rest ce ar mai fi de zis este ca televizorul are si modul de Picture in Picture, bineinteles ca toate televizoarele mai recente de la coreeni vine cu posibilitate de redare de pe DLNA, atat de pe calculatoare si laptopuri cat si de pe telefoane, fara fir, folosind programelul Samsung AllShare. Ca si incheiere, abia astept sa intre in casele voastre, pentru ca intr-adevar deja acest model este un televizor de tehnologie inalta.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *