Samsung 32F4000 – Un Televizor LED Ieftin

Samsung 32F4000 este un televizor din Seria 4 Samsung recent lansat (2013) in oferta producatorului sud coreean si este un model care inglobeaza functii basic. Diagonala o face potrivita pentru camere de dimensiuni medii sau pentru o sufragerie de dimensiuni mici spre medii.
Totusi, principalul atu il reprezinta pretul extrem de abordabil (verifica aici pret actualizat) pentru un larg segment de consumatori.

Modelul nu este deloc pretentios, astfel ca se potriveste fie ca un televizor secundar sau ca un televizor cumparat pentru cineva care vrea sa foloseasca doar functiile de baza. Rezolutia ecranului este High Definition – 1366 x 768 pixeli. Din aceeasi gama din care face parte 32F4000 mai regasim si modelul de diagonala mult mai mica28F4000, design-ul fiind identic, insa cu proportii bineinteles diferite.

Daca bugetul iti permite ceva mai scump si eventual daca ai pretentii pentru a avea si functionalitati de smart tv, o recomandare tot low budget ar fi modelul Samsung 32EH5450, care are si redare in full hd, astfel imaginea este mai clara. Pretul lui 32EH5450 este doar putin mai mare (verifica aici pret si specificatii).

O alta alternativa mai buna ar putea fi si modelul Samsung 32F5000 care are in plus ecranul de tip Full High Defintion. Si daca nu poti sa iti cumperi un Smart TV si totusi pretentii de o imagine de calitate mai buna, recomand 32F5000.

Personal as alege intre 32EH5450 sau 32F5000, pur si simplu diferenta de pret in acest moment este suportabila si ambele televizoare vin cu ceva in plus decat basic-ul de la 32F4000.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Revenind la 32F4000, acesta are un design destul de atipic pentru mine, in sens ca standul televizorului este caracteristic modelelor pe care le-am vazut prin 2010-2011 iar design-ul efectiv al televizorului este unul modern, fiind foarte subtire si cu rama mica. Greutatea televizorului este si ea redusa, avand doar 5.6 kilograme, cu tot cu suport. Se monteaza foarte usor si pe perete.

Displayul este doar High Definition, dar nu e asta o problema daca televizorul se foloseste doar pentru functionalitatea de baza. Imaginea HD comparata cu analogicul prezent la multi este oricum mai buna, insa sub Full HD. Rezolutia la care se reda pe HD este de 1366×768 pixeli versus 1920×1080 pixeli la Full high definition.
Ce este misto la televizor este ca ofera si un player multimedia integrat, prin care poti sa redai filme de pe dispozitive externe, cum ar fi un stick usb sau hard disk extern. Un plus este si modulul picture in picture.

Pe partea de conectivitate acest model vine cu 2 porturi HDMI, jack pentru casti sau boxe, o intrare USB, SCART si slot pentru card CI+. Pe langa avantajul dat de slot-ul CI+, care a devenit disponibil si la RDS, si la UPC, televizorul are si decodor digital DVB-C, astfel ca ai putea sa conectezi televizorul la cablu fara sa il mai treci prin decodor (decat daca vrei sa vezi canalele premium, codate).

Sunetul este asigurat de doua boxe de cate 10W RMS, cu decodare buna a sunetului, chiar si din mkv-uri.

In rest, nu sunt multe de spus despre acest televizor Samsung 32F4000. Este un model recent insa totusi de baza la care ai totul cum trebuie pe partea de televizor insa ai alternative mai bune, la un pret nu cu mult mai mare. Desigur, daca ar fi sa aleg un televizor pentru parinti as merge pe acest model prin prisma specificatiilor, insa daca ar fi pentru mine, si as fi limitat la buget, as alege din variantele spuse mai sus. Pur si simplu doar HD nu este suficient daca vrei sa te uiti si la altceva decat canale TV.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *