Samsung 32F5500 – Smart TV LED

Daca ar fi sa facem un clasament al celor mai frumoase televizoare Smart TV din grupa celor ieftine, Samsung 32F5500 ar castiga de departe daca ar fi dupa mine, devansand modelele similare de la Philips sau LG. Poate sunt eu subiectiv un pic aici, insa cei de la Samsung au crescut foarte mult pe partea de design al televizoarelor…si cred ca judecand dupa vanzari nu este singurul lucru unde au luat fata competitorilor.

32F5500 de la Samsung este un Smart TV la un pret extrem de mic (verifica aici pret actualizat). Desigur diagonala, la cei 80 cm ai sai nu este foarte mare, fiind mai degraba potrivita pentru o camera de dimensiuni medii spre mici, insa totusi specificatiile sunt cu adevarat de model peste grupa budget-medium catre care se adreseaza sud coreenii prin acest model.

Imi place deosebit de mult rama televizorului, care pe langa ca este si subtire pe laterale, are si un design modern. A inceput sa semene un pic su Philips insa partea de jos prin amplasarea logo-ului si butonului din lateral dreapta de pornire ofera cu adevarat personalitate coreana acestui model. Standul cu patru brate din nou este caracteristic modelelor Samsung, fiind imprumutat de la modelele mult mai scumpe care au aparut in urma cu 2-3 ani pe piata.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze in 360 grade, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Samsung 32F5500 - Smart TV LED
Samsung 32F5500 – Smart TV LED

Display Full HD

Acest 32F5500, la fel ca toate televizoarele din seria F5500 vine cu un ecran de rezolutie Full HD ce ofera o calitate excelenta a imaginii. Diagonala televizorului este una medie spre mica (in zilele de astazi) la cei 80 cm, insa combinat cu rezolutia mare, densitatea pixelilor lucreaza in a oferi o imagine redata la o calitate foarte buna.

Imaginea acestui televizor este redata dupa ce trece prin mai multe filtre si calibrari, care contribuie si ele la calitatea imaginii. In plus are si setari speciale pentru vizualizari de filme.

Sunetul acestui model este si el bun, fiind de o putere totala de 20W pe cele doua boxe (fiecare boxa are o putere de 10 W RMS). In general majoritatea televizoarelor de brand de astazi au o putere a sunetului similara, in speta doua boxe a cate 10 W RMS. In ceea ce priveste sunetul mai trebuie mentionat ca ofera Down Firing si decodeaza inclusiv DTS.

Player Multimedia Integrat

Acest televizor Samsung se bucura de un player multimedia integrat destul de avansat. Citeste cam toate formatele multimedia disponibile, inclusiv mkv. Si citeste chiar si subtitrarile din mkv-uri sau subtitrarile din acelasi folder cu filmul daca acesta este intr-un alt fisier.
Avand in vedere ca sunetul este decodat inclusiv pe DTS nu ar trebui sa fie cu nici o problema in rularea oricarui film pe care il adaugi in playlist.

Smart TV deci conectare la internet

Televizorul fiind un Smart TV va ofera si un browser web complet. Ba chiar cred ca se poate conecta la USB inclusiv o tastatura si un mouse pentru navigare mai usoara, insa trebuie mentionat ca totusi navigarea nu e chiar ca la un pc avand in vedere procesorul mult mai slab cu care vin televizoarele..si celelalte specificatii.

Totusi, rularea site-urilor web este disponibila. Avantajul acestui model este ca vine cu wireless nativ, spre deosebire de televizoarele de tip wireless ready care necesita conectarea unui dongle compatibil cumparat pe langa televizor.

Conexiuni - 3 x HDMI, USB, Scart, CI+
Conexiuni – 3 x HDMI, USB, Scart, CI+

Pe langa wireless, multe alte posibilitati de conectare

Asa cum bine ii sta unui televizor de tip SMART, pe langa conectarea la internet pe cablu si wireless nativ, acest Samsung 32F5500 ofera conectare multipla si alte deviceuri sau surse.

Ofera astfel conectivitate pe HDMI – 3 intrari, 2 porturi USB, intrare audio digital-optica si mai are si decodor digital CI+. De asemenea, are inclus DVB-T si DVB-C.

Alte functionalitati

Televizorul vine cu multe alte functionalitati, pe care le puteti studia aici  insa dintre ele trebuie sa amintesc Smart Hub-ul, modulul Picture in Picture, DLNA-ul sau optiunea de PVR (Personal Video Recorder). Are si niste aplicatii pentru retele sociale insa nu am gasit prea multe informatii despre ele.

Trebuie mentionat ca acest televizor se poate regasi in oferta magazinelor online si sub numele de UE46F5500, insa este vorba despre acelasi model, doar ca are prefixul UE in fata.

Prezentarea producatorului se regaseste pe aceasta pagina iar manualul de utilizare in limba romana se poate descarca de aici.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *