Samsung 40EH5450: Smart TV cu diagonala de 101 cm

Televizorul LED Samsung 40EH5450 este unul de o dimensiune destul de mare avand diagonala ecranului de 101 centimetri. 40EH5450, intalnit adeseori si sub numele de produs UE40EH5450, este un televizor din gama aparatelor produse in 2012 de catre gigantul sud-coreean si are avantajul de a avea conexiuni ridicate, posibilitate de conectare la internet si descarcare de diferite aplicatii datorita faptului ca este un Smart TV. Practic, aceasta generatie de televizoare combina utilitatea unui televizor din vechile serii cu un media player, asadar pretul sau (verifica aici pret actualizat) este unul mai mult decat corect.

Televizorul are un design mult imbunatit fata de seria precedenta, liniile fiind mult mai clare, mai moderne iar rama televizorului este mai mica, oferind o nota foarte eleganta. De asemenea, standul chiar daca este destul de comun, are o usoara modificare care a fost suficienta pentru a-i schimba total impresia rudimentara pe care o aratau televizoarele Samsung din seriile precedente.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Avand o diagonala de 101 centimetri, ecranul este suficient de mare pentru orice sufragerie obisnuita de apartament sau casa, insa pentru pretentiosi mai exista si acest televizor cu diagonala ecranului si mai mare, de 117 centimetri, adica 46 inch, asadar cu 6 inch mai mare decat la acest model 40EH5450. Singurul lucru mai putin obisnuit la TV este ca chiar daca este un TV LED, nu este intr-atat de subtire, avand mai degraba grosimea unui LCD, cu cei 9 cm grosime pe care ii are acest model. Totusi, aceasta grosime se explica prin faptul ca rama nu este atat de mare si atunci luminitele LED au trebuit repozitionate in spate probabil si de asemenea avem mai multe componente datorita faptului ca este un smart tv.

In ceea ce priveste performantele ecranului televizorului UE40EH5450, acesta este unul de clasa premium, fiind pe iluminare LED si cu un afisaj pe rezolutie maxima Full HD de 1920 x 1080 pixeli, ceea ce ofera o imagine incredibil de reala atunci cand redai filme Blu Ray sau Full HD. In plus, televizorul vine cu filtrele Samsung care “periaza” imaginea si scoate tot ce mai bun din el.

Partea audio este si ea foarte buna la Samsung 40EH5450, avand doua difuzoare destul de puternice, de 10 W RMS fiecare, echipate cu tehnologie Dolby Digital Plus, Dolby Plus, decodare DTS 2.0 si tehnologie SRS TheaterSound HD care ofera un efect de surround virtual foarte fain in redarea filmelor specifice.

Conectarea cablului TV se realizeaza direct, fara necesitatea unui decodor pentru posturile TV digitale, asta datorita tunerului digital DVB-C incorporat in televizor. Acest lucru inseamna ca vor merge si posturile TV HD fara necesitatea unui decodor de la RDS sau media box de la UPC. Pe reteaua UPC mai ai si varianta cardului CI+, de curand lansat la operatorul de cablu TV.

UE40EH5450 are si numeroase posibilitati de conectare si pe alte medii, inclusiv pe PC si laptopuri datorita celor 3 intrari HDMI. HDMI-ul mai ajuta si la conectarea la aparate foto sau alte gadgeturi de prin casa. Televizorul acesta poseda si player multimedia integrat, asadar reda filmele direct de pe unul dintre cele doua porturi USB, sau si mai bine, direct de pe internet datorita browserului integrat care stie si flash. In plus, utilizand programul Allshare (un program de DLNA), poate reda filme stocate pe calculator, pe care le adaugi in folderul de share foarte simplu si dupa aia din telecomanda selectezi filmele pe care vrei sa le vezi.

Una peste alta, acest televizor este foarte bun mai ales pentru faptul ca este unul LED Smart TV iar diagonala este destul de mare, as zice ca e perfect pentru sufrageriile clasice de apartament ca si dimensiune a ecranului.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *