Samsung 40F6400 – Smart TV LED 3D de 101 cm diagonala
Samsung 40F6400 este un televizor aparut recent, la final de an 2013. Este un model spectaculos atat prin prisma designului cat si datorita specificatiilor televizorului: ecranul este LED 3D iar sub carcasa se ascunde un modul smart TV care ofera numeroase alte functii televizorului, inclusiv acces la internet.
Pretul acestui model este unul destul de accesibil daca comparam diagonala si specificatiile televizorului (verifica aici pret actualizat).
Acest model este unul tranzitional dintre televizoarele de buget si modelele mai avansate, fiind inclusa in Seria 6. Televizorul 40F6400 nu are camera TV inclusa sau procesor Quad core(este doar unul dual-core, chiar si asa foarte bun pentru un televizor) ca la modelele din seriile avansate, insa vine cu Wi-Fi integrat si noul Smart Hub de la Samsung.
Acest televizor vine si in variante cu diagonala mai mica – 32 inch – sau diagonale mai mari precum 46 inch, 50 inch, 55 inch sau 75 inch. Diferentele de pret date de diagonalele mai mari insa sunt semnificative.
[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]
Display LED de 101 centimetri diagonala, cu redare 3D
In testele de ecran pe care le-am vazut mentionate pe internet se mentiona ca ecranul acestui televizorul este unul dintre cele mai bune in aceasta grupa de pret, negrul este negru iar imaginea este bine redata in toate formatele.
Rezolutia ecranului este una Full HD bineinteles, la 1920×1080 pixeli si se vor vedea bine filmele mkv sau de calitate superioara redate pe acest televizor.
In pagina produsului de la eMAG se mentioneaza ca in pachet televizorul vine cu doua perechi de ochelari 3D compatibili, SSG-5100GB. Acesti ochelari sunt de tip activi si sunt compativbili cu televizoarele LED si PDP construite in 2011, 2012, 2013 din seria Samsung D, E si F Seria 3D TV. Durata de functionare a bateriilor este de 150 ore.
Pe langa caracteristica de 3D, de mentionat este ca acest TV Samsung vine si cu specificatia Clear Motion Rate 200 (se vede mai bine, insa nu este vorba de 200 Hz 😉 ) si se poate configura pe diferite moduri de vizionare, film mode, game, samd.
Conversia din continut 2D in 3D este si ea prezenta.
Calitatea sunetului trebuie sa fie si ea una buna, fiind un sunet cu downfiring. Decodarea se face cam pe orice format de sunet, inclusiv DTS-urile din mkv-uri care pe modele mai ieftine sau de la concurenti nu merg.
Design modern
Designul este unul care imi place foarte mult, standul cu patru picioare (denumit Quad Stand) fiind in trecut caracteristic doar modelelor premium. Incepand de anul trecut am vazut ca standul acesta a fost oferit si modelelor medium, insa de data aceasta in loc de negru, standul pe patru picioare e mai degraba argintiu. Trebuie spus ca standul este unul rotativ.
Rama televizorului este una lucioasa in partea din fata si este destul de subtire. Grosimea ramei in punctul cel mai gros este de aproximativ 5 centimetri, ceea ce este destul de putin pentru un Smart TV insa nu este chiar atat de subtire precum modelele mult mai scumpe, bineinteles acest lucru este logic.
Partea din spate a ramei televizorului este bineinteles mata si se ajunge cu usurinta la conexiunile multiple pe care le ofera acest televizor din seria F6400.
Conectivitate extinsa
Acest Samsung 40F6400 vine cu numeroase conexiuni, printre care amintesc cele 4 porturi HDMI, 3 porturi USB, LAN si wireless direct (nu ready).
Pe langa aceste conexiuni, foarte util este faptul ca are slot pentru card CI+, astfel ca ai putea sa urmaresti cu acel card luat de la operator (UPC si RDS au) posturile TV fara a le mai trece printr-un decodor sau acel media box cu telecomanda separata. De asemenea, daca nu ai posturi codate, poti sa apelezi inclusiv la conectarea DVB-C, care permite sa introduci antena direct si pe urma sa scanezi canalele digitale (si analogice). Exista si DVB-T insa momentan fara sau cu prea putina aplicabilitate in Romania.
Smart TV
In pachet televizorul vine si cu doua telecomenzi. Una pentru operarea simplificata a modului de TV si o telecomanda cu o suprafata de tip touch (track) mai mult pentru functiile de smart TV.
Telecomanda clasica este un pic mai mica decat la modelele anterioare si butoanele pot fi vazute ca fiind cam inghesuite.
Acest model fiind un smart TV dispune si de un browser web, pe care vei putea naviga inclusiv pe site-uri de tip filme online, youtube sau alte site-uri cu un continut multimedia avansat. Este deosebit de comod ca din confortul canapelei sa faci browsing printre videoclipurile de youtube 🙂 De mentionat estesi faptul ca navigarea pe internet de pe un televizor nu se compara deloc cu cea de pe un calculator, trebuie sa tineti cont de asta.
Pe langa aceste functionalitati, mai mentionez faptul ca se pot pune multe aplicatii pe acest televizor, are modul de Personal Video Recorder (PVR) si are si un microfon incorporat.
Se poate conecta la televizor inclusiv un mouse si o tastatura pentru cei care ar dori sa foloseasca ceva mai mult browserul iar pentru skype exista disponibila o camera web care se monteaza pe televizor insa este destul de scumpa.
[sam id=”3″ codes=”true”]