Samsung 46EH5450
Samsung 46EH5450 (se mai gaseste si sub numele de UE46EH5450 in Europa, sau derivate pe alte continente) este un nou produs din clasa Smart TV de la sud-coreeni, cu un display cu luminozitate LED si cu afisaj Full HD pe un ecran de diagonala mare – de 116 centimetri. Televizorul a fost lansat in primul trimestru din 2012 iar incepand cu luna Aprilie se regaseste si in Romania, la un pret de aproximativ 3200 lei (verifica aici pret actualizat); iar combinat cu dimensiunea si functiile sale consideram ca ofera un raport calitate/pret just.
46EH5450 continua linia de televizoare Smart TV de la Samsung, modelele din aceeasi clasa fiind cele pe dimensiune de 81 cm (32EH5300) si 66 centimetri (26EH4500), si de asemenea avem si un model de 101 cm diagonala, de la 81 cm in sus fiind toate pe afisaj Full HD.
[box type=”info”] Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]
Designul televizorului este unul foarte reusit, chiar daca spre deosebire de alte modele LED acesta nu este intr-atat de subtire, avand undeva pana la 9 centimetri grosime. Aceasta grosime in plus se datoreaza prezentei a mai multor componente care au transformat acest aparat dintr-un simplu televizor intr-un Smart TV. In rest, designul merge mai departe pe linia Samsung, si este mult imbunatatit fata de precendetele televizoare din aceasta gama insa din seria veche. Standul fata de vechile modele este mai bine realizat si ofera o stabilitate imbunatatita, iar greutatea totala a televizorului, chiar daca este unul de dimensiune mare prin cei 116 cm diagonala (46 inch) este de doar 13.9 kilograme.
Avand in vedere diagonala ecranului, la aceasta dimensiune cel mai recomandat este pozitionarea intr-un loc la vreo 3-4 metri de catre punctul de vizualizare pentru a te bucura de cea mai buna experienta vizuala oferta de catre displayul absolut impunator si incantator. Rezolutia Full HD ofera imagini extrem de bune, mai ales atunci cand redai ceva care sa fie din start la aceasta rezolutie, cum sunt filmele Full HD si continutul video Blu Ray.
Ca recomandare, personal l-as pune pe perete, cu un suport adecvat si la o inaltime de 1 metru, unghiurile de vizualizare nu conteaza foarte mult pentru ca tehnologia a avansat destul de mult, insa ca sa nu obosesti ochii e bine ca privrea sa fie perpendiculara pe imaginea tv-ului.
Sunetul desi se mentine la aceeasi valoare de 10 W RMS ca si pe modelele anterioare, s-a mai lucrat la calitatea acestuia, si dat fiind faptul ca sunt 2 difuzoare incoporate s-a scos ce s-a putut mai mult din el. Vine cu sistem SRS TheaterSound HD si Dolby Digital Plus si are si o interesanta functie de Auto Volume leveler care regleaza automat nivelul de sunet, in functie de mediul redat (explozii, etc). Nu este recomandat daca ai vecini si stai la bloc 😉
Pe partea de receptie a transmisie pe cablu, Samsung 46EH5450 vine dotat cu decodor digital incorporat DVB-C asadar canelele digitale sunt prinse fara necesitatea unui decodor pe RDS si de asemenea are modul pentru card CI+, momentan disponibil doar de la UPC.
Ca si conectivitate, acest model 46EH5450 poseda cele uzuale ale unui televizor -scart, component, iesire audio digital-optica si de asemenea vine cu 3 porturi HDMI, 2 porturi USB, conectare la internet si retea atat pe cablul clasic cat si printr-un dispozitiv wireless (wireless ready).
Noutatea mare la televizoarele Smart TV din care face parte si acest model Samsung este ca are o multime de aplicatii pe partea de socializare (facebook, twitter, skype) si youtube. De asemenea se pot descarca de pe net o gramada de aplicatii de pe Samsung Apps Store plus ca, ca si vechea generatie, are modul DLNA incoporat, asadar prin programul AllShare instalat pe calculatoare/laptopuri poate reda continut video/audio direct de pe calculator, prin reteaua de acasa.
Per total, si cu acest Samsung 46EH5450 se vede agresivitatea prin care sud-coreenii vor sa intre pe piata cu televizoarele inteligente, pretul unui asemenea model fiind pe deplin justificat atat prin calitatea imaginii, sunetului si a constructiei cat si prin posibilitatile multiple de conectare, inclusiv navigare pe internet.