Samsung a intrecut Apple si Nokia cu un record de 213 milioane de smartphone-uri distribuite in 2012

Batalia dintre Samsung si Apple pentru dominarea pietei mondiale de smartphone-uri este una tot mai incrancenata. Dar, conform ultimelor cifre facute publice de Strategy Analytics, Samsung si-a extins dominatia asupra producatorilor rivali, astfel incat stapaneste 30 % din piata mondiala de distributie.

Potrivit firmei de cercetare a pietei din domeniu, cele 230 de milioane de smartphone-uri distribuite in cursul anului 2012 de catre Samsung reprezinta un record pentru unitatile distribuite anual de orice vanzator de smartphone-uri. Recordul anterior a fost detinut de catre Nokia, care a distribuit 100.1 milioane de unitati in 2010.

Posibilitatea lui Samsung de a distribui atat gadgeturi ultraavansate si scumpe ca Galaxy S III si Galaxy Note II, cat si mai putin scumpe, de buget redus, precum Galaxy Y, a facut ca aceasta companie coreeana sa fie aproape imposibil de combatut. De fapt, Samsung a vandut mai multe smartphone-uri anul trecut decat Apple si Nokia impreuna.

Apple continua sa creasca, in pofida zvonurilor potrivit carora o parte din productia de iPhone 5 a fost redusa – semn al unei cereri scazute. Compania americana a distribuit 135.8 milioane de smartphone-uri in lumea intreaga, ceea ce inseamna 19 % din piata mondiala de distributie a acestor tipuri de device-uri. Totodata, aceasta reprezinta o crestere de 46 % de unitati vandute anual. Oricum, nu inseamna foarte mult pentru piata de distributie a Apple, care se lauda cu un procent constant de 19 % si in 2011.

Samsung si Apple au distribuit impreuna mai mult de jumatate din toate smartphone-urile care s-au lansat in cursul anului trecut.

Apple and Samsung

Nokia a reusit sa se mentina pe pozitia a 3-a, distribuind 35 milioane de smartphone-uri in 2012. Oricum, uriasul producator finlandez de pe piata telefoanelor mobile s-a scufundat de la cu 16 procente anul trecut la numai cu 5 procente anul acesta. Sa speram ca parteneriatul companiei cu Microsoft si linia infloritoare Lumia pot ajuta in revenirea din aceasta cadere.

[sam_ad id=”19″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *