Aparat Aer Conditionat Samsung Boracay AQ09TSBNCEE 9000 BTU

Daca in urma cu cateva zile v-am prezentat cateva aparate de aer conditionat de la Samsung dintr-o clasa mai premium, si anume modelele Maldives de 9000 BTU si de 18000 BTU, astazi va prezint un aparat de aer conditionat din seria Boracay de 9000 BTU, modelul AQ09TSBNCEE – un model cu design similar, functii aproape identice (mai putin filtrul Plasma Ion) si cu o putere destul de mare la un pret acceptabil de aproximativ 1100 lei (verifica aici pret actualizat).

Aparatul este dotat si inverter, asadar are atat functie de racire cat si de incalzire, si are puterea mai exact de 9384 BTU atat la racire cat si la incalzire, iar consumul este undeva la 800 W la racire si incalzire.
Samsung Boracay AQ09TSBNCEE este un aparat din clasa de eficienta A, atat la racire cat si incalzire, consumul de energie electrica fiind unul foarte bun; iar ca si functii seamana si cu aparatele de aer conditionat din seria Beko Prestige Line, doar designul fiind foarte diferit.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

In pretul aparatului nu este inclus montajul, acesta de regula costa undeva la 50 euro la partenerii autorizati Samsung pentru montaj si include 3 metri de retea termina (adica distanta intre unitatea interioara si cea exterioara). Lista montatorilor autorizati Samsung se gaseste in acest PDF.

Un avantaj major al acestui sistem este faptul ca este silentios, unitatea interioara are un zgomot de doar 32 decibeli (mai putin si decat al celor din seria Maldives), iar untatea exterioara de 48 decibeli. Ca sa va faceti o idee, in general o combina frigorifica are nivelul de zgomot de aproximativ 40 decibeli, asadar cel putin pentru unitatea interioara putem spune ca este un aparat de aer conditionat foarte silentios.

Samsung Boracay AQ09TSBNCEE desi nu are sistem de filtrare Plasma care ionizeaza aerul ca si la aparatele din seria Maldives, are totusi acelasi filtru avansat numit “HD 80” care are o densitate mare atat la unitatea exterioara cat si la cea interioara, asadar aerul poluat sau agentie microbieni nu sunt introdusi in casa sau birou prin operarea acestui aparat de aer conditionat.

Echipamentul are pe langa functia de racire si incalzire si functie de ventilare pentru circularea aerului in interior cat si o functie de dezumidificare. Pentru toate aceste 4 functii avem 4 trepte de ventilare (puterea debitului de aer) si functie auto rotativa a fantei de ventilatie, sistem auto restart, timer sau functie jet. De asemenea este foarte util modul Sleep/Night Mode pentru ca aparatul lucreaza foarte silentios si nu ventileaza atat de puternic, asadar pe langa silentiozitate lucreaza mai “bland”.

Telecomanda inclusa este una solida, nu este din clasa ieftina si toate functiile se pot regla de pe ea.

Unitatea interioara are dimensiuni destul de standard pentru un aparat de 9000 BTU si anume 820 mm lungime, 285 mm inaltime si o grosime de 210 mm. Unitatea exterioara este in ton cu dimensiunea generala a acestor aparate – 660 x 470 x 240 mm iar designul este clasic tuturor aparatelor de aer conditionat Samsung.

Una peste alta, acest model Samsung Boracay AQ09TSBNCEE este un aparat foarte bun la un pret mic – doar 1160 lei (verifica aici pret actualizat) mi se pare excelent, iar montajul costa pana in undeva la 2-300 lei; asadar nu costa mai mult decat alte aparate din aceeasi gama si ai avantajul unui producator cu nume puternic.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *