Cuptor cu Microunde Incorporabil Samsung FG87SST, Inox

Cuptorul cu microunde, ca să fim sinceri, ne salvează în multe zile, ajutându-ne să gătim ceva rapid și gustos. Pentru că actualele cerințe în bucătărie sunt din ce în ce mai diverse, mobilierul nostru și electrocasnicele trebuie să fie în ton, cât mai practice și cât mai moderne. Sunt acum în trend bucătăriile care câștigă spațiu, prin aparatură incorporabilă în mobilier cât mai în tendințe și ergonomic. De aceea, tendința e ca inclusiv și cele mai mici aparate electrocasnice să fie încorporate, chiar și cuptorul cu microunde. Așa e și modelul Samsung FG87SST, foarte avansat, din păcate la un preț destul de mare (verifică aici preț actualizat).

Cuptor cu microunde de capacitate mare, puternic, cu 6 trepte de reglare a puterii

Samsung FG87SST este un cuptor cu microunde puternic, cu o putere maximă de 800 W și 6 nivele de reglare a acesteia. Pe lângă acestea, dispune de o capacitate mare, de 23 litri. Cu asemenea valori, aproape că se apropie de un cuptor obișnuit, pe gaz sau electric, dincolo de preț. Dar nu numai prin acestea. Acest cuptor cu microunde, extrem de avansat, prezintă o multitudine de funcții și opțiuni utile, spre a-ți oferi mai multe modalități de a-ți prepara mesele și, implicit, o varietate de feluri de mâncare. Astfel , pe lângă decongelarea alimentelor, accesoriul pentru grătar (element de încălzire pentru grătar) util pentru funcția tip Grill, cuptorul Samsung FG87SST te mai poate ajuta să prepari și pizza, datorită opțiunii speciale.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Funcții multiple

De asemenea, prezintă și funcție Eco, care, prin activarea butonului specific, îți permite economisirea energiei electrice în modul stand-by cu până la 40 %. Astfel, prin simpla apăsare a butonului Eco, câștigi energie electrică și bani.

Prin funcția de decongelare, poți transforma orice aliment congelat într-unul proaspăt rapid și gătit uniform. Alimentele se dezgheață astfel în condiții optime, beneficiind de prospețimea pe care au avut-o înaintea congelării.

Meniu automat pentru momentele când nu știi ce să gătești

Ceea ce mi se pare însă și mai interesant este că te ajută inclusiv în momentele în care ești indecis(ă) în privința felului de mâncare pe care dorești să îl pregătești, când pur și simplu nu știi ce să gătești. Și pentru că nu dispui mereu, în astfel de situații, de suficient timp pentru a te inspira din cărțile și revistele de rețete, sau te grăbești ca să mai fii și creativ(ă), te salvează, în asemenea cazuri, meniul automat cu care este prevăzut Samsung FG87SST, care va comanda ceva gustos pentru tine. Asta pentru că, în loc să te lase pe tine să încerci să ghicești timpii și temperaturile potrivite gătitului, îți permite să selectezi pur și simplu un meniu și să apeși pe buton pentru a începe prepararea mâncării imediat, indiferent de fel.

Tehnologie avansată de distribuire a undelor din 3 unghiuri

Pe lângă aceste funcții și opțiuni utile pentru a-ți asigura o diversitate a mesei tale, indiferent de momentul zilei, Samsung FG87SST prezintă și alte două sisteme deosebit de avansate, care îți ușurează munca: tehnologie de dispersie a trei tipuri de unde și sistem de blocare pentru a asigura siguranța copiilor care se joacă în preajma lui.

Tehnologia inovatoare cu care se mândrește însă producătorul acestui cuptor cu microunde este sistemul triplu de distribuire a microundelor, care se asigură că toate alimentele, de la pizza la laptele cald, sunt preparate perfect de fiecare dată. Acest lucru este posibil grație celor trei puncte de distribuire a microundelor. Astfel, cu ajutorul acestui cuptor, deși simplu, micuț, vei obține mereu alimente preparate uniform și bine pătrunse.

Sistem de blocare a ușii pentru un plus de siguranță pentru copii

Blocarea de siguranță pentru copii este deosebit de utilă dacă ai prichindei. Cuptoarele Samsung sunt sigure pentru copii, au sisteme speciale de blocare de siguranță, astfel încât ferește mânuțele copiilor de pericol. Ba chiar și pe ale tale, în caz că ai uitat că funcționează cuptorul, sau al altor persoane care nu au apucat ă vadă la ce anume lucrez tu prin bucătărie. Te procedează pe tine și pe cei dragi, așadar, chiar și de cele mai mici accidente nedorite.

Cuptor cu microunde incorporabil Samsung FG87SST

Accesorii utile

La fiecare folosire, cuptorul te va avertiza printr-un semnal sonor când se sfârșește programul, așa că te poți afla oriunde în casă când e gata preparatul și știi astfel când să revii ca să așezi masa.

Având în vedere varietatea tipurilor de mâncăruri pe care le poți prepara cu Samsung FG87SST, datorită funcțiilor avansate și diverse, acesta dispune, pe lângă suportul rotativ din sticlă, obișnuit pentru astfel de aparate, de o tavă separată în care să poți prepara mâncăruri crocante.

Sistem de curățare pe bază de aburi

Cel mai minunat lucru pe care îl putea avea acest cuptor cu microunde cred totuși că le depășește pe toate de până acum: sistem de curățare cu aburi, astfel încât să îți ușureze cu mult munca atunci când vrei să îl cureți – oricine știe că un cuptor cu microunde nu e tocmai simplu de spălat. Uneori, această activitate e o adevărată corvoadă, mai ales din cauza stropilor de grăsime uscată. Dar nu mai e cazul cu acest cuptor Samsung FG87SST. Îți simplifică foarte mult munca, termini mult mai repede și fără să mai fie nevoie să freci mult ca să îl faci lună. Dacă nu mă înșel, acesta este primul cuptor cu microunde de pe piață care îți oferă o astfel de funcție de curățare pe bază de aburi – personal, știu de așa ceva doar la cuptoarele incorporabile obișnuite, de dimensiuni mari. Așadar, încă un lucru care îl face să își merite prețul mai mare.

Materiale de calitate: inox, sticlă ceramică; interior din email ceramic cu filtru antibacterian

Dar cuptorul cu microunde Samsung FG87SST este un aparat de calitate nu doar prin ceea ce oferă din interior, ci și prin exterior: este realizat din inox fin, mat, material foarte rezistent, metal de calitate superioară care nu se oxidează; sticlă vitroceramică neagră, rezistentă, vastă (aproape toată ușa e din sticlă). În interior, la fel de bine: are pereții din email ceramic, care face aparatul mult mai durabil, pentru că, indiferent în ce mod îl vei folosi și pentru cât de mult timp, acesta nu se va zgâria precum inoxul și nici nu se va crăpa precum plasticul, de exemplu. În același timp, emailul ceramic este și foarte ușor de curățat, cu ajutorul unui burete sau al unei cârpe moi. Alături de funcția de curățare cu aburi, și cu un asemenea material în interior poți spune că ai scăpat foarte ușor de corvoada curățatului cuptorului. Din două mișcări, acesta va străluci.

Încă un beneficiu pe care ți-l aduce acest tip de email este faptul că el funcționează pe pereții interiori ai cuptorului ca un material superior ce se comportă ca agent antibacterian și dezodorizant. Menține curat în acest mod mediul de preparare al mâncărurilor tale.

Design și dimensiuni

De culoarea inoxului (argintiu/silver închis), în combinație cu negrul sticlei de la ușă, Samsung FG87SST arată impecabil, este elegant și modern ca orice aparat incorporabil și este și suficient de ergonomic pentru un aparat care aproape că face pe jumătate din treaba unui cuptor tradițional. Măsoară așadar 48.9 cm în lățime, 27.5 cm în adâncime și 39.2 cm în înălțime. Cântărește doar 14.5 kg.

Cuptorul dispune și de un panou de comandă electronic, cu butoane simple, ușor de activat prin simpla apăsare și cu afișare cu LED roșu. Ușa se deschide prin apăsarea unui buton de tip push-up (ca majoritatea altor cuptoare cu microunde) și nu prezintă mâner exterior.

Specificațiile complete oferite de către producator se regăsesc pe această pagină iar manualul de utilizare se poate descărca de aici.

Concluzii. Model similar

Cu asemenea avantaje oferite, materiale foarte bune și o multitudine de funcții, opțiuni, sisteme și tehnologii inovatoare, pentru un simplu cuptor cu microunde, Samsung FG87SST chiar face toți banii. Unde mai pui că-i și un aparat electrocasnic incorporabil, de brand bun, fapt ce-i mai justifică, încă o dată, prețul.

Un cuptor cu microunde la fel de avansat și modern, și el cu tehnologii inovatoare și din materiale superioare, apropiat ca preț, ar mai fi și cuptorul cu microunde incorporabil Whirlpool AMW494NB, din inox antiamprentă negru.

 

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *