Samsung RL40WGPS1
Combina frigorifica Samsung RL40WGPS1 este un aparat electrocasnic foarte bine croit pentru familii de dimensiuni medii, as zice pana in 3 persoane, poate 4 cu indulgenta. Spun doar medii pentru ca capacitatea neta se adreseaza intr-adevar acestei grupe de clienti, avand 298 litri, impartit in 213 pentru unitatea de frigider si 85 litri pentru congelator. Combina este dotata cu sistem no frost pentru congelator si de asemenea cu multiflow pentru unitatea de racire, dar despre acestea voi scrie detalii un pic mai jos. Pretul la care se vinde este undeva la 1600-1700 lei (verifica pret actualizat) si as zice ca ofera un bun raport calitate/pret pentru un aparat frigorific dotat atat cu multiflow cat si cu sistem nofrost. De asemenea, poseda dispenser de apa, ceea ce este extrem de util vara, insa are dezavantajul ca ocupa ceva spatiu din interiorul frigiderului, practic as zice cat doua sticle de apa de 2 litri in mod obisnuit; insa apa se poate introduce in dispencer (doar apa plata).
Combină frigorifică dotată cu sistem de răcire No Frost și de ventilație multi flow – poate oferi un plus de prospețime alimentelor
Dimensiunile combinei datorita sistemelor moderne de reglare a temperaturii interioare sunt un pic mai mari, in sensul ca sunt combine care la acelasi spatiu ofera o capacitate mai mare de depozitare; totusi, este un lucru firesc, astfel ca inaltimea combinei Samsung este de 188 cm cu o latime de 60 centimetri si adancime de 68.5 cm. Partea frumoasa este ca avand multiflow si no frost in spate carcasa este lucrata, neiesind afara niciun cablu termoconductor al agentilor de racire. Designul, fiind pe argintiu combina un minimalism impreuna cu o eleganta, iar combina nu iese foarte mult in evidenta, totusi ceea ce ii mai ofera un plus de imagine moderna este dispencerul de apa pe exterior, relativ simplu, care se actioneaza impingand paharul de suportul de plastic transparent. Un plus este ca are jos un suport pentru colectare apei in caz de utilizare incorecta, asadar nu trebuie sa iti faci griji ca va curge apa pe jos daca il pornesti din greseala sau mai ales la primele folosiri nu te descurci cu sistemul dispencerului de apa.
Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici
Ce nu mi-a placut din opiniile celor care au cumparat combina este faptul ca usile se deschid relativ greu, si daca la inceput am apreciat acest lucru, acum la combina mea frigorifica similara chiar ma oboseste; totusi daca aveti copii mici devine un mare avantaj. Deci, depinde de situatia in care esti si de planuri 🙂
Organizare și compartimentare pe patru rafturi la frigider
In momentul in care deschizi usa, totul vei vedea ca este foarte bine organizat, de la dispencer, suportii de pe usa si pana la rafturi. Imi place ca pe usa suportii de borcane si de sticle au “invelitura” inalta asadar nu vor cadea borcanele daca tragi mai energic. La Arctic-ul meu va zic, am emotii 🙂
Rafturile principale in unitatea de frigider sunt in numar de 4 si sunt facute din sticla. Fiecare unitate de raft are doua etaje de ajustare, insa in principiu nu te ajuta extraordinar de mult, de regula se compromite un raft in momentul in care inalti una dintre ele pentru vase mai mari; insa acolo poti sa depozitezi semipreparatele sau mezelurile ca sa fie totul cat mai optim organizat. Cutia de legume si fructe este mare, asadar mai ales vara vine in ajutor cu brio pentru depozitarea in conditii proaspete, si, cum scriam pe la inceput vine toata unitatea de racire cu sistem multiflow care circula aerul in interior astfel incat temperatura sa fie constanta atat in partea superioara, mediana cat si in cea de mijloc. Asadar, interiorul este destul de clasic la frigider.
Samsung RL40WGPS1 are totusi si unitatea de congelare clasica, cu o capacitate nu foarte mare, de aceea imi intareste convingerea ca este un electrocasnic potrivit famiilor de 2 sau 3 persoane; ma rog, situatia deja se schimba daca ai o lada frigorifica insa presupun ca nu e cazul, mai ales daca locuiesti la bloc. In unitatea de congelare regasim asadar 3 compartimente; partea faina este ca are sistem no frost, adica nu se formeaza gheata in interior, asadar dezghetarea la intervale de timp este exclusa.
Termostat dispus pe 5 trepte de răcire
Mai trebuie spus ca reglarea termostatului este pe 5 nivele, este pusa in partea superioara panoul de comanda unde apasand un buton se selecteaza programul dorit. Programarea este simpla, ajutata si de catre led-uri indicatoare.
Nivelul de zgomot este unul obisnuit, sistemul operand la 43 decibeli. Evident, exista si mai silentioase, dar acelea nu sunt atat cu multiflow cat si cu sistem de evitare a formarii ghetii.
In concluzie, la cei aproximativ 1600 lei, acest aparat frigorific Samsung ofera specificatii destul de bune, sisteme de ultima generatie insa aranjarea interioara este la un prag minimalist. Reprezinta o buna alternativa in cazul in care cauti mai degraba functionalitate decat un aspect extraordinar atunci cand deschizi frigiderul. Are un pret atat de mic si datorita faptului ca aceasta generatie exista pe piata de aproximativ 2 ani, insa trebuie spus si ca in ultima vreme este impins tot mai in fata la oferte datorita pretului mic pentru o combina nofrost de calitate coreeana.
Manualul de utilizare cu specificatiile intregi intr-un limbaj mai tehnic si instructiuni de utilizare, inclusiv pentru reversarea usilor este gasit spre descarare aici, insa il veti primi si o data cu produsul, in romana.