Samsung RL60GZGIH – Combina Frigorifica cu Functia No Frost

Chiar daca aparatele frigorifice care au functia No Frost sunt relativ scumpe, acestea vin cu performante foarte bune, mai ales daca cauti comoditate in folosire si pastrarea alimentelor iar Samsung RL60GZGIH este o astfel de combina frigorifica, foarte incapatoare cu un volum total de incarcare de 400 litri. Este foarte inalt, avand 2 metri inaltime iar pe laterale are o lungime de 60 cm cu 67 centimetri adancime, asadar s-a preferat inaltarea combinei in detrimentul latimii, ceea ce reprezinta de multe ori cel putin un raft in plus.Pretul la care se vinde este de aproximativ 3500 lei (verifica aici pret actualizat), asadar nu se adreseaza oricarui buget, indiferent cat de bun este – dar daca ai banutii, nu este cale de intoarcere o data ce aflii functiile si cate beneficii aduce acest electrocasnic in casa. Si e si frumos, inox!

Prin usoara inaltare a combinei frigorifice si mai ales cu o dimensiune mai mare pe latime cu cativa centimetri fata de dimensiunile standard ale combinelor frigorifice practic spatiul de depozitare in combina RL60GZGIH s-a marit cu aproximativ 60 litri, ceea ce este extrem de util, mai ales pentru familiile care au mai multi componenti sau pentru cei care considera ca unitatea de congelare este prea mica.

Evident, prin prisma pretului destul de mare RL60GZGIH este un aparat electrocasnic modern dotat cu tehnologii inovatoare, care sper ca in urmatorii 5-6 ani vor face parte din echiparea standard a tuturor frigiderelor si congelatoarelor, insa pana atunci trebuie sa platim in plus pentru aceste lucruri. Dintre tehnologiile moderne cu care vine, pe langa sistemul No-Frost care este din ce in ce mai cautat aceasta combina Samsung are si un compresor gandit mai eficient, nu merge la putere liniara adica pornit-oprit ci merge in mai uniform – cu reglarea puterii in functie de un termostat cu care se sincronizeaza constant. Acest lucru se traduce si printr-un consum mai mic de curent cat mai ales printr-o optimizare a nivelului de zgomot constant, care si asa e mic – pana in 40 decibeli la operarea la capacitate maxima. Am citit totusi in comentarii la magazinele online ca la inceput zgomotul ar fi mai mare  – probabil pana se face echilibrul termic al aparatului.

De asemenea RL60GZGIH vine si cu un sistem intern de vaporizare spre fiecare raft, asadar curentul de aer rece este distribuit uniform in interiorul compartimentelor si avand compartimentele speciale pentru peste sau fructe si legume si acolo optimizeaza temperatura astfel incat aceste alimente sa se pastreze la nivelul optim recomandat pentru maxim de prospetime.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

In cazul in care pleci in concediu, acest electrocasnic este dotat si cu un mod de vacanta, programarea se poate face astfel incat sa se dezactiveze sau sa se reduca nivelul lucru pentru frigider, pastrand alimentarea propice doar pentur congelare, unde nu se justifica oprirea aparatului. Evident, toate frigiderele au acest termostat si descurca binisor cu temperatura pe termen lung, insa avantajul la Samsung este ca consuma mai putin curent si nu merge inutil in gol.

Referitor la impartirea volumului intre cele doua unitati la combina frigorifica: frigider si congelator acestea sunt proportionate la un raport 288 litri pentru frigider respectiv 112 litri pentru unitatea de congelare. Partea superioara de congelare este extrem de eleganta si functionala ca organizare, avand 3 rafturi ajustabile, raft pentru sticle dedicat, compartiment 0 grade si compartiment pentru pastrarea fructelor si a legumelor care se misca extrem de usor, asadar nu trebuie sa tragi mecanic, ci exista un mecanism lucrat fin pe acolo. Pe usa avem mai multe etajere, foarte frumos facute si care se ajusteaza dupa propriile preferinte si in functie de incarcatura, ceea ce reprezinta un imens plus: eu ma chinui mereu cu borcane cu inaltime neregulata si irosesc spatiu in combina Arctic pe care o am acasa.

In ceea ce priveste congelatorul, acesta are 4 compartimente, doua mai mari pentru depozitare pe termen lung si doua dispuse in partea superioara pentru alimentele care se prepara pe termen scurt. Le grupezi frumos si ai acces la ele imediat. Eu tin in partea superioara semipreparatele cum ar fi blaturile luate din comert. Un alt avantaj la compartimentele mari este ca sunt bine izolate si nu se face transferul de miros la alimente – nu conteaza extraordinar de mult la gatit insa ca si idee e foarte OK sa fie toate intr-o ordine logica.

Ca si alte specificatii ale lui RL60GZGIH de la Samsung mai pot adauga ca are o greutate neta destul de mare, de 77 kilograme, oarecum normal raportandu-ne la dimensiunile de 201x60x67 cm; usile sunt reversibile, poseda un display pentru setarea mai usoara a termostatului si programelor, iar iluminarea in interior este pe LED-uri (puternica) – de pe cele lateral doua laterale.

Un model similar in video cu acesta:

One thought on “Samsung RL60GZGIH – Combina Frigorifica cu Functia No Frost

  • 22 mai 2013 la 7:59
    Permalink

    Ce diferente sunt intre cele 2 modele (cel prezentat si cel din video)? Chiar ma uitam pe net de modelul respectiv si nu se gaseste pe la noi, o fi vandut doar in Anglia. Am observat o singura diferenta intre cele 2 modele, si anume manerul de deschidere, care la RL60GZGIH e normal, fata de RL60GZEIH care are acel sistem de deschidere. In rest, pare identic.

    R: La fel ni se pare si noua..

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *