Masina de Spalat Rufe Samsung WF60F4E0N0W, Clasa A+

Mașinile de spălat rufe de la Samsung au devenit din ce în ce mai dotate și, implicit, mai performante. Sunt o opțiune bună dacă vrei să economisești, dar, în același timp, să nu faci compromisuri în ceea ce privește eficiența. Totodată, dispun de tehnologii inteligente și sunt disponibile la prețuri destul de accesibile. Astfel este și modelul Samsung WF60F4E0N0W, avansat, la un preț bun (verifică aici preț actualizat).

Capacitate încărcare 6 kg, viteză centrifugare 1000 rotații/minut, clasa de eficiență energetică A+

Samsung WF60F4E0N0W este o mașină de spălat „clasică”, adică cu încărcare frontală, însă are o capacitate de încărcare peste standard (de 6 kg), putând spăla deodată mai multe rufe, pentru întreaga familie. Are o viteză de centrifugare de 1000 de rotații pe minut, în raport foarte bun cu volumul maxim de rufe pe care îl poți spăla într-o cuvă – la 6 kg de rufe chiar nu îi trebuie mai mult. Este o mașină de spălat economică, fapt confirmat din prima după „etichetă”: are o eficiență energetică A+, o clasă de eficiență la spălare A și o clasă de eficiență la centrifugare C. Și chiar nu consumă mult; are un consum mediu anual de apă de 8580 litri, din mediile oferite de către producător.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Programe utile și variate

Ca programe cu care este prevăzută, Samsung WF60F4E0N0W este destul de dotată; beneficiază de cicluri de spălare suficient de numeroase și variate, capabile să satisfacă orice cerință a rufelor tale. Are, așadar, program rapid (de 15 minute), program de prespălare; program special pentru țesături din bumbac, program pentru protejarea articolelor tip Jeans, program pentru țesături din lână; program pentru materiale sintetice; program pentru consum redus de energie (în comparație cu ciclul de spălare pentru rufe din bumbac), cu spălare la temperaturi joase, pentru un plus de economie la curentul electric, fără a face compromisuri la performanță; program tip spălare manuală; program pentru articole de Sport; program Baby pentru spălarea și igienizarea hainelor și articolelor pentru bebeluși (acest program este foarte util și pentru familiile cu bătrâni, bolnavi sau persoane alergice); posibilitatea de programare întârziată.

Datorită programului de spălare rapidă, poți economisi timp util, mai ales atunci când ești ocupat(ă), dar ai nevoie și de rufe curate, proaspăt spălate. Ceea ce mi se pare însă interesant la acest program este faptul că poți modifica setarea temporizatorului în funcție de greutatea încărcăturii și de programul de care dispui.

Funcția Memo, pentru memorarea ultimului program utilizat

Această mașină de spălat rufe beneficiază și de funcția Memo, în sensul că, dacă speli mai multe încărcături, una după alta, fără să modifici setările, nu mai ai nevoie să reprogramezi ciclul de fiecare dată. Asta pentru că funcția Memo Ultimul Program stochează ultima setare a ciclului de spălare, chiar dacă mașina de spălat a fost oprită. Apăsând doar pe butonul de pornire, mașina va spăla noua încărcătură în același tip de program pe care l-ai utilizat anterior. Din nou, ai parte de timp economisit.

Masina de spalat rufe Slim Samsung WF60F4E0N0W

Sisteme și tehnologii avansate

În afară de astfel de programe, prezente într-un număr mai mic sau mai mare la orice mașină de spălat rufe, Samsung WF60F4E0N0W prezintă și alte sisteme și tehnologii utile, unele inovatoare și specifice firmei producătoare (însă cam toți producătorii se laudă cu funcții proprii), concepute pentru a facilitat tot mai mult spălatul rufelor și pentru a oferi rezultate excepționale, indiferent de articolele pe care le ai de spălat. Astfel, are un filtru autocurățare, sistem de autodiagnosticare, control la supraîncălzire; sistem de detectare a spumei; sistem de siguranță împotriva copiilor; tehnologia specifică  Diamond Drum și sistemul Ceramic Heater.

Sistem de Diagnosticare inteligentă în cazul unei probleme

Sistemul de autodiagnosticare inteligentă, proprie mașinilor de spălat Samsung, te informează despre orice problemă ar avea mașina ta și, totodată, îți prezintă soluții în vederea remedierii ei. Scapi astfel de o corvoadă, fără a mai fi nevoie să chemi, pentru orice problemă pe care o poți rezolva și tu, un instalator sau un reprezentant de la service. Economisești astfel, încă o dată, timp și bani. Mașina ta de spălat va fi prima care îți va indica problema și, în același timp, îți va sugera soluția.

Funcția specială de Diagnosticare inteligentă detectează problemele în stadiu incipient și îți poate oferi metode de soluționare prin utilizarea unui smartphone cu scanare cu LED-uri, datorită unor senzori. Desigur, pentru a rezolva problemele minore, ai la dispoziții soluții și în manualul de utilizare al mașinii, însă astfel pierzi mult mai mult timp, încercând să cauți atât problema, cât și să pui în aplicare o metodă de a o rezolva.

Sistem Diamond Drum pentru protejarea țesăturilor

Sistemul Diamond Drum îmbină perfect forța cu delicatețea. Datorită lui, ai parte de rezultate bune în spălarea rufelor, dar, în același timp, țesăturile rufelor tale sunt protejate. Finisajul și textura tamburului, cu motive în relief în formă de diamant, asigură eficiență și siguranță a hainelor, fără riscul de a le agăța în timpul spălării și, astfel, de a le deteriora. Perforațiile foarte mici, milimetrice, pentru ieșirea apei utilizate deja sunt responsabile de eliminarea riscului de blocare a mașinii /tamburului cu rufe în timpul spălării. Acest sistem este foarte bun mai ales pentru protejarea rufelor delicate, precum dantela, satinul, perdelele etc.

Samsung WF60F4E0N0W are un nivel de zgomot la centrifugare de 74 dB și unul la spălare de 61 dB.

Design elegant și foarte modern; ecran LED mare

Ca design, este o mașină modernă și elegantă. Este ergonomică, fiind de tip Slim (îngustă). Măsoară 85 cm în înălțime, 60 cm în lățime și doar 40 cm în adâncime. O poți așeza, așadar, în orice spațiu, pentru că nu va ocupa mult. Cântărește 55 kg. Față de alte modele de mașini de spălat rufe de pe piață, fațada mașinii de spălat Samsung este ușor curbată, pentru o estetică mai plăcută. Aceasta încorporează tehnologia Touch of Color, proprie Samsung, care adaugă o transparență profundă și elegantă în designul controlului principal rotativ (JOG DIAL) și al butoanelor.

În completarea designului organic al mașinii de spălat Samsung WF60F4E0N0W se află afișajul prietenos de culoare albastră cu butoane controlate prin atingere (Touch Control). Prezintă și un afișaj cu ecran mare cu LED de culoare albastru-deschis și butoane moderne, care te informează despre timpul rămas din ciclul de spălare selectat, despre etapa de spălare în care se află etc. De asemenea, dispune de un buton de selectare a vitezei de centrifugare, în funcție de tipul de țesături pe care le ai de spălat, și de un buton de selectare a temperaturii dorite, acolo unde ciclul de spălare selectat permite.

Concluzii

Dincolo de designul aparte – plăcut, elegant și modern, îmbinând frumosul cu utilul, mașina de spălat rufe Samsung WF60F4E0N0W este o mașină cu tehnologii specifice inovatoare, concepute pentru a atinge performanțe în spălarea oricărui tip de țesătură și, în același timp, protejând rufele tale de deteriorare și prelungindu-le durata de viață cât mai mult posibil. Este ideală pentru o familie, putând spăla eficient mai multe rufe deodată, dar fără să ocupe spațiu prea mult oriunde a-i amplasa-o.

Alternativă și mai avansată

O alternativă excelentă la acest model de mașină de spălat rufe, ar mai fi Samsung Eco Bubble WF60F4E0W2W, cu tehnologia inteligentă și originală de spălare, proprie brandului producător, Eco Bubble, pentru economisirea detergentului și a energiei electrice. De aceea, aceasta are o clasare de eficiență energetică A++. Are o capacitate de încărcare tot de 6 kg, însă o depășește pe cea prezentată mai sus la viteza de centrifugare (1200 rotații pe minut). În rest, e cam la fel. E ceva mai scumpă decât cea de sus. Pentru Eco Bubble însă, merită toți banii și reprezintă o alternativă excelentă mai ales pentru familii, ca să ai parte de și mai multă economie, mai ales de detergent.

Am gasit si un video al acestui produs, varianta pentru o alta tara, insa in caracteristici si design trebuie sa fie similar:

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *