Setarea Vitezei de Rotatie la Centrifugare a unei Masini de Spalat Rufe

Prin formularul de contact, echipa ElectroReview va sta la dispozitie pentru orice intrebare in legatura cu produsele electrocasnice. De acest lucru a profitat Ionut care ne-a intrebat cum se schimba viteza de rotatie la masina de spalat rufe? Pentru ca intrebarea este mai generala, vom vorbi si despre alte lucruri cu privire la viteza de rotaţie a tamburului maşinii de spălat, atât în timpul spălării, cât şi la centrifugare.

Cercetand, am aflat ca viteza de rotatie la spalare a unei masini de spalat rufe nu este configurabila, decat din softul cu care este echipat acesta. Acesta face ca maşinile de spălat rufe să lucreze la diferite viteze de rotaţie a tamburului la spălarea hainelor din bumbac faţă de cele sintetice sau jeans. Aşadar, un client obişnuit nu va putea face mari schimbări în această privinţă şi mai degrabă trebuie să folosească cel mai bun program pentru tipul de haine spălate, acest lucru implicând mai ales sortarea hainelor la maşina de spălat.

Cu toate acestea noi credem că întrebarea lui Ionuţ s-a referit mai degrabă la cum ar trebui să setezi viteza de rotaţie la centrifugare. În acest moment, cele mai populare maşini de spălat rufe sunt cele cu o viteză de 800 rpm. Mai vin tare din urmă cele de 1200 rpm însă acestea din urmă sunt de regulă modele mai scumpe şi cu capacitate de încărcare nu foarte mare.

Viteza de rotaţie se setează în mai bine de 90% din cazuri de pe panoul de comandă, fie pe butoane dedicate la maşinile de spălat rufe mai avansate, fie de la butonul rotativ de selectare a ciclului de spălare. In cele mai multe cazuri, este recomandat ca viteza de rotaţie pentru diferitele tipuri de haine să se seteze în concordanţă cu manualul de utilizare al aparatului, ideea nu este ca maşina să scoate rufele complet uscate ci să le spele bine şi să nu le degradeze.

Pentru întrebări cu privire la acest subiect, te rugăm să comentezi la acest articol. În cazul în care ai o nelămurire, sugestie sau propunere aşteptăm mesajul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *