Sfaturi despre cum se curata un cuptor cu microunde
Fiind un aparat electrocasnic destul de utilizat, intrucat, de ce sa nu recunoastem, multi dintre noi il folosim ca sa incalzim rapid mancarea cand ne este foame, sa dezghetam ceva sau sa pregatim un fel de mancare rapid, trebuie stiut ca un cuptor cu microunde capteaza de fiecare data mirosul mancarurilor preparate in interiorul sau. De asemenea, acesta retine mereu pete de grasime, foarte greu de curatat.
De aceea, trebuie sa stii cum se curata un cuptor cu microunde si sa faci acest lucru periodic, pentru ca alimentele introduse in el sa nu capete, in timp, arome sau gusturi dintre cele mai neplacute. Nu este greu, doar ca trebuie sa tii cont de anumite ponturi simple, ieftine sau deloc costisitoare si la indemana oricui.
Pune intr-un recipient special pentru microunde apa si putin otet (cateva linguri), necesar pentru indepartarea mirosurilor din interior. In plus, otetul capteaza mirosul neplacut si apoi se evapora in scurt timp. Acelasi efect il poti obtine si folosind lamaie sau solutie de spalat vasele.
Acest recipient umplut cu apa si otet / suc de lamaie / detergent de vase il pui in interiorul cuptorului setat la o temperatura ridicata, pentru cateva minute, pana cand pe geamul interior de la usa cuptorului se vor depune aburi. Acestia vor inmuia grasimea si petele din interiorul cuptorului, pentru a putea fi mult mai simplu de curatat ulterior.
Cand e gata, scoate acest vas din cuptor. Ai grija sa nu cumva sa te arzi, apa fiind fiarta. Foloseste-te de o carpa groasa sau de o manusa speciala de bucatarie. Acum tot ce iti mai ramane este sa stergi cu un burete sau o laveta / carpa moale, fara sa mai fie nevoie sa freci sau sa folosesti orice alta solutie de curatare.
Suportul rotativ din sticla ai grija sa il scoti cu atentie, pentru ca aluneca usor, fiind si foarte greu. Daca il spargi, nu prea mai ai cum sa folosesti cuptorul cu microunde. Il poti spala in mod obisnuit in chiuveta sau chiar si in masina de spalat vase. Dupa uscare, monteaza-l la loc cu aceeasi grija.
La final, lasa cuptorul cu microunde cu usa deschisa larg pentru a se aerisi si a capata un aer de prospetime. Astfel, ii asiguri si o uscare completa.
Pe viitor, cand incalzesti sau prepari ceva in cuptorul cu microunde, acopera vasul cu mancare, pentru a evita stropirea pe peretii interiori ai cuptorului si pentru a nu mai avea batai de cap ulterior cu curatarea acestuia. Daca nu, ai grija ca macar sa stergi cu ceva umed de fiecare data interiorul, dupa ce ai introdus acolo fel de fel de preparate, pentru ca grasimea sa nu se intareasca si sa fie si mai greu de curatat apoi.
In plus, trebuie sa ai in vedere si sa tii cont de faptul ca un cuptor cu microunde, pentru a te bucura cat mai mult timp de el si a-l intretine, trebuie curatat saptamanal sau de doua ori pe luna, cel mai rar.
[sam_ad id=”15″ codes=”true”]
buna ziua
din nefericire am curatat cuptorul cu microunde improscand solutie de curatat aragazul si apoi mi-a facut arc electric.
spuneti-mi va rog ce am de facut va rog din suflet ca imi este de foarte mare ajutor. va multumesc
Buna ziua.
Din pacate, nu prea stiu ce sa va spun sa faceti. Din cate stiu si am specificat si in articolul de mai sus, cuptoarele cu microunde nu se curata cu solutiile cu care curatam aragazul, pentru ca, in primul rand, ele nu functioneaza pe acelasi principiu.
Incercati sa il curatati urmand si ponturile de mai sus, poate se mai amelioreaza ceva. In niciun caz, sa nu frecati suprafata interioara, care poate fi mult mai sensibila decat a unui aragaz. Si, pe viitor, tineti cont de sfaturile din articol. Sper, totusi, sa se rezolve. 🙂