Sfaturi instalare sistem Home Cinema

Un sistem home cinema aduce la un alt nivel vizionarea de filme de acasa, si din ce in ce mai multa lume opteaza pentru aceasta varianta in detrimentul mersului la cinematograf, avand in vedere ca biletele la film devin din ce in ce mai scumpe si o iesire la film pe langa bilet te mai costa si popcorn sau bauturi..ori in acel pret practic poti sa cumperi direct DVD-ul filmului intr-un format superior.

De asemenea, un sistem Home Cinema iti ofera avantajul de a te uita la filme atunci cand vrei, in conditii excelente, si fara a fi nevoie sa vezi reclamele de la inceput sau sa suporti galagia facuta de ceilalti care se uita la film cu tine la cinematograf.

In general, un sistem Home Cinema include un televizor de o calitate cat mai buna, un sistem DVD/Blu-Ray (sau media player mai nou) si un sistem performant de boxe. Spre exemplu, cei de la Ikea in 2012 au lansat un sistem care cuprinde toate dispozitivele si accesoriile pentru un sistem Home Cinema: Uppleva.

Iata mai jos cateva sfaturi pentru o experienta cat mai placuta in vizionarea filmelor si pentru instalarea unui sistem Home Cinema.

Locatia

Cea mai potrivita locatie pentru un sistem home cinema, si in general pentru un televizor sau alt dispozitiv de entertainment este instalarea acestuia intr-o camera de dimensiuni nu foarte mari, cu ventilatie buna si de preferat cu geamuri mici, sau bine acoperite incat experienta de vizionare sa nu fie afectata de catre lumina de afara. De asemenea, un mediu intunecat ajuta si la faptul ca nu se face reflexie pe displayul televizorului.

Lumina

Chiar daca in general ne uitam la filme doar cu lumina oprita, am intalnit cazuri in care lumea prefera sa se uite la filme cu becul aprins, eventual cu un bec de intensitate mica. Daca si tu esti printre acestia, sfatul nostru este sa montezi eventual lampa in spatele televizorului, pentru a se incadra cat mai bine in decor si nu a atrage atentia – ceea ce in caz contrar s-a demonstrat ca oboseste ochii.

Cablurile

Desi avem tendinta in a monta cablurile cat mai fix cu putinta, este recomandat sa nu fortam cablurile in a face intoarceri drepte si sa le lasam cat mai natural, pentru a nu efecta calitatea imaginii prin eventuale rupturi ale componentelor metalice din cabluri.

Protejeaza echipamentele

Televizoarele si sistemele audio sunt printre cele mai vulnerabile electronice in cazul intreruperilor sau a fluctuatiilor de curent. Incearca sa folosesti un prelungitor cu protectie la supratensiune, sau in caz ideal – foloseste un UPS nou sau second hand.

Montarea Televizorului

Monteaza televizorul si echipamentele doar pe suporturi croite special pentru astfel de echipamente electronice. Se gasesc atat suporturi de perete cat si masute elegante la preturi din ce in ce mai mici, asadar nu este cazul sa apelezi la improvizatii crezand ca ai economisi.

[sam_ad id=”11″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *