Sharp Aduce Displayuri de Inalta Rezolutie LCD IGZO

Desi sunt zvonuri ca se negociaza o comasare intre producatorii Sony si Sharp, de fapt o preluare a celor de la Sharp de catre conationalii lor de la Sony, producatorul Sharp inca aduce pe piata noi inovatii.

Conform unui comunicat de presa, Sharp a scos la productie primele displayuri LCD pe tehnologie IGZO (indium gallium zinc oxide), Aceste displayuri promit o imagine mai de detaliu, cu rezolutii de pana la doua ori mai mari decat cele ale actualelor displayuri si de asemenea reduc cu pana la 90% consumul de electricitate, comparat cu displayurile LCD, ceea ce este mult mai mic chiar si decat cele OLED.

Sharp a scos si cateva exemple de specificatii; cum ar fi un display de tableta de 7 inch cu rezolutie 1280 x 800 pixeli, adica cu o densitate 217 pixeli/inch si un display de 32 inch cu rezolutie de 3840 x 2160 pixeli, adica o densitate de 140 pixeli pe inch.

Producatorul Sharp nu a spus pe ce gadgeturi vom primi aceste displayuri, dar cum au anuntat ca vor face suficiente pentru a satisface cererea sunt asteptari ca vor fi mai multe modele de tablete, laptopuri si monitoare pe viitor cu tehnologia LCD IGZO.

In plus, pe televizoare high end cu siguranta vom intalni aceasta tehnologie, pentru ca face ca dimensiunea ramelor si grosimea aparatelor sa fie mult mai mica, rivalizand indeaproape cu tehnologia OLED folosita de Samsung si LG.

Exemplu de monitor LCD IGZO din seria Sharp Aquos, probabil va mai fi retusat designeul ramei

Sursa stire: Engadget

2 comentarii la „Sharp Aduce Displayuri de Inalta Rezolutie LCD IGZO

 • 23 aprilie 2012 la 14:55
  Permalink

  Sharp e o firma japoneza, nu britanica….Vad ca la toate testele la produse Sharp scrieti ca e o firma britanica, ceea ce nu e adevarat.

  Răspunde
  • 23 aprilie 2012 la 17:24
   Permalink

   Buna Alexandru, ne cerem scuze pentru eroare si multumim pentru atentionare, eram destul de siguri ca sunt din UK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *