Sharp KC-A50EU-W Purificator de aer cu funcție de Umidificare, Filtru HEPA, 3 Trepte de Ventilare

Nu mai este de mult o noutate sintagma „calitatea aerului”, care se tot degradează și, din păcate, nu prea avem ce face la nivel global, privind poluarea și tot ce ține de îmbunătățirea aerului de pe întreaga planetă. Nici măcar în orașul în care locuiești nu prea ai ce face în prezent: poți schimba lucruri, așa este, dar nu complet. Mai degrabă, fiecare poate schimba calitatea aerului din colțul propriu și mă refer aici la locuința proprie, al cărui aer poate fi cu ușurință modificat în mai bine. Deci poți începe în primul rând cu aerul din casa ta proprie.

Așa am descoperit eu purificatorul de aer cu funcție de umidificare Sharp  KC-A50EU-W, cu astfel de gânduri. Un aparat care, la câte promite, are un preț bun (verifică aici prețul actual), fiind de tip 2 in 1. Este exact ce aș avea nevoie în acest moment: curățarea profesională a aerului din spațiul în care locuiesc, de virusuri, bacterii, fum, acarieni, praf, mirosuri neplăcute, gaze toxice, polen sau alți alergeni din spațiile închise; precum și menținerea gradului optim de umezeală a aerului pe care îl respirăm.

Aparatele de aer condiționat au un sistem prin care numai aer curat nu aduc din afară. Aerul acela nu este proaspăt, provine tot de la aerul interior; ele doar îl răcesc sau îl încălzesc, după caz, și eliberează la exterior, prin țeile respective, doar condensul creat sau, tehnic vorbind, lichidul de răcire.

Până nu demult, fereastra larg deschisă era recomandată drept metodă principală de aerisire, de purificare a aerului din locuință – era astfel recreat nivelul optim de oxigen în casă, precum și cotele normale de dioxid de carbon. În zilele noastre însă, prin deschiderea largă a ferestrelor, eliminăm mirosuri neplăcute, fum sau umiditatea în exces, dar, din păcate, introducem în schimb în interior mult praf, virusuri, microbi, bacterii, noxe, alergeni, polen, puf etc.

Este motivul pentru care sunt absolut necesare în prezent aparatele de purificare și de umidificare a aerului. Știam până nu de mult de existența unor astfel de produse pentru fiecare categorie, adică de categoria de purificatoare de aer, precum și de categoria de umidificatoare. Însă noua generație de aparate de climatizare sunt mult mai performante, vin cu funcții avansate pentru ambele categorii și satisfac multiple necesități ale omului modern. Este și cazul lui Sharp  KC-A50EU-W – purificator cu umidificator 2 in 1 cu tehnologie Ion Plasmacluster.

Verifică aici preț actual, alte informații și mai multe detalii și fotografii.

Tehnologia cu Ioni Plasmacluster – specifică pentru purificatoarele Sharp

Tehnologia de tip Ion Plasmacluster este o inovație în purificarea aerului și nu se aplică doar în cazul umidificatoarelor. Ea poate fi utilizată și în cazul altor produse de climatizare. Generarea de ioni de tip Plasmacluster de mare densitate anihilează substanțele purtate în aer, provenite din orice alt mediu. Sunt generați astfel ioni negativi și pozitivi în cantități suficiente pentru a influența calitatea aerului pe care îl respiri. Apa din atmosferă este astfel descompusă în ioni pozitivi de hidrogen și ioni negativi de hidroxil (oxigen extras din moleculele de apă din aer) – un proces de hidroliză care se petrece inclusiv natural, dar cu un rezultat de ioni generați într-o măsură mult prea puțin importantă.

Aici intervine tehnologia Ion Plasmacluster a aparatelor de purificare Sharp: datorită acesteia, se generează ioni în cantități mult mai semnificative decât cei naturali, motiv pentru care și aerul din zonă este mult mai bine purificat, având o calitate superioară, ușor sesizabilă la nivelul organismului uman. Acești ioni produși prin tehnologia Ion Plasmacluster distruge învelișul proteic al virusurilor, capabil să creeze în permanență același tip de virusuri.

În 2-3 ore de la pornirea acestui purificator, scade numărul de virusuri de orice tip cu 70%. Tocmai de aceea un purificator de aer precum Sharp  KC-A50EU-W constituie aparatul potrivit pentru grădinițe sau pentru încăperile cu copii mici ori nou-născuți, întrucât reduce foarte mult riscul de contaminare virală între copii.

Tot această tehnologie este benefică în anihilarea bacteriilor și a microbilor, mult mai mari decât virusurile. Totuși, membrana lor este atacată de ionii negativi și pozitivi produși de acest purificator.

Ce se întâmplă cu ionii pozitivi și negativi care nu au ce anihila?

În cazul în care mediul din încăpere este suficient de curat, iar ionii nu mai au cu ce lupta, virusurile și bacteriile fiind anihilate, ionii de hidrogen și hidroxil se recombină în molecule de apă. Efectul nu este doar de reîmprospătare a aerului, dar și de îmbunătățire a concentrației.

Vezi prețul actualizat și alte caracteristici pentru Sharp  KC-A50EU-W.

Sistem de filtrare cvadruplu pentru purificatorul de aer Sharp  KC-A50EU-W

Orice produse care miros dejagă în realitate în aer un amestec de gaze (hidrogen sulfurat, amoniac, alcool etc.), destul de reactive, intrând în reacție cu ionii eliberați prin tehnologia Ion Plasmacluster. Acestea se reduc în acest mod la gaze elementare (H2, O2, N2), inodore, sau la solide (S, C etc.), reținute de filtre împreună cu praful obișnuit. Atenție! Inclusiv mirosurile de parfum sunt complet eliminate, pentru că ionii negativi și pozitivi generați de acest aparat nu poate face diferența și le elimină pe toate.

Foarte important este că, datorită acestui aparat de purificare Sharp, scăpați de mirosurile neplăcute generate de animalele de companie, dar și de transpirație.

Datorită acestui sistem eficient de filtrare cvadruplu, pentru purificarea aerului, se obține un efect dublu de filtrare: prin ioni și prin filtre. Filtrele speciale HEPA, cu care purificatorul Sharp  KC-A50EU-W este prevăzut, sunt cele care elimină elementele solide din aer. Acestea rețin orice particulă solidă mai mare de 0,3 micrometri. De exemplu, granulele de polen au mărimea de cca. 30 de micrometri, de 100 de ori mai mari decât orificiile filtrelor. Acest lucru face ca 99,97% din particulele solide existente în încăperi să fie reținute în câteva ore de funcționare a purificatorului de aer. Dar, foarte important: filtrele nu trebuie schimbate decât odată la 10 ani. Ele trebuie doar spălate din când în când.

Ionii Permacluster și filtrele HEPA din acest purificator sunt eficienți în lupta contra a 23 tipuri de bacterii, mucegaiuri, virusuri si alergeni și inactivează chiar și virusurile gripale, inclusiv gripa aviară, bacteria E-coli și virusul poliomielitei. Se evită în acest mod reacțiile alergice, anumite afecțiuni impotante, răcelile, durerile de cap. De asemenea, este prevenită răspândirea mucegaiului, inclusiv acel tip de mucegai care nu poate fi vizibil cu ochiul liber și care se depune pe pereți laterali și haine.

Eliminarea fumului de țigară și a substanțelor nocive din tutun, a părului de animale și a prafului

Sistemul de filtrare al purificatorului Sharp  KC-A50EU-W elimină inclusiv fumul de țigară și alte substanțe toxice din tutun, precum: gudron (colectat în proporție de 99,97% prin filtrul HEPA antimicrobian), nicotină (eliminată prin ioni și colectată de filtre), monoxid de carbon (eliminat doar prin producerea de oxigen), amoniac (redus prin ionii Plsmacluster și colectat prin filtre).

Cel mai important mi se pare faptul că acest aparat ajută la eliminarea în proporție foarte mare a prafului și a părului de animale. Iar contrar majorității purificatoarelor de aer, la care aerul abia dacă este absorbit în dispozitiv pentru a fi curățat prin filtrele existente. Astfel, numai aerul din fluxul de aer este purificat. Această metodă de purificare nu ajunge la „aerul stagnant”. Cu alte cuvinte, nu se întâmplă prea multe cu contaminarea din spatele mobilei.

Cu purificatoarele de aer cu ioni Plasmacluster, ionii se răspândesc în toată încăperea, putând astfel purifica tot aerul. În acest mod, se purifică până și aerul de sub canapea și de după mobiler.

Vezi aici preț actual, alte detalii și caracteristici pentru Sharp  KC-A50EU-W.

Funcția de umidificare a purificatorului de aer  Sharp  KC-A50EU-W

Aerul prea uscat este responsabil de circularea virusurilor, însă și aerul prea umed contribuie la răspândirea mucegaiurilor. Proporția de 60% de umiditate este cea care asigură confortul maxim pentru sănătate. Pe lângă filtrarea continuă a aerului, precum și fluxul constant și abundent de ioni pozitivi și negativi, purificatorul  Sharp  KC-A50EU-W controlează în permanență nivelul potrivit de umiditate din încăpere, prin funcția de umidificare astfel încât să te  simți confortabil în orice condiții.

Astfel, într-o atmosferă controlată, vor dispărea senzația de nas „uscat”, nas înfundat și sufocare, se reduce sforăitul, iar oboseala și stresul se vor resimți mult mai greu.  Sharp  KC-A50EU-W devine astfel un aparat de climatizare 2 in 1: purificator și umidificator totodată.

Se recomandă activarea funcției de umidificare mai ales pe timpul nopții, pentru îmbunătățirea aerului foarte important în respirație în momente cheie ale zilei. Recipientul de apă are o capacitate de 3,6 litri. Aparatu prezintă un indicator de lipsă apă.

Alte caracteristici ale aparatului de purificare și umidificare  Sharp  KC-A50EU-W

Aparatul de purificare și umidificare  Sharp  KC-A50EU-W se încadrează perfect și este potrivit în orice încăpere. Forma și designul exterior al aparatului permit acest lucru. Măsoară 39.9 cm în adâncime, 27.3 cm în înălțime și 60.3 în lățime. Cântărește 9,2 kg.

Este realizat din plastic tare, rezistent, lucios, ușor de șters și de curățat, însă nu-ți face griji, tocmai datorită funcțiilor sale de bază, nu va apuca să se așterană fir de praf pe el, dimpotrivă. 🙂 Elimini astfel și grija curățeniei și ștersului periodic de praf cu acest aparat.

Pe lângă toate aceste funcții de bază, purificatorul cu funcție de umidificare Sharp  KC-A50EU-W prezintă posibilitatea reglării pe 3 nivele de viteză.  Aparatul se alimentează cu energie electrică la o sursă de curent de 220-240 V. Această variantă de purificator prezintă display electronic, pentru a urmări mult mai ușor setările.

Nivelul maxim de zgomot este de 49 dB, ceea ce îl face destul de silențios și foarte potrivit chiar și în locuințele cu copii, inclusiv pe timpul nopții, când este și foarte recomandat să fie setat și utilizat după necesitățile proprii.

Concluzii pentru purificatorul cu funcție de umidificare  Sharp  KC-A50EU-W

Dat fiind faptul că acest aparat este de tip 2 in 1 (purificator și umidificator), ajutând la eliminarea a cât mai multor probleme ale aerului din interior, precum și la o îmbunătățire a vieții în sine, pe care în cea mai mare parte ne-o petrecem oricum în interior,  Sharp  KC-A50EU-W are un raport calitate-preț excelent (verifică aici prețul actual), îndrăznesc să spun. Mai ales că luptă cu:

  • alergii: acarieni, polen, praf, păr de câine și de pisică;
  • substanțe nesănătoase: mucegaiuri, bacterii, virusuri;
  • mirosuri neplăcute: fum de țigară, mirosuri de toaletă, alimente și animale de companie;
  • aer uscat: care poate genera uscarea gâtului și o piele iritată, dar și afecțiuni respiratorii.

Aparatul purificator și umidificator  Sharp  KC-A50EU-W este  potrivit în orice încăpere, în special în casele cu copii, bătrâni sau bolnavi, pentru că îmbunătățește nu doar calitatea aerului, ci și a vieții în general. În plus, timp de câțiva ani buni, aparatul nu are nevoie de consumabile, ci doar de o îngrijire optimă.

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *