Sharp LC-70LE835E – Cel mai mare TV LED 3D

Daca ar fi sa cautam unul dintre cele mai mari televizoare ca diagonala care sunt in stoc in Romania, o optiune foarte valabila este modelul Sharp LC-70LE835E. Acesta este unul dintre cele mai de varf televizoare ca tehnologie, mai ales avand in vedere ca prim criteriu tehnologia displayului, care spre deosebire de clasicele televizoare pe spectru RGB, acesta este pe RGBY – adica pe 4 culori se transmise afisajul oferind performante foarte bune in modul Full HD si 3D. Totusi, una dintre principalele bariere cand vorbim de acest televizor e pretul, pentru ca este undeva la 18000 lei (verifica aici pret actualizat), asadar se preteaza doar expunerii in spatii largi si celor care dispun de bugetul necesar achizitionarii unui model de varf cu o diagonala a ecranului foarte mare.

Chiar daca este foarte mare ca si diagonala, televizorul LED 3D Sharp LC-70LE835E are o grosime acceptabila in raport cu dimensiunile – undeva la 90 cm. Dimensiunile pe laterale sunt de 161 cm lungime si 97 cm inaltime, asta fara suportul care mai adauga inca cativa cm pe inaltime. Greutatea este acceptabila, are undeva la 43 kilograme asadar cu un suport de perete foarte bine ancorat si acest TV cu diagonala de 177 cm se poate monta pe perete. De asemenea rama televizorului este destul de ingusta, asadar ofera o imagine foarte buna, rama pe negru lucios fiind un element caracteristic Sharp insa s-a demonstrat ca si psihologic centreaza priverea direct pe ecran iar in conditii de intuneric se integreaza cel mai bine in mediu.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

De asemenea, la diagonala aceasta consuma si foarte putin, la luminozitate maxima usor peste 130 W, adica un pic mai mult decat vechile becuri incandescente.

Mai jos aveti o imagine cum arata acest televizor 3D de mare dimensiune

Din punctul meu de vedere nu prea realizezi diferenta de dimensiune intre un TV obisnuit de 40 inch si acesta, asadar am facut o comparatie grafica intre modelele populare de 32 inch, 40 inch si acest televizor. De exemplu, fata de un TV cu diagonala de 81 cm acest mamut are o suprafata mai mare cu 380% – impresionant, nu-i asa? ­čÖé

Revenind la caracteristicile acestui TV Sharp LC-70LE835E, ecranul cum am mentionat anterior este un LED cu spectru in 4 culori care are posibilitate de 3D. Conversia RGB-RGBY se realizeaza automat asadar nu e o bataie de cap, iar ochelarii compatibili 3D cu acest model sunt acestia. Displayul se bucura pe langa panelul pe tehnologie RGBY si de un motor grafic foarte bun, practic este unul dintre putinele televizoare care are o redare cursiva la 200/100Hzin functie de mediu. De asemenea procesarea culorilor se face pe sistem dedicat de 8 biti, ceea ce scotate tot ce e mai bun din televizor.

Sunetul este si el asigurat de catre doua boxe puternice de cate 10 W RMS fiecare (deci 20 W RMS total cum le place sa spuna magazinelor online), are amplificator digital si de asemenea este certificat Dolby Surround si poseda decodar MPEG4 AVC si AAC. Conectarea ca si televizor este pozibila si fara un decodor HD dedicat pentru ca vine integrat cu tuner digital DVB-C, insa as recomanda unul de la RDS/UPC (la UPC ai posibilitatea sa folosesti si reader CI+ si nu ai nevoie de media box).

Ca si conectari Sharp LC-70LE835E se bucura de 4 porturi HDMI, 3 porturi USB (1 port USB pentru stick wireless, 1 pentru hard disk extern si unul liber),are intrare VGA pentru calculator, intrari componenet si de asemenea se conecteaza si la cablul de net prin portul RJ-45.

In concluzie, chiar daca acest TV LED 3D este unul destul de scump, se potriveste excelent pentru cei care acorda o importanta deosebita entertainmentului, pentru cei care vor sa conecteze o consola de jocuri sau pentru cei care au o sufragerie mare. Cu siguranta televizorul va fi unul dintre principalele puncte de atractie din casa sau din locatia in care vei amplasa acest TV Sharp.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *