Cel mai mare televizor de serie: Sharp LC-80LE645 Full HD LED

Urias, asa putem caracteriza noul televizor LED de la Sharp, modelul LC-80LE645 care se bucura de o diagonala impresionata de peste 2 metri, adica 80 inch. Cu siguranta este un televizor ideal pentru sufragerii mari sau pentru localuri si restaurante unde clientii se aduna sa vizualizeze meciuri. De asemenea, este ideal si pentru a viziona filme, prezentari sau alte materiale promotionale. Televizorul a fost lansat foarte curand, in speta la conferinta CES din acest an unde a uimit cu cel mai mare panel disponibil in serie. De asemenea, televizorul LED este pe tehnologie RGBY si este FULL LED, adica ofera un contrast si imagine mult mai clara decat televizoarele clasice LED pe tehnologie RGB. In caz ca va intereseaza, ultimul model “cel mai mare” de pe piata europeana care se vindea in serie a fost un model cu diagonala de 177 centimetri, asadar Sharp a depasit in esenta recordul stabilit tot de ei.

Desigur, tehnologiile de varf si marimile mari in aceasta industrie au un pret pe masura, asadar pretul de aproximativ 27 999 lei (verifica aici pret actualizat) poate soca in unele privinte insa pentru cine isi permite cu siguranta isi va transforma peretele principal din casa ­čÖé Dimensiunea lui LC-80LE645 fara stand este de 186 centimetri pe lungime si o inaltime de 111 cm. Grosimea nu este deloc mare, avand doar pana in 10 centimetri (99mm mai exact). Televizorul a inceput sa fie disponibil in Europa la sfarsitul lunii martie iar in Romania l-am gasit prima data la eMAG in 4.04.2012.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Displayul televizorului este pe tehnologie RGBY, adica afiseaza culorile in spectru de 4 culori iar imaginea este Full LED, la diagonala sa consuma doar cat 2-3 becuri incandescente, adica are o putere consumata de doar 255 W, ceea ce mi se pare putin la aceasta diagonala. Rezolutia este bineinteles una Full HD 1920 x 1080 pixeli. La banii acestia m-as fi asteptat sa posede si capacitate de a reda 3D, insa din pacate nu are.

Diagonala TV 40 inch comparat cu 80 inch (vezi mai multe dimensiuni comparate aici)

Conexiunile lui Sharp LC-80LE645 sunt la nivelul lui 2012, avand atat placa de retea wireless cat si intrare de retea direct pe cablul de net care se poate lega astfel la reteaua de acasa. De asemenea, are posibilitatea de time-shift adica poti sa inregistrezi pe USB emisiunile favorite si sa le urmaresti cand ai mai mult timp la dispozitie. Celelalte conexiuni sunt cele VGA pentru conectarea unui PC, 4 porturi HDMI, scart, si intrarile obisnuite scart, component. De asemenea are tuner digital, astfel ca reda programele tv digitale fara decodor..insa adevarul e ca pentru Full HD la aceasta dimensiune recomand direct un decodor de la operatorul de cablu.

Sunetul este foarte bun, avand amplificator digital pe boxele stereo de 10W RMS fiecare. De asemenea este certificat Dolby Digital Plus si sunetul oferit este cu efect surround.

One thought on “Cel mai mare televizor de serie: Sharp LC-80LE645 Full HD LED

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *