Sharp ridica standardele imaginii – a lansat 2 panouri de display LCD cu tehnologie IGZO

Inca de la inceputul anului, Sharp a anuntat ca va incepe sa lucreze la realizarea displayurilor LCD care folosesc tehnologia IGZO – indium gallium zinc oxide, tehnologie care promite sa aduca o claritate mult peste standardele actuale si eco-friendly, cu un consum cu pana la 90% mai redus fata de cele existente deja pe piata, mai redus chiar decat cele care au la baza tehnologia OLED (Organic Light-Emitting Diode) – componenta electronica din material organic semiconductor sub forma de folie.

Se pare ca deja sunt pregatite materiale de prezentare pentru intrunirea din Boston a Society for Information Display. Momentan dimensiunile panourilor sunt realizate pentru displayuri de telefoane si tablete insa cu siguranta se lucreaza si pentru transpunerea acestora la scara mai mare. Acum au disponibile doua variante, si anume: 4.9 inch cu o rezolutie de 720 x 1280 pixeli respectiv 6.1 inch si 2560×1600 rezolutie. Urmasii acestora s-au anuntat deja a fi panourile OLED de 13.5 inch (3840×2160) – cu OLEDuri albe si filtre de culori RGB (similar HDTV-ului lansat recent de LG si unul flexibil de 3.4 inch la rezolutie de 540×960.

Cei de la Sharp si-au stabilit obiectivele: claritate maxima, consum energetic minim, margini extrem de subtiri si performante sporite pentru touch screen pentru ca orice detaliu sa fie posibil de perceput si realizat.

Associated Press asteapta ca pana in primul trimestru al anului viitor aceasta tehnologie sa debuteze si in productiile de linie. Ramane sa asteptam ca aceasta tehnologie sa patrunda pe pietele mondiale si apoi incet incet spre consumatorii privati.

[sam_ad id=”11″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *