Side by side Haier HRF-521DS6 – Aparat frigorific de capacitate mare la preț bun

Dacă ai nevoie de un spațiu mai mare pentru depozitarea alimentelor în aparatul frigorific, în general ceva mai mare decât o combină frigorifică clasică întotdeauna este un aparat frigorific de tip side by side. Acestea nu sunt foarte diferite de combinele frigorifice tradiționale, dar au o altfel de compartimentare, în sens că au o deschidere ca la ferestre, cu una dintre compartimente dedicate în totalitate congelatorului. 

Prin faptul că au o altfel de deschidere, nu sunt chiar atât de înalte, dar desigur că ocupă volumetric mult mai mult spațiu.

Combinele frigorifice de tip side evident că sunt mai scumpe decât aparatele frigorifice mai mici, dar nu întotdeauna trebuie să dai o avere pentru un astfel de aparat, pentru că sunt și modele ceva mai ieftine. Nu multe, e adevărat.

Haier HRF-521DS6 este o combină frigorifică de tip side by side care oferă o capacitate mare de stocare, funcții moderne și are avantajul de a veni la un preț echilibrat, deseori în ofertă sau promoție – verifică aici preț actualizat.

În plus, această combină frigorifică side by side de la Haier vine cu un design simplu, deosebit de elegant și cu o capacitate mare de stocare, compartimentarea fiind și ea una suficient de inteligentă pentru a putea recomanda acest model chiar și familiilor mai mari de 3 persoane.

Clasă de eficiență energetică bună – A+

Aparatul este unul eficient energetic, fiind încadrat în clasa de eficiență A+. Acest lucru înseamnă că aparatul frigorific are un consum de energie mai redus, având un consum mediu anual de 435 kWh.

Sistem de răcire No Frost

Un alt avantaj este că acest aparat frigorific side by side Haier HRF-521DS6 este dotat cu o tehnologie de răcire de tip No Frost. Acest lucru este deosebit de util pentru că răcirea se va face fără să se formeze gheață, iar umezeala din interior este controlată de către sistemul aparatului frigorific. 

Sistemul de răcire este de tip No Frost atât pentru frigider cât și pentru congelator.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Un alt lucru interesant este că spre deosebire de alte modele ieftine, această combină frigorifică side by side este dotată cu un panou de comandă extern de tip LED ce permite reglarea temperaturii prin comenzi tactile.

O altă tehnologie interesantă prezentă la acestă combină frigorifică Haier este prezența unui mod de vacanță. Asta înseamnă că selectând această opțiune, când pleci pentru o perioadă mai lungă de acasă – să spunem într-un concediu, poți practic dezactiva unitatea de frigider, păstrând-o pornită doar pe cea a congelatorului, economisind energie electrică. Am scris despre ce presupune această funcționalitate aici.

Compartimentare inteligentă și foarte practică – specifică aparatelor frigorifice side by side

După cum scriam și mai sus, Haier HRF-521DS6 vine cu o compartimentare specifică aparatelor frigorifice de tip side by side, cu deschidere de tip fereastră, congelatorul fiind în partea stângă a deschiderii, iar frigiderul, de capacitate ceva mai mare, pe partea dreaptă.

Frigiderul vine cu un volum de 343 litri

Din volumul net total de 521 litri pe care îl are această combină frigorifică side by side de la Haier, frigiderul are alocat un spațiu total de 343 litri, extrem de generos. 
Organizarea este împărțită pe patru rafturi și de asemenea în unitatea frigiderului mai sunt prezente și două compartimente pentru legume și fructe.
Pe ușa frigiderului sunt dispuse trei rafturi pentru sticle mari și pentru borcane, iar raftul de sus se poate ajusta pe înălțime.

Congelatorul are un volum de 178 litri

Congelatorul are o împărțire pe două rafturi inferioare jos de tip cutii și alte 5 polițe pentru depozitarea altor tipuri de alimente care necesită congelare.
Inclusiv pe ușa acestui aparat frigorific se mai regăsesc patru rafturi – numai bune pentru a depozita cutii slim, de exemplu cutii de pizza.
Capacitatea congelatorului este mai mică decât a frigiderului, având o capacitate de 178 litri, destul de mult în orice caz.

Congelatorul are o capacitate de congelare de 12 kilograme de alimente în 24 ore.

Alte lucruri care ar mai trebui menționate între funcționalitățile și specificațiile acestei combine frigorifice side by Side de la Haier este că iluminarea interioară se face prin LED-uri, oferind astfel o lumină puternică, dar rece și care nu consumă multă electricitate. 

Verificați dimensiunile locului unde veți plasa aparatul frigorific pentru a evita surprizele

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că aceste aparate frigorifice de tip side by side sunt mari, pentru că acesta este motivul principal pentru care sunt achiziționate. Iar capacitate mare de stocare vine la pachet cu dimensiuni generoase.

Haier HRF-521DS6 are dimensiunile de 179 cm înălțime, 91 cm lungime și o adâncime de 65.5 cm. Nici greutatea nu este de lepădat, aceasta fiind de 110 kilograme, așadar fiind nevoie de cel puțin două persoane pentru manevrarea la locul prestabilit.

Dacă vreți să comparați această combină frigorifică side by side la Haier, poate cel mai bine l-ați compara cu modelul Beko GN163022S, despre care am mai scris pe ElectroReview.ro, și acel model fiind regăsit la un preț destul de similar iar compartimentarea este și ea similară. 

Dacă simțiți că poate nu vreți neapărat un side by side, ci vreț ceva mai mic, dar nu mult mai mic – variante suficiente se găsesc, dar nu întotdeauna mai ieftine. Vă puteți îndrepta atunci atenția și spre modele precum Beko RCNE520E20DZX, dar nu vă bazați că ar fi mai ieftin – verifică aici preț.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *