Smart Guard – Ghid de dezinstalare

Din pacate, astazi unul dintre calculatoarele pe care le folosim acasa s-a pricopsit cu un virus foarte ciudat: Smart Guard Protection. Acesta se poate lua de pe orice site infectat si prin niste exploit-uri se instaleaza pe calculator si ulterior nu mai permite deschiderea nici unei aplicatii. Conform Google Trends acest programel care imita un anti-virus, insa este fara doar si poate un virus, este destul de vechi si acum se afla din Decembrie intr-un boom foarte mare.

Nota: Acest Smart Guard nu este programul de la operatorul de televiziune prin cablu UPC, care am inteles ca este o aplicatie legimita de protejare impotriva virusilor informatici.

Mai jos se vede cum arata meniul de la apliactia Smart Guard Protection – Malware security Suite.

smart-guard-protection

Smart Guard iti ofera alarme false cu privire la infectarea anumitor fisiere si iti cere sa scanezi calculatorul. Nu scanati si opriti fiecare tentativa de scanare!

Iti spune de asemenea sa cumperi varianta platita – nu cumparati si nu introduceti datele de card in aplicatie! Riscati sa va compromiteti datele cardului si cele personale.

Primul lucru pe care am incercat sa il fac a fost sa intru cu laptopul in Safe Mode, insa fara rezultat.

Ulterior am cautat informatii despre acest virus si am gasit un ghid complet pentru dezinstalare.

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Primul pas pentru a opri Smart Guard Protection este sa descarcati aplicatia RKill. Acesta va opri instanta curenta de Smart Guard si va va permite sa intrati in browserul web.

Ulterior daca restartati calculatorul infectia cu acest trojan va ramane, asadar nu o faceti. In schimb downloadati aplicatia Malwarebytes Anti-Malware si rulati o scanare completa. Astfel veti reusi sa curatati sistemul de operare de musafirul nepoftit.

Va recomand sa urmariti link-ul de mai sus cu privire la ghid-ul de devirusare impotriva aplicatiei Smart Guard Protection, informatiile prezentate sunt complete si la obiect.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *