Ce este un Smart TV?

Majoritatea televizoarelor de ultima generatie produse in 2012 sunt Smart TV-uri, o denumire care pentru multa lume inca ramane un subiect tabu de vreme ce o definitie clara pentru ce poseda aceasta tehnologie inca nu s-a adoptat si acceptat unanim. Nu este un criteriu determinant tehnologia panelului (LCD, LED sau Plasma) pentru ca televizorul sa fie inclus in aceasta clasa ci mai degraba functiile pe care le poseda.

Totusi, aceste modele se caracterizeaza prin posibilitatea de conectare la internet intocmai ca si la un calculator, au browser dedicat pentru net si de asemenea vin cu suport pentru o diversitate mare de aplicatii, mai ales pe partea de continut video(Youtube) si de retele sociale (Facebook, Twitter). In plus, ofera mai multe posibilitati de conectare si unele modele au si conexiune wireless integrata.

Majoritatea smart tv-urilor de gama recenta au posibilitatea de a fi conectate la retea (internet) atat prin cablul standard de net (pe care il tragi din router) cat si la o retea wireless. Pot sa redea pe televizor continut transmis wireless/prin cablu de la un calculator aflat intr-o cu totul alta camera.

[box type=”info”] O lista cu televizoare Smart TV gasesti aici[/box]

De asemenea, utilizand un Smart TV de cele mai multe ori treci peste necesitatea folosirii unui media player pentru a vizualiza filmele de pe site-urile dedicate de pe internet iar majoritatea poseda procesor dedicat pentru aceasta zona, cu software imbunatit.

Toate televizoarele Smart TV poseda un sistem Dashboard (un fel de homescreen) prin care poti naviga intre aplicatii, continut video on demand, sugestii de vizionare videoclipuri si filme si de asemenea conectare la retele sociale pentru cei care doresc aceasta functie.

Printre producatorii care ofera televizoare din clasa Smart TV:

In Romania, cele mai populare televizoare inteligente sunt modelele de la Samsung, LG si Philips.

Cat costa un Smart TV?

In general, un Smart TV cu diagonala de 32 inch (81 centimetri) are un pret de pornire de la aproximativ 1600 lei. Nu este exclus ca aceste preturi sa scada in viitorul apropiat insa producatorii adauga constant noi si noi functii la aceste modele, putand practic compara un televizor de acest gen cu un smartphone.

Smart TV Philips

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *