Soluție pentru curățarea eficientă a monitoarelor și a ecranelor de laptop

Una dintre cele mai deranjante lucruri consider că este atunci când lucrezi la calculator sau laptop iar ecranul, respectiv monitorul, este plin de mizerie – praf, urme de degete sau diverse alte pete. Este o adevărată bătaie de cap să cureți ecranele cu soluții eficiente.

Și, deseori, cel puțin în cazul meu, imediat ce am curățat, după câteva ore apare câte o pată nevinovată. Mai ales la laptop, când îl rabatez, aproape imposibil să nu las o urmă de deget pe marginea ecranului.

Din păcate, în casă, nu am identificat nicio soluție bătrânească ieftină sau la îndemână pentru curățarea ecranelor. Mai făceam asta cu șervețelele de curățat ochelarii. Totuși, șervețelele de curățat ochelarii sunt foarte mici și nu știu dacă sunt atât de bune pentru protecția ecranelor lucioase de laptop de exemplu.

Tradițional vorbind, șervețelele de curățat ecranele pe care le găsești prin supermarketuri sau magazinele de specialitate sunt printre cele mai scumpe soluții. Și, chiar dacă sunt unele dintre ele eficiente, de obicei uitam pachetul deschis și se evapora soluția degresantă din ele.

Kit de curățare

Din fericire, am descoperit săptămânile trecute un produs disponibil online care rezolvă problema prețului și asigură o curățare facilă. Este vorba despre soluția de curățare pentru ecrane de la A+ (vezi detalii aici).
Kitul de curățare de la A+ are în componență o perie fină antistatică, o lavetă foarte eficientă și o soluție de 60 mililitri compusă din apă, agent antistatic și surfactant (detergent). Soluția se pulverizează pe ecrane sau pe laveta inclusă.

Eu cum folosesc această soluție este să dau pe ecran cu soluția, apoi șterg cu laveta până se usucă. Peria de curățare o folosesc la început pentru curățarea marginilor monitorului și a tastaturii.

De asemenea, în câteva situații am folosit laveta împreună cu soluția chiar să curăț ecranul televizorului, telefonului mobil și a smartwatchului, deci soluția este destul de universală.

O recomandare trecută și pe ambalajul soluției este să nu apăsați prea tare pe monitor atunci când curățați cu laveta. În mod evident, curățarea se face cu dispozitivele oprite.

Alcoolul izopropilic pentru curățarea suprafețelor monitoarelor și a electronicelor

O altă soluție de care am mai auzit pentru curățarea monitoarelor o reprezintă alcoolul izopropilic împreună cu o lavetă cu microfibră. Alcoolul izopropilic este recomandat și pentru că nu atacă suprafețele lucioase ale monitoarelor. De asemenea, alcoolul izopropilic este și un bun dezinfectant al diverselor suprafețe. Datorită pandemiei însă prețul acestui produs a crescut semnificativ. Totuși, o sticlă de 1 litru te poate ține ani de zile.

Atenție! Niciodată ecranele nu ar trebui curățate cu spirt sau alcool!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *