Televizor LED Sony 40W605 – 102 cm diagonala

Televizorul Sony 40W605 cu eccran de tip LED a fost lansat pe piata anul acesta si se bucura de specificatii interesante. Vine cu tehnologie Smart TV iar imaginea redata de catre displayul televizorului este una buna din parerile pe care le-am citit pe internet. De asemenea se bucura de sistem audio cu Down Firing, este un televizor care se conecteaza nativ la wireless (internet TV) si are o gramada de caracteristici avansate atat pe partea video cat si pe partea de Smart TV. Momentan este un pic mai scump decat celelalte televizoare Smart TV de aceeasi diagonala (verifica aici pret actualizat) insa este unul care arata si bine si specificatii caracteristice unui televizor modern.

Chiar daca de regula televizoarele de tip 3D s-au bucurat de un oarecare succes, acest TV LED de la Sony, 40W605, nu are aceasta functionalitate (nu are 3D), producatorul mizand mai mult pe o calitate buna a imaginii in 2D si pe caracteristicile bune oferite de catre modulul smart TV. Faptul ca un televizor din gama 2014 de la Sony deja este la oferta magazinelor mari din Romania este un semnal ca acest producator si-a facut bine temele de casa in ceea ce priveste distributia si doreste sa revina pe un loc fruntas in vanzari, depasit la mare distanta in ultima vreme de catre Samsung si LG, cei doi giganti sud-coreeni.

De asemenea, acest televizor din seria W605 este disponibil si in varianta de 48 inch (121 centimetri) prin modelul similar 48W605, singura diferenta fiind la dimensiunea produsului, in rest specificatiile sunt identice.

Sony 40W650
Sony 40W650

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Aspectul televizorului este unul modern, standul arata deosebit din ce am vazut in poze iar rama televizorului este suficient de subtire. Nici greutatea televizorului nu este mare, se poate monta linistit (si cu usurinta) pe perete, cu ajutorul unui suport dedicat.

Ecran Full HD cu LED Motion Mode

Dupa cum scriam mai sus, diagonala ecranului este una de 40 inch, adica de 102 centimetri. Ofera bineinteles, ca orice televizor modern, o imagine redata in Full HD la rezolutie 1920 x 1080, cu un aspect al imaginii in raport 16:9. Caracteristica LED Motion Mode este o specificatie care face ca imaginea sa poata fi afisata exact ca la filme, adica introduce niste frame-uri negre insesizabile care fac ca imaginea sa fie redata intr-un mod mai fluid. Setarea se poate activa sau dezactiva din meniu daca cumva nu va place, insa pentru filme poate fi chiar interesant. Nu am vazut inca live o asemenea functionalitate la un televizor.

Ecranul lui 40W605 este ideal inclusiv pentru jocuri pentru ca are un modul sub numele super resolution for Game Mode care face din nou imaginea mai fluida. Mai vine si cu alte specificatii interesante pe partea de procesare imagine insa este un ansamblu de factori care fac ca ecranul televizorului sa ofere imagini bune.

Smart TV – Internet TV

Cei de la Sony au mizat foarte mult cu noua gama de televizoare din 2014, cum este si acesta, pe caracteristicile unui Smart TV avansat. Astfel, televizorul ofera un modul Smart cuprinzator cu multe aplicatii deja instalate si cu altele care se pot insatala suplimentar. Are si browser web si pe langa asta poti sa ii pui si skype, insa iti trebuie o camera web speciala care se cumpara din pacate separat si trebuie sa fie tot de la Sony ca sa se asigure compatibilitatea.

Nu incape indoiala ca are si un player multimedia integrat care reda o multime de formate audio si video. 😉

Conectivitate extinsa

din lateral
din lateral

Pe partea de conectivitate, televizorul acesta este bun spre a se conecta cu alte device-uri, cum ar fi o consola de jocuri PlayStation sau XBox. Inclusiv diagonala este potrivita pentru asa ceva.

Acest TV vine cu 4 porturi HDMI, 2 porturi USB, iesire audio digitala, intrare scart, intrare pentru casti. De asemenea ofera compatibilitate DVB-C, inclusiv cu posibilitatea de a-i conecta un slot CI+, pentru a trece peste nevoia unui decodor pentru canale luate de la operatorii de televiziune prin cablu.

Subliniez faptul ca televizorul are conectivitate la internet si se poate conecta atat pe cablul standard de retea cat si prin conectare la reteaua wireless.

Sistem audio cu Down Firing

Televizorul acesta chiar daca are un sunet oferit de doua boxe de 8 W RMS, comparat cu majoritatea modelelor similare de la producatorii sud-coreeni care vin cu 10W, poate oferi un sunet mai bun gratie faptului ca boxele sunt de tip Down Firing, adica directioneaza propagarea sunetului in jos fata de celelalte TV-uri care il disperseaza pe laterale.

In plus, procesarea audio vine si cu caracteristica Dolby Digital Plus si are o specificatie interesanta denumita Clear Phase Speaker care ofera un sunet mai clar, probabil este similara cu caracteristica Voce Clara de la LG.

Concluzie

Chiar daca pretul acestui televizor Sony 40W605 in acest moment este destul de mare, este un televizor care arata bine si de asemenea are multe functii.

Modelul este deseori intalnit si sub numele de KDL40W605BBAEP sau derivate de la acest nume. Daca are in componenta 40 (care vine de la diagonala) si W605 (seria), vorbim de televizoare identice.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *