Sony a cumparat platforma de cloud-gaming Gaikai pentru 380 milioane dolari

Anuntul care astazi a facut inconjurul lumii in domeniul achizitiilor este cea facuta de Sony, prin cumpararea serviciului de cloud-gaming Gaikai. Gaikai este un serviciu care permite rularea jocurilor printr-un serviciu de tip streaming, deja vazut in diferite browsere de internet cum ar fi Google Chrome cat si pe Facebook.

Serviciul Gaikai a fost mult timp in varianta anuntata Beta, doar de curand intrand intr-o sfera mai mare de vizibilitate. Infiintarea acestui serviciu a fost facuta in noiembrie 2008 de catre David Perry, Andrew Gault si Rui Pereira iar in acest moment compania are sediul in…bineinteles, California – Statele Unite.

Gaikai opereaza folosind o platforma Open Source si o platforma de publicitate pentru serviciile sale. De regula, jocuri precum Call of Duty 4, WoW, Eve sau aplicatii precum Adobe Photoshop beneficiaza in aplicatie de niste trialuri, urmand ca utilizatorul la expirarea perioadei de proba sa primeasca sugestia de achizitie a respectivelor jocuri. Desigur, exista si jocuri gratuite.

Ultimele evolutii ale companiei de cloud-gaming reprezentative au fost urmatoarele, indelung prezentate in media de specialitate din intreaga lume

  • In februarie 2011 Gaikai a fost oficial lansat international, iesind din beta, cu jocuri precum Dead Space 2, Sims 3 sau Mass Effect
  • In aprilie 2012 s-a lansat aplicatia din interiorul Facebook care permite rularea mai multor jocuri intr-o singura platforma
  • In Mai 2012 s-a anuntat prima colaborare cu un producator de gadgeturi mobile, in speta streaming pentru tablete
  • In Iunie 2012 Samsung a anuntat ca platforma Gaikai va fi prezenta si pe televizoarele din seria LED Smart TV
Dintre partenerii strategici Gaikai amintesc de Electronic Arts, Intel, Walmart, Youtube, Ubisoft, LG, Warner Bros, Nvidia, Samsung. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile o data achizitionata platforma de catre japonezii de la Sony, care in acest moment pierd cote semnificative din piata, indiferent ca vorbim de segmentul consolelor de jocuri sau de segmentul smart tv.

Cel mai probabil Sony prin achizitia acestui serviciu va permite rularea platformei direct pe consolele de jocuri Sony PlayStation, mizand pe faptul ca conexiunile la internet devin din ce in ce mai stabile si probabil mai eficiente din punct de vedere al costurilor decat in a echipa si dezvolta consolele cu memorii mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *