Sony introduce noua tableta Svelte New Xperia Tablet Z

Sony lasa, in sfarsit, in urma designul de tipul celor pentru tabletele Kooky din trecut si introduce un nou concept. Aceasta din urma tableta Xperia a fost obiectul unor zvonuri de cateva zile incoace. O dezvaluire din partea distribuitorului japonez NTT DoCoMo, de la inceputul saptamanii trecute, a lasat in primul rand sa se inteleaga ca asa-numita „Tableta Z” este, de fapt, ceva real, asa ca timpul zvonurilor a cam trecut. Acum Sony Mobile Japan a dezvaluit oficial misterul si, surprinzator, Tableta Z nu numai ca este reala, dar este, mai degraba, surprinzatoare.

Primul lucru pe care il vei observa probabil la Tableta Z, cu Android 4.1, este display-ul sau de 10 inch. Functioneaza la 1920×1200 si este sustinuta de motorul Mobile Bravia cu imbunatatire a imaginii de la Sony. Piesele interne in discutie nu sunt chiar nepricepute, desi sunt putine sansele sa te dea pe spate in totalitate. Amplasat perfect in interior, sasiul tabletei, rezistent la praf si apa, este un set de chipuri Qualcomm 1.5GHz quad-core, RAM de 2 GB, 32 GB de memorie interna de stocare si o camera in spate de 8 megapixeli, completata de un senzor de iluminare. Cu o baterie usor slabuta, de 6000 mAh, un slot pentru card microSD, dar si unde radio pentru Wi-Fi, LTE si NFC, poti spune ca ti-ai luat un potential concurent.

Totuși, așadar, probabil cea mai mare remiza in privinta acestui gadget este doar cea privind grosimea Tabletei Z si cat de subtire va fi. Cu o grosime de 6.9 mm, cea mai recenta tableta Sony e doar cu un fir de par mai subtire decat iPad mini si, ca o comparatie, face ca atat Nexus 7, cat si „varul” sau mai mare Nexus 10 sa arate de-a dreptul… dolofan. Foaia de specificatii s-ar putea sa nu fie cea mai puternica pe care o poti intalni pe piata electrocasnicelor, dar sunt putine dubii in privinta faptului ca Tableta Z este una dintre cele mai subtiri si dragute dispozitive mobile iscusite de catre compania japoneza Sony de ceva vreme – daca macar compania ar veni in mod clar si cu un raport de preturi si disponibilitate.

Tableta Sony New Xperia Tablet Z

Scurta (si complet japoneza!) dezvaluire a celor de la Sony lasa putin loc si imaginatiei , dar sa numesti Tableta Z o gura de aer proaspat, pentru o companie care niciodata nu a reusit intr-adevar sa sparga intr-un mod semnificativ piata tabletelor, este totusi o afirmatie modesta. Ceea ce impresioneaza aici este cum device-uri ca Tableta Z inseamna pentru Sony o inaintare. Numai acum una sau doua saptamani product managerul Xperia, Stephen Sneeden nota ca aceasta companie lua in considerare salvarea si iesirea sa de pe intreaga piata de smartphone-uri de nivel scazut si o miscare similara in strategia intreaga a companiei in privinta tabletelor ar face parte, se pare, din acest plan. Daca Sony isi va recastiga din nou o pozitie buna printre jucatori de top ca Samsung sau Apple ramane de vazut, dar dand lovitura pe piata cu un hardware ca acesta, pare clar ca Sony mai incearca o revenire, ca in vremurile bune.

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *