Sony KDL-26BX320 TV LCD cu diagonala de 66 cm

Sony KDL-26BX320 este un televizor de dimensiuni mai reduse, cu diagonala ecranului de 66 centimetri. Ma rog, reduse fata de actualele standarde pentru ca acum vreo 4-5 ani inca era un televizor de dimensiuni acceptabile, insa cu trecerea pe raportul de imagine 16:9 diagonala nu mai este calculata la acelasi raport ca si la televizoarele 4:3. 26BX320 are un display LCD, asadar si panoul este usor mai mare insa este foarte OK mai ales pentru camere mai mici, camera copilului sau pentru a fi amplasat in bucatarie. Pretul la care se vindea in martie 2012 cu tot cu oferta era de aproximativ 1260 lei (verifica pret actualizat) si poate parea mare datorita politicii de pret de la Sony, insa e un TV de calitate pana la urma.

Displayul chiar daca este mai micut este cu rezolutie HD Ready, cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli si o frecventa de afisare de 50 Hz. Imaginea oferita este foarte buna datorita faptului ca vine cu niste filtre de procesare intocmai ca la televizoarele Sony din clasa celor mai mari si mai scumpe, ceea ce a cantarit si in pretul acestui KDL-26BX320. Filtrele de care vorbesc sunt cel 3D de tip pieptene pentru a oferi o imagine mai vie, 24p True Cineva, Advanced Contrast Enhancer pentru un contrast mai real si filtru pentru reducerea zgomotului la pierderile de semnal datorita operatorului TV. Toate aceste filtre mai ajuta si la faptul ca unghiul de vizualizare este un pic mai mare decat la alte televizoare LCD de aceasta dimensiune.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

O alta specificatie interesanta este faptul ca vine cu tuner digital, atat DVB-T cat si DVB-C, ceea ce inseamna ca poti sa redai posturile TV pe digital HD chiar si fara a avea decodorul clasic de la RDS si a te incurca in doua telecomenzi.

Printrele celelalte modalitati de conectare ale televizorului KDL-26BX320 de la Sony avem conexiune VGA (D-SUB), adica se poate conecta un calculator la el chiar daca rezolutia in acest caz nu este foarte generoasa, avem doua porturi HDMI si bineinteles conexiunile uzuale ale unui televizor: Scart, RF, component si iesire audio digitala.

Ca si caracteristici speciale acest aparat vine cu senzor de lumina pentru reglarea automata a iluminarii ecranului, temporizator de oprire/pornire si posibilitate de control parental, adica de a bloca cu parola anumite canale. Sistemul audio este asigurat de doua boxe destul de puternice pentru un televizor cu aceste dimensiuni, avem doua boxe a cate 5W RMS.

Manualul de utilizare pentru acest model se poate descarca de aici iar pagina producatorului cu explicatii ale produsului se gaseste aici.

One thought on “Sony KDL-26BX320 TV LCD cu diagonala de 66 cm

  • 5 iulie 2012 la 11:31
    Permalink

    tocmai am achizitionat un tv lcd sony bravia de 66 cm si nu prea sunt multumit avand in vedere ca dc nu stai exact in fata lui si ai schimbat putin unghiul, se vede destul de prost……, incetosat, lipsit de claritate, culorile se vad pale…. Ce as putea face?, e cumva legat de setari?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *