Sony KDL-42EX410 Edge LED 106 cm

Chiar daca nu face parte din categoria de TV-uri Smart TV, Sony KDL-42EX410 face inca obiectul celor mai bune vanzari de televizoare cu diagonala de peste 100 centimetri, fiind vandut atat datorita calitatii constructiei cat si datorita calitatii imaginii oferite de catre tehnologia Edge LED cu care vine echipat acest TV Sony. Designul sau este cu adevarat unul impresionant, la diagonala de 106 centimetri avand o grosime de doar 4,6 centimetri. Pretul nu este nici mic, nici prea scump, in martie 2012 era undeva la 2580 lei (verifica aici pret actualizat), care chiar daca la prima vedere pare mare este in raport cu tehnologia si se aplica principiul de “dai un ban da’ stai in fata”. In general produsele Sony se pozitioneaza un pic mai sus decat alti producatori insa din punctul nostru de vedere sunt dintr-o alta clasa in privinta calitatii oferite, noi fiind clar fanii lui Sony in materie de tv-uri.

Un alt model similar dar care vine si cu conexiuni la retea si este din clasa internet TV este KDL40EX520BAEP, insa acest model are diagonala mai mica cu 4 centimetri, dar nu as considera hotarator acest aspect.

Revenind la 42EX410, displayul este generos, avand o diagonala de 106 centimetri si rezolutie Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Fiind si un LED ofera un excelent contrast al imaginii si este deopotriva potrivit atat pentru redarea filmelor fie prin playerul integrat cat si pentru conectarea diferitelor console de jocuri pentru o experienta vizuala cu adevarat fantastica. Partea audio sta si ea foarte bine, 42EX410 fiind echipat cu un sistem de boxe stereo, 2 boxe integrate de cate 8 W RMS Reali. Boxele sunt certificate Dolby Digital Plus si chiar daca sunt doar doua egaleaza ca si calitate de redare multe alte sisteme dedicate audio.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Filmele se pot reda cu usurinta conectand fie un dispozitiv pe USB fie conectand calculatorul sau laptopul direct la TV prin cablul HDMI. Totusi, eu recomand sa achizitionati si un media player pentru a putea reda diferite filme si de pe internet, televizorul nefiind echipat singur cu conexiuni de retea.

Receptia televizorului permite si redarea canalelor HD fara decodorul dedicat de la RDS datorita faptului ca are Tuner Digital DVB-C (de asemenea si DVB-T, insa aceasta tehnologie dpdv tehnic nu este disponibila in Romania). In rest, vine cu intrare VGA pentru PC, o intrare USB, doua intrari HDMI si conexiuni pentru SCART, video composite, iesire audio digitala optica, intrari component si slot pentru card. De asemenea vine si cu un minijack audio de 3.5 mm.

Mai trebuie spus ca televizorul are o functie foarte interesanta de senzor de lumina, asa numitul Light Sensor HDMI si setare de sincronizare cu alte deviceuri Bravia Sync.

La fel cum scriam la inceputul review-ului, televizorul Sony KDL-42EX410 chiar daca nu are tehnologii in interior care sa uimeasca foarte tare, va uimi pe partea de redare si audio, adica exact pe partile pe care trebuie sa stea bine un televizor. Garantia cu care vine aparatul este de 2 ani, insa se poate prelungi chiar si pana la 4 ani. In cazul in care doresti sa il montezi pe perete recomand un suport dedicat, care sa fie potrivit si pentru un televizor cu diagonala de peste 40 inch. Conteaza montura VESA pana la urma, este de verificat si aceasta zic cei de la emag ca se potriveste.

Mai jos regasiti un video cu un model identica ca si design, tot din seria Bravia, conectat la o consola de jocuri ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *