Televizor LED 3D Sony KDL32EX720BAEP – 81 cm diagonala

Desi televizorul LED Sony KDL32EX720BAEP este unul aparut inca de anul trecut, performantele sale sunt la nivelul actualelor televizoare 3D LED, de la concurent precum Samsung sau LG. KDL 32 EX 720 BAEP totusi, datorita faptului ca este lansat de ceva vreme, se bucura de cel mai mic pret in acest moment pentru un televizor LED 3D Full HD de 81 centimetri diagonala, fiind vandut la un pret de aproximativ 1900 lei. In principiu consider ca televizorul va mai fi in oferta magazinelor vreo jumatate de an, pentru ca si Sony pregateste modele noi de televizoare, mai cu seama la toamna sau cu putin timp inainte de olimpiade. In plus, trebuie mentionat ca televizorul acesta este unul din clasa Smart TV, asadar ai cateva aplicatii excelente, si un modul de navigare pe internet; insa nu l-as cumpara pe acesta neaparat pentru functiile acestea, pentru ca este totusi un TV Smart din prima generatie si modelele mai noi de la Philips sau Samsung (32es6100) se spune ca se descurca mai bine.

Design

Chiar daca este model 2011, televizorul are un design cu deosebit, aparatul arata excelent. Fiind si cu ecran pe iluminare LED inseamna ca are o grosime destul de reduse, de aproximativ 42 milimetri, iar in rest, fara stand, televizorul are o dimensiune de 755 x 480 mm, fiind cel mai potrivit fie pentru dormitoare, fie pentru sufragerii de dimensiuni mici si medii. Pentru o sufragerie mai mare as recomanda un ecran cu diagonala de minim 100 centimetri, mai ales cand e vorba de 3D. Mai jos veti regasi cateva poze cu acest model.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Display

Chiar daca diagonala nu este extrem de mare, de 81 centimetri, televizorul vine cu modul 3D incorporat, si afisaj nativ in Full HD la 1920 x 1080 pixeli. Efectul 3D datorita dimensiunilor relativ mici pentru un TV 3D nu este extrem de pronuntat, in sensul ca intr-adevar imaginea are efect de adancime, dar nu iese atat de tare din ecran cum sunt afisate aceste modele in reclame. Totusi, imaginea in 2D trebuie spus ca este desavarsita, televizorul avand o redare la 100 Hz, contrast dinamic, iar iluminarea este de tip Edge LED. De asemenea acest televizor Sony KDL32EX720BAEP mai poseda si cateva motoare grafice care fac ca imaginea sa fiecat mai aproape de realism.

Trebuie mentionat ca ochelarii 3D la acest televizor nu sunt inclusi din cate am inteles, si costa aproape 300 lei bucata, insa sunt de tip activi.

Sunet

din lateral

Sunetul este tipic televizoarelor de diagonala medie si mare, avand si acest KDL 32 EX 720 doua difuzoare stereo a cate 10 W fiecare, certificate Dolby Digital Plus si Dolby Pulse.

Conectivitate

Fiind un televizor Smart TV, Sony KDL32EX720BAEP vine cu o conectivitate extinsa, avand port de retea RJ-45, este wireless ready si poti sa redai continutul si prin DLNA, direct de pe calculatoarele sau laptopul conectat la aceeasi sursa de retea, in speta la router.

Pe langa asta, televizorul mai vine dotat cu intrare dedicata pentru PC – VGA, 4 porturi HDMI, slot PCMCIA, 2 porturi USB si restul intrarilor obisnuite la TV, printre care scart, composite sau iesirea audio digitala.

Pe partea de conectare la cablul TV, la fel ca la majoritatea aparatelor moderne, vine cu tuner digital DVB-T si DVB-C, certificat si cu decodare MPEG4, ceea ce inseamna ca permite renuntarea la decodor pentru transmisia posturilor digitale, atat pe UPC, cat si pe RDS sau la alti operatori de televiziune prin cablu care transmit in semnal digital.

Televizorul acesta Sony, totusi, nu este printre modelele cele mai economice de TV-uri, avand un consum de 101 W, ceea ce e destul de mult pentru un televizor de serie LED, majoritatea TV-urilor de aceasta dimensiune avand aproape la jumatate consumul. Oarecum se intelege prin faptul ca este un televizor 3D, iluminarea Edge LED este mai consumatoare (+contrast mai mare), dar totusi; 101 W e mult in principiu, chiar daca nu afecteaza exponential consumul de electricitate.

Una peste alta, consider televizorul Sony KDL32EX720BAEP printre cele mai OK la acest pret de la sony, pretul in ultima jumatate de an i-a scazut cu mai bine de 40%, ceea ce inseamna ca nu va mai sta mult timp in oferta magazinelor. Pana una alta, este un TV interactiv reusit, fiind din seria Sony Bravia iar micile dezvantaje sunt usor de trecut avand in vedere ca este printre cele mai ieftine tv-uri.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *