Sony PlayStation 4 depaseste bariera de 6 milioane de console vandute dupa lansarea din Japonia

Surprinzator probabil, lansarea din Japonia a consolelor Playstation4 a avut loc abia luna aceasta, desi este vorba de tara de origine a acestor console. Cu ocazia acestei lansari, cei de la Sony au anuntat un important punct in vanzarea de console, si anume ca au vandut la nivel global peste 6 milioane de unitati, suficient cat sa fie in continuare peste consola Xbox One a celor de la Microsoft.

Cu aceeasi ocazie, cei de la Sony au anuntat ca au fost vandute peste 13.7 milioane de jocuri pentru PS4, ceea ce inseamna aproximativ 2.3 jocuri pe consola. Cel mai vandut joc pentru consola a fost Killzone: Shadow Fall, cu peste 2.1 copii vandute pana in momentul de fata.

Pe langa anuntul facut de catre Sony cu privire la numarul de console noi vandute, am mai primit si cateva statistici referitoare la utilizarea acestora: 94% dintre console sunt utilizate in modul online si acestea au generat peste 100 milioane de share-uri pe retelele sociale.

Sony a ajuns la 6 milioane de unitati vandute la mai putin de 2 saptamani dupa ce a anuntat ca a vandut 5.4 milioane console, iar piata din Japonia au contribuit major la cresterea rapida a acestei cifre, prin mai bine de 370.000 unitati cumparate in prima saptamana de la lansare. Pe de alta parte, PS4 bineinteles este mult in urma Ps3, consola de jocuri care la inceputul anului trecut avea confirmate vanzari pentru peste 76 milioane unitati.

In acest moment nu exista o cifra exacta confirmata cu privire la numarul de console Xbox One vandute, insa se estimeaza ca este mult in spatele PS4, fiind la mai putin de 4 milioane de unitati vandute. Totusi, cei de la Microsoft au sperante mari cu lansarea de saptamana viitoare a jocului Titanfall, care este primul joc exclusiv pe Xbox One.

Dintre magazinele din Romania, PlayStation4 este vandut de catre eMAG si Flanco la preturi incepand cu 1799 lei pentru varianta fara joc inclus in bundle.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *