Sony si Panasonic vor lucra impreuna pentru dezvoltarea displayurilor OLED

Companiile japoneze Sony si Panasonic, pana nu de mult rivale pe sectorul intern si international, vor lucra impreuna pentru a dezvolta capacitatile lor de productie pentru televizoare OLED (Organic Light Emitting Diode); sau cel putin asta se afirma in cateva zvonuri, aparute inclusiv pe reuters.com, zvonuri care vor fi confirmate pare-se saptamana viitoare printr-un comunicat de presa comun.

Companiile sunt in discutii pentru a dezvolta o tehnologie pentru a realiza panel-urile OLED mai accesibile din punct de vedere al preturilor, mai ales pentru a balansa oarecum forta competitionala foarte acerba din partea competitorilor din Coreea de Sud – LG si Samsung.

In timp ce Sony dezvolta o tehnologie pentru a crea ecranele OLED pe o tehnologie bazata pe vopsele pe baza de spray-uri (sa nu va ganditi ca ar fi ca si cele clasice, ci la scara industriala), Panasonic incearca sa dezvolte tehnologia folosind imprimante pe baza de cerneala pentru noile panel-uri de televizoare.

Pana in acest moment, doar cei de la LG planuiesc o lansare la scara mare a unor televizoare cu display OLED, insa nimic confirmat oficial nu am vazut.

[sam_ad id=”31″ codes=”true”]

Credit foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *