Spune adio telecomenzilor clasice! Tehnologia proprie Cube26 iti transforma fata intr-o telecomanda

Cel mai neplacut lucru atunci cand te uiti la televizor este sa gasesti telecomanda dupa o lunga perioada de trandavie pe canapea. Cube26 urmareste sa imbunatateasca aceasta situatie transformandu-ti televizorul, telefonul sau tableta intr-un obiect cu o zona de putere capabila sa iti detecteze fata. Ce inseamna acest lucru? De fapt, televizorul tau sau alte dispozitive vor sti, atunci cand te uiti la ele, cine este in camera cu tine si, mai important, vor pune pe pauza/in asteptare un program, apel sau joc cand vei pleca din camera.

Infiintata de doi absolventi ai Cornell, Saurav Kumar si Aakash Jain, Cube26 se afla inca in beta, dar, din cate pot fi vazute, functioneaza destul de bine pe multiple platforme. De exemplu, pe langa mult mentionata „pauza de toaleta”, acest sistem poate sa isi dea seama cand vorbesti la telefon si sa puna alte device-uri in asteptare. De asemenea, poti folosi acest sistem si in calitate de control parental intrucat poate recunoaste cand alti oameni se afla in camera si poate sa planifice, prin urmare, urmatorul continut difuzat, prin comun acord.

„Alte dispozitive player bazate pe control vizual se concentreaza, in general, pe o singura zona specifica, de exemplu, doar pe detectare de gesturi realizate cu mainile, pentru controlul televizorului, sau doar pe recunoasterea fetei si controlul corpului”, a declarat Kumar. „Noi credem in realizarea unor interactiuni cu astfel de device-uri cat mai naturale cu putinta. De exemplu, cand vrei sa cobori volumul pentru un dispozitiv la stadiul de „Mute”, in loc sa folosesti gesturi manuale pentru a reprezenta modele predefinite specifice, ce-ar fi sa spui „Ssshhh!” in loc de un gest specific pentru „Taci!”?”

Compania isi imbunatateste pozitia acum de una singura si se asteapta sa aiba ceva sprijin privind OEM hardware in urmatoarele cateva luni. Nu au divulgat numele vreunor parteneri hardware, dar s-au aflat la CES 2013 pentru a cauta distribuitori pentru aceasta noua tehnologie.

Proiectul tinde sa adopte o abordare holistica/per ansamblu privind sistemul de interactiune.

„Pentru ca un control vizual sa fie cat mai natural, credem ca solutia este sa implementam o varietate cat mai larga de semnale vizuale din partea utilizatorului – atat implicite, cat si explicite. Semnalele includ detectarea prezentei, gesturilor, a varstei si a sexului, recunoasterea fetei si urmarirea ochilor, gesturi manuale.”

Cu alte cuvinte, sistemul lucreaza cel mai bine prin comenzi instinctuale, pasive. Spre deosebire de alte sisteme precum cele kinetice sau similare, de depistare a miscarilor, acest sistem intotdeauna urmareste incaperea pentru schimbari, permitand o experienta mult mai integranta.

Fondatorii s-au intalnit si s-au asociat in cadrul unui eveniment obisnuit organizat de Microsoft. S-au intalnit timp de 6 luni pentru dezvoltarea si concentarea de pe sistemele de depistare a ochilor utilizatorilor pe dispozitive cu un „control natural”.

Bineinteles, mult din aceasta tehnologie ramane in acest moment la stadiul de vorbă în vânt, dar, la ce viteza se imbunatatesc sistemele de incorporare, nu e greu sa ne imaginam de ce o astfel de tehnologie precum Cube26 nu ar putea fi implementata direct pe un televizor sau telefon, adaugand astfel funcții reale, inteligente, pentru dispozitive, de altfel, destul de… proaste. Va fi oare greu sa ne adaptam si sa ne obisnuim cu folosirea unui astfel de sistem fata de comoda, dar deseori enerventa telecomanda? Poate pentru anumite persoane ar fi excelent, cum ar fi oamenii bolnavi sau suferind de diferite disfunctii fizice.

Mai multe lucruri despre Cube26, puteti citi pe site-ul lor.

[sam_ad id=”41″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *