Storcatoare cu presare la rece: avantaje

Odată la câțiva ani, apar inclusiv pe piața electrocasnicelor noi și noi aparate „revoluționare”. Cam în fiecare categorie de produs. Iată, așadar, că, inclusiv în ceea ce privește storcătoarele de fructe și legume au ajuns să fie create modele nu neapărat ultra-avansate, dar care se bazează pe tehnologii de-a dreptul inedite, chiar dacă simple, astfel încât să ofere cele mai calitative sucuri sănătoase, proaspăt stoarse.

Astfel, în ultima vreme, au început să fie tot mai căutate modele de storcătoare cu presare la rece.
Storcătoarele cu presare la rece, spre deosebire de acele storcătoare clasice – cele care se bazează pe tehnologia ce implică centrifugare, sunt mult mai aproape de a oferi un suc de cea mai bună calitate. Acestea sunt storcatoare de fructe necentrifugale, care storc lent (la vreo 60 de rotații/minut) fructe și legume, ierburi, într-un mod cât mai natural – de aici denumirea de presare la rece, astfel încât să prelungească procesul de oxidare și să păstreze cât mai multe substanțe nutritive din ingrediente. Storcătoarele convenționale sunt de mare viteză și, prin centrifugare, distrug structura naturală a fructelor și oxidarea sucului se produce destul de repede.

Cu un storcător de fructe și legume cu presare la rece ai în mod sigur un suc natural, cu cât mai multe vitamine și minerale păstrate intacte. Pentru că procesul de stoarcere este cât mai aproape de al unui storcător manual, la viteză mult mai mică decât a storcătoarelor convenționale, fără să implice în vreun fel o procesare termică.

Dar hai să aflăm mai multe despre avantajele unui storcător de fructe prin presare la rece și de ce merită investiția un astfel de aparat!

Avantajele unui storcător cu presare la rece

Toate avantajele și meritele unui storcător cu presare la rece derivă de la modul său de funcționare, complet diferit de al storcătoarelor obișnuite de până acum, cu stoarcere prin centrifugare. De ce s-a simțit nevoia înlocuirii celor din urmă? Căci apariția unor modele de storcătoare cu tehnologie complet opusă celor de până acum e clar că vizează un public care dorește o schimbare diametral opusă, o înlocuire a aparaturii folosite până acum pentru crearea de sucuri și băuturi proaspete. Ei bine, nevoia de alimentație cât mai sănătoasă.

De fapt, aici se oprește totul când vine vorba de storcătoare prin presarea la rece. Principalul public țintă al unor asemenea aparate este cel care vrea să aibă o viață sănătoasă. Și meritele lor pornesc de aici, în fapt.

  • Storcătoarele cu presare la rece se înscriu foarte bine în curentul de nutriție raw vegan. Pentru că așa cum se numește și tehnologia de extragere a sucului din fructe și legume, pe care se bazează – presare la rece, sucul obținut cu asemenea aparate nu implică niciun fel de procesare termică. Deși sunt electrice și trebuie cuplate la priză ca să obții sucul, tehnologia imită foarte bine sistemul de presare manuală. Se obține astfel un suc, ce-i drept într-un interval de timp mult mai mare, cât mai aproape de cel stors manual, cu toate vitaminele și nutrienții necesari. Că ăsta e și scopul în nutriția raw vegan – fără procesare termică pentru cât mai multe.

 

  • Nu numai că un astfel de proces păstrează toate vitaminele și substanțele nutritive din fructe și legume intacte, dar întârzie și oxidarea sucului. Astfel, vă puteți bucura de un suc natural și proaspăt cât mai mult timp, nu doar imediat după stoarcere. Un proces de stoarcere prin presare la rece asigură cât mai multe enzime și celulele fructelor și legumelor cu o structură cât mai intactă. Vitamine și minerale – la fel, în cantitate cât mai mare.

 

  • Pentru că stoarcerea este mai lentă, la viteză redusă (câteva zeci de rotații / minut), imitând procesul de stoarcere naturală, nivelul de zgomot produs de aparat este mult mai redus. Te bucuri astfel de un suc proaspăt și nutritiv în liniște, putându-l prepara și la ore târzii ale nopții, fără să deranjezi pe cineva.

 

  • Pentru că presarea fructelor și legumelor se realizează lent, este ușoară, nu sunt zdrobite la viteză mare (ca în cazul celorlalte tipuri de storcătoare), sucul rezultat este 100% omogen, fără să necesite amestecare ulterioară. De asemenea, sucul obținut este cu până la 50% mai mult decât cel oferit de un storcător obișnuit, prin centrifugare.

 

  • Pentru că stoarcerea se realizează mult mai lent, cu un proces îndelungat, ca să asigure un suc cât mai integru, fără încălzire, motoarele unor astfel de storcătoare cu presare la rece sunt mult mai puternice și, deci, fiabile. Ai întotdeauna încredere în electrocasnicele cu motoare de putere mare! Astfel, acestea pot presa chiar și legume sau fructe mult mai tari, de tipul rădăcinoaselor (pătrunjel, morcov, țelină, dovleac).

 

  • Consistența sucului obținut printr-un storcător cu presare la rece este mult mai fină și mai densă, deoarece, chiar dacă e un proces mai îndelungat de stoarcere, decât cel obișnuit, aparatele storc mult mult mai bine și reduc pulpa fructelor și legumelor la o consistență cât mai fină.

 

  • Fiindcă motoarele sunt puternice și permit și stoarcerea unor fructe și legume mult mai tari, multe astfel de storcătoare vin cu funcții suplimentare, astfel că nu prepară doar un simplu suc proaspăt și cât mai nutritiv, ci inclusiv baza de supe-cremă (de tip raw vegan – fiind foarte util în acest sens), mâncare pentru bebeluși, piureuri de fructe, smoothie-uri, lapte de migdale etc. De asemenea, unele modele de storcătoare multifuncționale prin presare la rece pot veni cu multiple accesorii pentru realizarea înghețatei, a untului de nuci și fructe uscate și chiar pentru tocat carne sau preparat cârnați de casă. Cam ca un robot de bucătărie, doar că un robot de bucătărie nu prea prepară sucuri de regulă. Un astfel de model este acest storcător cu presare la rece multifuncțional G21 Gourmet.

👉 vezi aici preț, stoc și informații livrare

Prețuri pentru un storcător cu presare la rece

De regulă, pentru că un storcător cu presare la rece prezintă de departe mai multe beneficii decât un storcător de fructe convețional cu centrifugare, prețul este mai mare. În general, din ce am urmărit, variază între cca. 250 lei și 2500 lei sau chiar mai mult, în funcție de model, funcționalități, calitate și brand (vezi aici oferta actuală pentru storcătoare cu presare la rece). Însă la un asemenea preț, rezultatele sunt clar superioare. Pe de altă parte, cele până în 500 lei, pentru ce oferă, mi se par la prețuri bune chiar. Ca să afli mai multe, citește și despre diferențele dintre un storcător de fructe convențional și un storcător de fructe și legume cu presare la rece.

În plus, după cum spuneam mai sus, chiar există storcătoare de fructe și legume cu presare la rece multifuncționale, cu ajutorul cărora poți prepara atât de multe lucruri, nu doar suc natural plin de vitamine. Cam ca un robot de bucătărie. Apoi, este o comoară pentru cei care vor să ducă o viață sănătoasă și urmează un regim raw vegan. Imaginează-ți un astfel de aparat ca pe un storcător de fructe profesional, ca acela care are capacitatea să prepare un suc pe bune într-un local de renume! Cam așa stă treaba.

 

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *