Fier de Calcat Tefal FV5211E1 Aquaspeed, Talpa Ultragliss Diffusion

Tefal ramane un brand foarte bun pentru mai multe tipuri de electrocasnice, mai ales pentru fiare de calcat. De aceea, ma bucur de fiecare data cand dau peste un nou model de fier de calcat de la Tefal, cum e acest Tefal FV5211E1 Aquaspeed, ceva mai scump decat alte modele anterioare, dar si decat alte tipur de fiare de calcat. Pretul depaseste cu mult 200 lei (verifica aici pret actualizat), insa sunt convinsa ca acest lucru se datoreaza beneficiilor multiple pe care ti le ofera si tehnologiilor inovatoare cu care este conceput. Asa cum, model de model, Tefal ne-a obisnuit…

Fierul de calcat Tefal FV5211E1 Aquaspeed este foarte puternic, cu o putere maxima de 2400 W. Cu o capacitate a rezervorului de apa de 0,30 litri, are un debit de abur de 40 grame/minut si un jet de abur de 120 grame/minut.  In plus, fiind atat de puternic, permite si calcarea pe verticala, fara sa rateze vreo cuta. Se poate (re)umple foarte usor rezervorul cu apa, fiind conceput special pentru a putea fi plasat direct sub robinetul de la chiuveta sau pentru a permite alimentarea de la orice tip de sticla, fara efort si fara a necesita prea mult timp. Rapid si sigur!

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice – click aici[/box]

De asemenea, Tefal FV5211E1 Aquaspeed are si o functie de pulverizare tip spray, talpa cu autocuratare dar si sistem anticalcar pentru a nu lasa urme de calcar pe haine, de la apa dura.

Cel mai interesant insa, si neaparat de notat, este faptul ca prezinta o talpa Ultragliss Diffusion specifica, unica, cu o noua forma, foarte alunecoasa, care nu lipeste si protejeaza tesaturile, care le calca perfect datorita noului tip, propriu Tefal, de distribuire a orificiilor pentru aburi, inclusiv in zona varfului pentru a putea patrunde cu aparatul chiar si in cele mai inguste zone ale rufelor: revere, maneci, buzunare, colturi, pliuri etc. Talpa este extra larga si conceputa pentru antialunecare in situatii de nefolosire.

Ca inovatie, Aquaspeed se refera la rapiditatea cu care acest fier de calcat transforma apa in aburi si anihileaza cutele datorita presiunii aburului de care da dovada. Se pare ca, cel putin in acest moment, este cel mai rapid fier de calcat de pe piata in acest sens. Ceea ce il face inca o data sa isi merite toti banii, pentru ca tu castigi din nou timp datorita lui.

Are si  sistem antipicurare pentru a impiedica imprastierea cu apa pe rufe chiar si la temperaturi joase. Cablul de alimentare este foarte lung, de 2 metri, permitand o manevraare usoara. In plus, tot pentru manuirea aparatului in orice conditii si pe orice tip de tesatura, cablul are un cap pivotant, care se invarte dupa cablu, in functie de pozitia in care tii aparatul cand calci.

Fier de calcat Tefal FV5211E1 Aquaspeed, Talpa Ultragliss Diffusion

De culoare visiniu (culoarea visinii putrede) cu alb, Tefal FV5211E1 Aquaspeed este un model elegant, inovator, simplu de depozitat, fiind compact, si foarte rapid. Astfel, demonstreaza inca o data pretul ceva mai mare decat al altor modele. In plus, iti promite performanta de neegalat.

Daca totusi nu vrei sa cheltuiesti atat pentru un astfel de fier de calcat, poti alege un model nu atat de nou-nout de la Tefal, dar cel putin la fel de calitativ si care iti asigura calcarea si protejarea optima a tesaturilor din rufele tale. Incearca, asadar, un model precum Tefal Ultragliss FV4492, mult mai ieftin si foarte bun si acesta, tot cu talpa Ultragliss si cam aceleasi functii si sisteme. Difera putin insa la tipul de talpa, nu atat de avansat si de inovator. Totusi, este inca un model de fier de calcat de la Tefal foarte bine cotat si vandut anul acesta.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *