Fier de calcat Tefal Ultragliss FV4491, cu Talpa Ultragliss Diffusion cu Autocuratare

De când mă știu, am avut, evident, o pasiune pentru haine. Și când ai o astfel de pasiune, și grija pentru ele e ieșită din comun. De aceea, pentru o călcare ușoară și fără griji, care să le protejeze țesăturile, ajutorul cel mai de nădejde e fierul de călcat. Personal, brandul preferat în materie de astfel de aparate rămâne Tefal, cu talpă mereu ultraperformantă, indiferent de model. Astăzi vă prezint modelul Tefal Ultragliss FV4491, la un preț potrivit (verifică aici preț actualizat), în raport cu alte modele disponibile pe piață.

Fierul de călcat Tefal Ultragliss FV4491 are o putere de maxim 2300 W (foarte bună, astfel încât să rezolve chiar și cele mai încăpățânate cute), iar talpa specială Ultragliss Diffusion alunecă pe țesătură. Totodată, are un debit de abur foarte bun, de 35 g/minut și un jet de abur de 120 g/minut, ceea ce face din călcatul rufelor tale, chiar și a celor mai pretențioase, o activitate rapidă.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Ceea ce îmi place însă foarte mult este că acest fier de călcat permite chiar și călcarea pe verticală sau, de fapt, poți călca cu ajutorul său cam din orice poziție, mai ales că are și un sistem antipicurare. De asemenea, și mai interesant, este faptul că talpa este prevăzută cu un sistem de autocurățare delicată, astfel încât să îi mențină aspectul lucios și să-i protejeze materialul performant din care este realizată, care îl face să gliseze ușor  și fără probleme pe rufe. Prezintă și un sistem anticalcar, care să nu lase urme albe pe haine, de la calcarul din apă sau să se depună pe talpă sau pe căile de eliminare a aburului, astfel încât fierul de călcat să nu mai funcționeze optim.

Pentru o manevrare cât mai ușoară în timpul folosirii, fierul de călcat Tefal Ultragliss FV4491 este prevăzut și cu cablu de alimentare lung de 2 metri, pivotant, care se răsucește după cum ai nevoie.

Designul este plăcut, într-o combinație de mov-liliac cu alb și talpă gri-deschis, iar butoanele permit o folosire rapidă și facilă. În față se încarcă rezervorul cu apă pentru formarea aburilor și pentru stropirea tip spray cu apă (atunci când e cazul – la rufele din materiale textile mai groase și cu cute dificile), iar în spatele acestui rezervor, are un buton rotativ de unde setezi temperatura în funcție de tipul țesăturii, prin simpla rotire până în dreptul indicatorului potrivit.

Vârful ascuțit permite pătrunderea în colțuri, revere, buzunare, chiar și strâmte, ale țesăturilor.

Fier de calcat Tefal Ultragliss FV4491, Talpa Ultragliss Diffusion

Un model la fel de performant, însă cu talpă Anodilium, rezistentă la zgâriere, și la fel de convenabil (la același preț), nu însă de la Tefal, este Philips GC3550/02.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *