Tehnologie 3D Mai Buna in Viitor cu Ajutorul Proiectarii pe Suprafete Curbate

O tehnologie foarte simpla insa cu o imagine oferita extrem de interesanta este cea a proiectarii 3D pe un panou curbat, ceea ce ofera si o imagine tridimensionala mai buna, pe mai multe directii, practic la scara mai mare ar putea fi chiar un 4D. Gandeste-te cum este ca efectiv sa vezi cum se ridica o imagine in 3D, de exemplu cresterea unui fir de iarba.

Cu totii suntem obisnuiti cu clasicul 3D de la cinema sau cu televizoarele 3D care intr-adevar ofera o imagine foarte buna, insa cand vine vorba de interactiune umana (stiti, acele gloante, mingi, etc care par ca vin spre tine) sunt doar unidirectionale, spre tine, nu si care urca ca si in cazul proiectarii curbate.

Cei care lucreaza la aceasta tehnologie sunt cei de la Centrul de Cercetare in Telecomunicatii din Canada care la conferinta NAB au prezentat o serie de aplicatii ale acestei tehnologii.

Ron Renaud, de la respectivul centru de cercetare a spus ca aceasta tehnologie are foarte mult viitor in domeniul videoconferintelor, care chiar daca nu reprezinta o intalnire fata-in fata, totusi este ca si tehnologie peste cea a imaginilor in holograme, a caror proiectare se face inca cu echipamente foarte scumpe.

Credeti ca aceasta tehnologie poate fi aplicata si in cazul televizoarelor 3D?

Sursa stire: Engadget

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *