Tehnologie noua care intentioneaza sa dezvolte smartphone-uri ce folosesc cat mai putina baterie
O tehnologie noua incearca sa faca posibil ca smartphone-urile noastre sa mearga de 2 ori mai repede dintr-o o singura incarcare a bateriei si sa consume cu pana la jumatate mai putina baterie. Se pare ca o companie recent fondata de doi profesori de informatica deja testeaza aceasta idee.
Fondatorii Eta Devices, Joel Dawson si David Perreault, sustin ca au gasit solutia sa puna aceasta tehnologie in practica. Ei spun ca dificultatea deceniilor in care traim – problema unei eficiente invechite la un aparat performant – se concentreaza in puterea amplificatorului. Un amplificator, care transforma electricitatea in semnale radio, este folosit pentru gadgeturi ca smartphone-uri sau tablete.
Designul noului amplificator este in prezent testat in laboratoare, dar compania mai sus mentionata intentioneaza sa foloseasca tehnologia acestuia pe statii cu baza LTE (4G). Daca acest lucru se va dovedi un succes, Eta Devices va crea apoi o versiune la scara de chip a acestei tehnologii, special pentru smartphone-uri si tablete.
Amplificatoarele de putere folosesc transistori care consuma putere fie in standby, fie in modul output / cand aparatul este conectat la sursa de curent. Compania explica faptul ca singura cale de a imbunatati eficienta acestor amplificatoare este sa foloseasca cel mai scazut nivel de putere in standby.
Dar, din moment ce fluctuatia brusca de la modul standby (de asteptare) la modul de output/incarcare creeaza o distorsionare a semnalului, alte companii se vad nevoite sa pastreze nivelurile de putere din standby la cote mai mari, fapt care face sa se piarda si mai multa energie (si, implicit, baterie). Acest lucru inseamna ca se iroseste prea multa energie, doar pentru a tine aparatul deschis. Si cu cat ai mai multe date de trimis, cu atat mai rau merge, sunt de parere fondatorii companiei Eta Devices. Cu o rata inalta de transmitere a datelor, sfarsesti prin a avea nevoie de si mai multa putere in standby decat de putere in… semnal. De aceea telefonul este cald.
Sunt curioasa daca le vor reusi testele si vor pune intr-un final in aplicatie noua tehnologie pe smartphone-uri si tablete. Ramane de vazut sau… de asteptat? 🙂
[sam_ad id=”41″ codes=”true”]
Sursa: ubergizmo.com