Tehnologii noi prezentate de Philips: Monitoare Curbate sau cu 5K

In perioada 4 – 9 Septembrie 2015 la Berlin se desfasoara Târgul internațional de produse electronice unde Philips va prezenta prin intermediul partenerul sau licentiat pe partea de monitoare – MMD, noi tehnologii, precum primul monitor curbat Philips sau o linie de monitoare cu 5K si cu Tehnologie Quantum Dot Color. Standul Philips are numarul 22 si ei va invita, daca cumva sunteti in trecere prin capitala Germaniei, sa dati o fuga pe la Philips.

Monitor Curbat cu Diagonala de 34 inch

Printre monitoarele de referinta prezentate la Targul International de la Berlin de catre Philips se numara un monitor curbat de 34 inci care practic acopera intregul camp vizual al celui care sta in preajma acestuia. Ma gandesc cat de misto poate fi un joc pe un astfel de monitor curbat, de exemplu un simulator aviatic!
Printre caracteristicile monitorului se numără rezoluția UltraWide Quad HD de 3440 x 1440, tehnologiile Crystal Clear și AH-IPS LCD și un unghi de vizualizare larg, toate acestea rezultând într-o reproducere cât mai realistă a culorilor.
Monitorul curbat de 34 inch de la Philips are si un sunet de calitate cu tehnologie DTS Sound. Personal nu sunt un mare fan al monitoarelor care sa fie incorporate si cu boxe, dar treaca mearga. Prefer niste casti ca lumea, ca tot aminteam de lansarea noilor casti Logitech, drept produse mai scumpute pentru gameri.

Philips_primul monitor curbat
Monitor Philips Curbat

5K Rezolutie – Philips UltraKlear 5K Dedicat Profesionistilor

Pe langa monitorul curbat, pe care eu il vad adresat mai ales celor care sunt pasionati de jocuri, Philips va scoate la lumina in cadrul IFA Berlin si un nou monitor cu o rezolutie fantastica de 5K. Acest nou monitor va avea o rezolutie de nu mai putin de 5120×2880 pixeli, fiind un monitor adresat celor care vor sa lucreze in cele mai mici detalii proiecte de design. Monitorul are o diagonala de 27 inch si este echipata cu tehnologia Perfekt Colour.
In plus, pe langa functiile clasice ale unei imagini foarte bune, monitorul este dotat si cu o camera web si boxe integrate.

Monitor Philips cu Rezolutie 5K
Monitor Philips cu Rezolutie 5K

Ducând intensitatea culorilor la maxim, noul monitor IPS-ADS Adobe RGB de 27 inci ce dispune de tehnologia Quantum Dot Color IQ™ este, de asemenea, una dintre premierele de anul acesta de la IFA. Accesibil ca preț, monitorul oferă cu peste 50% mai multă culoare decât tradiționalul monitor LED iar Quantum Dot Color IQ este mult mai eficient din punct de vedere energetic, consumând cu 25% mai puțină energie față de alte tehnologii asemănătoare.

În cadrul IFA 2015 are loc de asemenea și premiera europeană a Ambiglow Plus Base. Această tehnologie unică creează un halo de lumină pe și în jurul bazei care se sincronizează cu imaginea display-ului. Lumina este prezentă chiar și atunci când monitorul este închis: utilizatorii au opțiunea de reglare a culorii și luminozității pentru a crea o atmosferă unică în spațiul în care se află. O altă setare este cea care, prin intermediul unui timer, se permite controlul luminozității atunci când utilizatorul dorește să se trezească sau să adoarmă.

De asemenea, în cadrul ediției de anul acesta a IFA, MMD va prezenta tehnologia SoftBlue pe un monitor de 24 inci. Tehnologia SoftBlue protejează și reduce oboseala ochilor fără a face rabat de la culoare. Această tehnologie funcționează prin eliminarea emisiilor de lumină albastră în lungimi de undă nocive, păstrând fidelitatea și calitatea culorii originale.

Personal am folosit monitoare Philips la unul dintre locurile de munca anterioare, dar drept este ca monitoarele folosite erau de tipul celor care sunt luate acasa de catre toata lumea. Monitorul cumva mai profesional pe care il foloseam era de la un alt producator, ceva mai putin cunoscut si care nu neaparat ar fi avut performante mai bune, fiind si el un model ieftin – cum erau cam toate din firma, desi erau cam perfecte nevoilor pe care le aveam la momentul respectiv.

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *