Telescop Celestron TravelScope 70

Dupa cateva zile de folosire a telescopului Celestron TravelScope 70 nu regret nicio secunda pretul de aproximativ 350 lei(verifica pret actualizat) platiti pe el. I-am comandat online vineri seara iar sambata la pranz deja curierul era la mine la usa cu el iar eu repede l-am montat. Daca initial vroiam sa cumpar modelul cel mai ieftin de telescop de la Celestron, PowerSeeker 40 AZ sau 50 AZ, pe urma m-am documentat si am observat ca TravelScope 70 ar reprezenta o varianta mai buna.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Prea multe detalii tehnice despre telescoape inca nu cunosc, astfel ca nu sunt cea mai buna sursa de a emite pareri, insa modelul pe care l-am comandat este excelent pentru un incepator. Se vede extraordinar Luna, stelele. Deocamdata nu am iesit cu el, asadar mai trag cate un ochi spre cer doar de pe balcon, insa sunt ferm convins ca in locuri mai intunecate vezi nebuloasele, galaxii si alte obiecte stelare. Am vazut multe filme pe internet cu cat de bine se poate vedea Jupiterul sau Saturnul. Eu astept, momentan Jupiter este sta pozitionat exact pe unde vine blocul perpendicular pe al meu, iar Saturn nu stiu cand se poate vedea. De fapt, telescopul vine cu un program planetariu foarte util, si vad in el ca Saturn ar “rasari” la ora 5 dimineata. Poate arunci un ochi de dimineata, doar ca are aproximativ traiectoria lui Jupiter, astfel ca nu stiu ce sanse de reusita as avea.

Pe langa planetariul TheSkyX care vine pe un CD, impreuna cu telescopul TravelScope 70 am mai primit un rucsac, un binoclu Hama si un DVD cu un film cu descoperiri astronomice. Rucsacul Celestron nu este din cele mai bune materiale, este relativ fragil, insa protejeaza foarte bine telescopul. Avand in vedere ca el cantareste doar 2 kilograme, este destul de OK.

Cu telescopul am primit si un trepied foarte mare pe care il pot monta, care se pliaza si se face foarte mic. Il poti folosi si ca trepied pentru o camera foto.

Diametrul telescopului este de 70 milimetri iar dimensiunea tubului se poate regla de la rotite pana la 43 centimetri. Vine impreuna cu doua oculare, unul de 20 mm si unul de 10 mm. Cel de 10 mm este potrivit pentru a obtine imagini mai apropriate si mai centrate spre un obiect stelar. Marirea telescopului este de pana la 168x.

Desi e iarna si e frig afara, acest telescop poate reprezenta si un foarte bun cadou pentru sarbatorile de iarna, pentru copii, adolescenti sau de ce nu – prieteni. Eu am o varsta care a trecut de stadiul de copil si totusi ma bucur de telescop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *