Televiziune prin fibra optica de la Google

Google continua sa isi extinda adresarea pe piata prin tot mai multe servicii noi in portofoliul acestora. Astfel, ieri acestia au anuntat introducerea in Kansas, Stalele Unite – a serviciului Fiber TV – practic astfel Google intra pe piata operatorilor de cablu TV, intr-o maniera interesanta. Probabil cel mai tare este ca acestia au suportul software pentru a rula o aplicatie de conectare deplina cu dispozitivele Android din casa sau de sincronizare intre conturile Google. Astfel, practic rulezi un sistem de operare propriu Google, direct pe televizorul tau.

Serviciul are la baza pe langa clasicele canale TV, un set top box, un fel de media player care se poate conecta la mai multe deviceuri. Gadgetul conectat la TV ofera posibilitatea pe langa conectare si sincronizare si inregistrarea a pana la 8 emisiuni/filme in acelasi timp, pentru a putea fi vizualizate in timp.

In acest moment, serviciul Google Fiber TV este disponibil doar in Kansas, Statele Unite – si probabil este doar un test pentru a vedea daca se poate intra puternic in aceasta piata. Serviciul Fiber TV costa 120 $ pe luna, plus 300$ taxa de instalare. De mentionat este ca din grila de programe lipsesc cateva posturi TV intens urmarite de catre americani, ESPN sau AMC, iar in acest pret este si linia de internet prin fibra, care se spune ca ar fi de 100 ori mai rapida decat liniile clasice din State. Asa sa fie oare? ­čÖé

[sam_ad id=”11″ codes=”true”]

Sursa: The Verge

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *