Televizor LED 3D LG 47LM615S – 119 cm diagonala

LG 47LM615S este un televizor recent lansat de catre LG si in tara noastra. Pe plan mondial a fost prezentat pentru prima data la inceputul anului la conferinta CES 2012, impreuna cu alte noi modele de televizoare din gama celor cu ecran LED ultra flat. Acest model este oarecum identic cu 42LM615S, atat in ceea ce priveste configuratia cat si in ceea ce priveste linia designului, fiind cu o treapta inferioara ca gama fata de modelele premium precum 42LM760S, nefiind asadar un Smart TV, dar bucurandu-se de un ecran cu diagonala mare – 119 cm, display cu iluminare Edge LED si capacitate de a reda continut 3D in excelente conditii grafice. Pretul unui astfel de model este usor peste 4000 lei (verifica aici pret actualizat), adica la limita psihologica de 999 euro pe piata externa, si ma indoiesc ca va scadea pana de Craciun, mai ales ca la noi oricum pretul real e mai mic decat afara datorita TVA-ului mai mare.

Design & Look – Modern si Elegant

Designul este unul dintre cele mai frumoase prezente la un televizor – din punctul nostru depasind clar Samsung, Sony sau Philips ┬á– aceasta serie fiind cu o rama subtire si un stand care arata extraordinar. Constructia ramei este dintr-un plastic superior iar standul dintr-un aliaj cromat pentru a oferi rezistenta. Interesant este ca la televizorul 42LM760S de exemplu rama frontala este metalica, insa pretul este mult mai mare, cu vreo 30% in ciuda faptului ca diagonala este mai mica. De asemenea, acest televizor este disponibil in marimi de 42, 47 inch si avem si o varianta de 55 inch, care este foarte mare si are si functii de Smart TV.

[box type=”info”]Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici[/box]

Pentru exemplificare am pus cateva poze cu acest televizor LG un pic mai jos

din spate

Display – Diagonala Uriasa

Diagonala ecranului este de 119 centimetria. Este recomandata privirea la televizor de la minim 2 metri pentru a lua “the best” din imagine, iar aparatul este unul clar de sufragerie, intr-un dormitor ar fi mult prea mare din punctul meu de vedere, desi stiu ca sunt unii excentrici care isi comanda televizoare mari mai ales pt. dormitoare ­čÖé

Displayul 3D face toti banii, pentru ca deja la aceasta diagonala efectul tridimensional fiind mai pronuntat, atat in adancime cat si efectul acela de iesire a imaginii si caracterelor afara din televizor. Reglarea efectului de 3D este posibila oricum pe mai multe nivele, gratie catorva setari avansate, personal recomand setarea unei adancimi mari atunci cand continutul este de o calitate ultra superioara (gen Blu-Ray) si mai putin cand convertiti ceva din 2D in 3D. Apropo de conversie, ca majoritatea modelelor de televizoare 3D, si┬áLG 47LM615S dispune de posibilitate de conversie 2D – > 3D a videoclipurilor rulate pe ecran. In plus, are si modul Dual Play care ofera imagini separate daca joci un joc in multiplayer, pentru fiecare dintre jucatori. Mai multe detalii aici.

In ceea ce priveste imaginea redata, aceasta se poate calibra extrem de usor datorita multiplelor filtre gata create in softul televizorului, regasite in meniu. Are parte de moduri pentru jocuri, filme sau normal si de asemenea acest LG este dotat si cu un senzor inteligent care ajusteaza luminozitatea in functie de mediul luminos din camera.

Afisajul este evident la rezolutie Full HD – 1920 x 1080 pixeli – frecventa de redare e de 100 Hz (MCI 200 Hz in3D) si are motoare grafice excelente care ofera o imagine superioara per ansamblu.

Sunet

47LM615S vine cu doua difuzoare incorporate in partea din spate, fiecare cu o putere de cate 10 W RMS. Aceste boxe au o putere reala destul de mare iar sunetul este de calitate, astfel ca nu vad neaparata nevoie instalarea unui sistem audio dedicat, mai cu seama ca si partea soft este bine dezvoltata avand surround virtual si decodare Dolby + Voce Clara 2. De asemenea, avem si aici de cateva moduri prestabilite, inclusiv mod de redare atunci cand televizorul este montat pe un suport de perete si spatele este lipit pe perete, pentru a contracara pierderea calitatii datorita propagarii diferite a sunetului, acesta se poate ajusta sa egalizeze acest efect si sa te bucuri in continuare de un sunet clar si de calitate.

Conectivitate

Conexiunile

Pe partea de conectare, televizorul are tuner digital DVB-C incorporat, cu decodare MPEG 4, astfel ca reda canalelele digitale si HD la liber, fara a fi neaparata nevoie de un decodor sau media box de la furnizorii de cablu. Evident, un abonament la cablu este necesar, pentru ca semnalul tot de la ei vine.

De asemenea,┬á47LM615S vine cu DLNA inteligent, usor de configurat si bineinteles conexiune la reteaua de acasa. Ii lipseste modulul de wireless din ce observ in specificatii, insa oricum wireless este mult mai instabil decat conexiunea standard la net pe cablu. Cum televizorul nu este un smart tv, cu o mica investitie totusi poti avea aceleasi specificatii prin achizitionarea unui media player – care are si internet sau alte aplicatii diverse care transforma televizorul practic intr-un dispozitiv conectat cu adevarat la internet si continutul video de pe net (seriale si filme online, youtube).

In rest acest televizor mai dispune de 1 port VGA, 2 porturi USB (stick sau HDD extern), 3 porturi HDMI si celelalte intrari obisnuite la un tv: scart, iesire audio digitala, component samd.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *