Televizor LED 4K Ultra HD Samsung 40MU6102 – Diagonală 100 cm

Samsung 40MU6102 este varianta mică a televizoarelor Samsung 4K din recenta Serie 6, Gama 2017. Chiar dacă este un televizor de diagonala cea mai mică din serie, dimensiunea acestuia este totuși potrivită pentru majoritatea sufrageriilor de apartament. 

Oferă o imagine care se laudă cu o rezoluție Ultra HD – 4K, așadar conținut să aveți, că de redat acest televizor va fi un vârf de gamă în ceea ce privește tehnologiile de astăzi în materie de rezoluție imagine – și deci și claritate și calitate.

Iar pe lângă faptul că este un televizor Ultra HD 4K, specificațiile acestuia merg mână în mână cu tehnologia software – fiind vorba de un Smart TV care vine cu o gamă largă de aplicații instalate deja sau care se pot instala. Așadar, Netflix și Youtube direct pe televizor sunt floare la ureche.

Cam de fiecare dată televizorul acesta este în promoție la eMAG – așadar prețul său este unul foarte mic în raport cu tehnologiile pe care le are. Îți recomand să verifici aici prețul actualizat, cine știe la ce preț bun îl mai găsești acum.

Design modern dar simplist, în linia Samsung cu rame subțiri

Televizorul se remarcă printr-o ramă lucioasă foarte îngustă, așadar dă senzația de tablu televizorului, mai ales dacă este montat pe un suport de perete tip tablu (nu braț).

Ce îi dă o notă mai aparte și diferențiază între ele brandurile, este că sud-coreenii de la Samsung au optat pentru acestă serie de televizoare la un stand în două brațe care oferă televizorului o impresie de curbură, dar în sine ecranul nu are nici o curbură.

Diagonală de 100 cm

Diagonala nu este una impresionantă, dar poate fi suficientă fără doar și poate într-o sufragerie de apartament. Depinde acum și de distanța de vizualizare cât de potrivită e diagonala, că uneori o diagonală mare poate fi prea mult și să incomodeze privirea. Așadar măsurați și imaginați-vă cam ce diagonală aveți nevoie.
Dacă erați confortabili cu o diagonală de 80 cm, cum erau majoritatea televizoarelor acum câțiva ani(mai ales că ramele groase și înalte de pe atunci dădeau impresia de mai mare), acum standardul este de minimum 100 cm diagonală, cât are de altfel și acest televizor.

În orice caz, diagonala nefiind uriașă, combinată cu o rezoluție Ultra HD pe un ecran LED va oferi imagini extrem de clare. Cum spuneam la toate aceste televizoare, contează doar să-i dați ce trebuie în materie de conținut. Sigur că televizorul face upscaling, toate televizoarele Full HD sau 4K fac acest lucru din soft, dar diferențele sunt uriașe față de conținutul nativ 4K. Nici o surpriză aici.

Fără stand televizorul are dimensiunile de 917.7 x 535.7 x 62.6 mm, iar cu stand vine la 917.7 x 596.5 x 288.1 mm. Dacă vreți să îl montați pe un suport tv cu braț sau unul simplu de perete (tip tablou), trebuie să știți că montura compatibilă este de 200 x 200 milimetri. Aici găsiți suporturi compatibile, gata filtrate pentru Samsung 40MU6102.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Nu știu pe cine interesează greutatea, dar aceasta este redusă. Samsung 40MU6102 are doar 8.7 kilograme. În general televizoarele LED sunt ușoare.

Sunet

Sunetul este asigurat prin două boxe de 10 W RMS. Acestea sunt certificate Dolby Digital Plus, dar puteți instala și un home cinema dacă vă doriți un sunet mai bun. Totuși, fiind un televizor de 100 cm diagonală, aș zice întâi să-l luați acasă și pe urmă să vă decideți dacă e nevoie de un upgrade pe partea de sunet.

Televizor Smart TV – Ce ar mai fi de adăugat?

La un preț de vreo 2.000 lei (poate chiar sub) să ai un televizor cu imagine 4K, din gama 2017 și Seria 6 de la Samsung este deja foarte bine.
Televizorul desigur că este un smart tv, ceea ce înseamnă că aveți pe el sau puteți instala aplicații, ba chiar și să navigați pe internet, și, utopic – să intrați pe Facebook de pe televizor. Dar cine vrea Facebook pe televizor, să fim serioși, chiar dacă – de exemplu, browserul de internet al televizoarelor Samsung sunt foarte bune.

Așadar, imaginați-vă ce vă doriți și acest Samsung 40MU6102 grație sistemului de operare de tip Smart TV le va putea face.

De asemenea, din review-urile utilizatorilor se pare că meniul este foarte fluid în navigare.

Player multimedia integrat și conectivitate extinsă

Playerul multimedia integrat combinat cu conectivitatea extinsă vă va delecta cu opțiuni variate de a reda conținut video/multimedia. Având și două intrări USB, puteți rula conținut liniștiți de pe hard disk-ul extern, stickul USB sau alte device-uri.

Așadar, 40MU6102 este un televizor Samsung care liniștit se încadrează în categoria televizoarelor best-buy, mai ales dacă îți face cu ochiul imaginea 4K și posibilitatea de a avea acasă un televizor smart TV la un preț atât de bun precum e deseori această serie în promoțiile magazinelor online eMAG, Flanco sau a celor offline precum Altex.

Conectivitatea pe cabluri USB vă va permite și să adăugați o tastatură, dacă e nevoie. Sau puteți instala aplicația Smart View de pe smartphone și are și funcție de telecomandă, singurul aspect de care trebuie să țineți cont este că ambele device-uri trebuie conectate la aceeași rețea. 

Televizorul se conectează la rețea/internet folosind conexiunea wireless Wi-FI sau cea pe cablu de net clasic – LAN. Probabil vei prefera însă conexiunea wireless, că nu prea e comod să tot tragi cabluri prin casă.

Dacă 100 cm nu îți sunt de ajuns, vezi varianta de 125 cm, tot la preț bun și cu aceleași specificații

Sigur că cei mai pretențioși pot opta pentru varianta mai mare, iar 50MU6102 nu este mult mai scump decât 40MU6102 și are avantajul a avea 125 cm, față de cei 100 cm diagonală pe care îi are frățiorul 40MU6102.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *