Televizor LED Horizon 22H120

Un alt televizor care poate fi conectat si ca un monitor de la producatorul Horizon este modelul 22H120. Este mai mare decat 19H100 si ofera o calitate a imaginii net superioara, atat pentru ca este un televizor LED, cat si pentru ca are rezolutie Full HD de 1920 x 1080 pixeli. Pretul nu este foarte diferit decat modelul mai inferior, fiind vandut la un pret mai mare cu aproximativ 100 lei decat 19H100, un model net inferior in ceea ce priveste specificatiile, insa care, si el, are un anumit target si reprezinta o alternativa buna comparand cu restul televizoarelor de pe piata.

Diagonala ecranului in acest caz este mai mare, de 56 centimetri (corespunde cu 22 inch), o dimensiune deja acceptabila atat pentru camere mici cat si ca un monitor de companie in bucatarie. Conectat la calculator ofera o imagine destul de buna, gratie rezolutiei mari. Se poate conecta la un sistem desktop fie prin cablu HDMI, cat si clasicul VGA (D-Sub) care vine la orice monitor.

Cu toate ca nu ofera o luminozitate la fel de mare ca si varianta pe LCD, acest LED Horizon 22H120 are si el o luminozitate destul de buna, de 300 cd/mp. In fapt, consider ca se vede optim la aproximativ 60% din luminozitatea maxima, ceea ce inseamna ca mai economisesti si energie. Displayul are un contrast nativ de 1000:1 si un timp de raspuns de 5 ms. Desigur, nu este o caracteristica impresionanta, insa la acest pret nu prea iti poti dori o imagine excelenta intr-un sistem combi 2 in 1, de aceea spun ca e perfecta pentru bucatarie. Eu am un televizor de acest tip in bucatarie, care chiar daca nu are o rata de refresh extraordinara, e ok, pentru ca timpul de raspuns si rata de refresh conteaza mult mai mult la televizoarele de dimensiuni mai mari.

Unghiul de vizibilitate este decent pentru un televizor LED Full HD, are 170 grade pe orizontala si 160 grade unghi de vizibilitate pe verticala.
Cat despre design, 22H120 se poate lauda ca nu face rabat de calitate, avand plasticul foarte solid, de un negru lucios. Greutatea nu este mare, avand 3.2 kilograme cu tot cu stand. Apropo de stand, acesta e destul de mare si asigura o stabilitate foarte buna televizorului.

Per ansamblu, eu consider acest Horizon 22H120 un televizor excelent pentru bucatarie sau camera copilului. De asemenea, este si o buna rezerva ca monitor, fiind bine sa il ai in casa in caz ca ramai fara monitor la un moment dat. Asa, preventiv! Cat despre pret, raportul calitate oferit este OK, desigur nu vorbim despre un Samsung, insa produsele Horizon si-au dovedit pana acum fiabilitatea.

3 comentarii la „Televizor LED Horizon 22H120

 • 12 februarie 2012 la 14:14
  Permalink

  Parerea mea e ca suntem prea saraci ca sa cumparam lucruri ieftine si proaste. Este un monitor cu fiabilitate scazuta, nu are un site pt suport tehnic, sincer imi pare rau ca l-am cumparat. Spre ex acum daca incerc sa il pornesc se inchide imediat, trebuie sa incerc de n ori pana reuseste sa porneasca.

  Nu va legati la cap cu un asemenea produs nici macar in bucutarie sau camera copilului.

  Răspunde
 • 11 martie 2013 la 23:32
  Permalink

  Recomand cu incredere 100% , il am de 4 ani un tv horizon de 22 inch , functioneaza in permanenta zi si noapte ptr ca e conectat la camerele de supravegheat si nu stiu daca in 4 ani a fost oprit o singura zi in total , recomand 100% ,nu am niciodata probleme se vede extraordinat chiar si daca este intuneric in locul unde filmeaza o camera de luat vederi , arata imaginea foarte clar fata de un monitor philips care arata imaginea neagra unde e intuneric , am fost super multumit de felul cum se vede la horizon 22 inch , e minunat , va recomand cu toata increderea

  Răspunde
 • 4 mai 2013 la 13:12
  Permalink

  super televizor il am de 2 ani, la ce bani am dat pe el , recomand cu incredere 100%

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *