Televizor LED Samsung 32D5000, diagonala 81 centimtri (32 inch)

In acest moment se desfasoara o promotie cu reduceri pentru toate televizoarele Samsung LED si LCD si de aceea am spus sa vin si eu cun un pic de informatie mai multa. In acest review voi scrie despre televizorul LED Samsung 32D5000, un model cu o diagonala a imaginii de 81 centimetri, foarte potrivita pentru o vizualizare de la 3-4 metri. Nu este extraordinar, si poate nici nu trebuie sa fie mai mare pentru o sufragerie de dimensiuni normale pentru apartamentele de la noi din tara.

Pretul ei, cu tot cu promotie nu este foarte mare, fiind vandut la aproximativ 1900 lei (verifica pret actualizat), dupa care mai primesti si reducerea prin promotie. Exista si varianta cu ecran LCD, Samsung 32D550, care vine la un pret mai mic cu aproape 500 lei.

32D5000 este un televizor LED premium, practic si elegant, cu o redare a imaginii la o calitate foarte buna. Rezolutia de 1920 x 1080 pixeli ofera o vizualizare Full HD, de aceea recomand sa luati si de la operatorul de TV la care sunteti abonat un decodor HD. De exemplu, la RDS acesta costa undeva la 10 lei/luna. De asemenea, se vede foarte bine si televiziunea digitala, insa aceea nu este transmisa la 1080p, ci undeva la 640p, in mod real.

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Televizorul reda in conditii foarte bune si filmele de calitate Blu-Ray si i se poate conecta atat un hard disk extern, cat si mai simplu, un stick pe USB de pe care sa redati filmele descarcate in prealabil de pe calculator. Televizorul poseda un media player dedicat, care are o calitate destul de buna. Pentru a reda subtitrarile filmelor, trebuie ca acestea sa posede acelasi nume ca si fisierul filmului, si il recunoaste automat.

Pe langa intrarile clasice, televizorul mai poseda si HDMI si VGA D-sub, astfel ca poate fi conectat si ca si monitor pentru un calculator sau direct la laptop prin portul HDMI.

De asemenea, mai are si intrare pentru cablul de retea si este wireless ready.
32D5000 are displayul, cum scriam mai sus, de tip LED iar contrastul este dinamic, de tip Mega Contrast. La vechile televizoare pe LCD mai avea un rost sa fie contrastul cat mai mare, insa la modelel mai noi importanta a devenit calitatea imaginii in general. Televizoarele noi, si mai ales cele pe tehnologie LED sau 3D, deja ofera o rata de contrast si un timp de raspuns foarte bun, astfel ca, cel putin pentru mine nu mai e un criteriu determinant. Totusi, un bun criteriu ramane sunetul, acest Samsung avand doua boxe integrate care pe langa faptul ca au o putere mare, de 10 W RMS pe fiecare boxa, mai au si calitatea sunetului garantata Dolby Digital Plus cu sistem SRS Theater Sound HD.

Deja oarecum un sistem audio extern pentru acest televizor s-ar merita doar daca e un minim 5.1 si sa fie si de o calitate foarte buna ca sa faca o diferenta reala.

Ca si alte functii, se incadreaza ca un televizor, hai sa ii zicem clasic, avand cautare automata a canalelor, teletex, echilibrare automata a volumului, oprire si pornire automata. De asemenea, 32D5000 are si un mod de imagine special pentru jocuri, astfel ca imaginea de pe Play Station sau Xbox se va vedea si mai bine.

Samsung 32 D5000 are o greutate de 10 kilograme cu tot cu stand, iar fara stand are dimensiunile de 762 x 462 milimetri, iar ca si grosime are maxim 29.9 milimetri, fiind destul de subtire astfel incat sa nu ocupe spatiu pretios de la tine din sufragerie. Eu zic ca e un televizor ideal, prin prisma calitatii imaginii, diagonalei potrivite si chiar si a pretului.

One thought on “Televizor LED Samsung 32D5000, diagonala 81 centimtri (32 inch)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *