Televizor Samsung 32J5200 – Smart TV ieftin cu imagine Full HD

Pentru pasionații de tehnologie, vechile televizoare de tip LCD sunt acum înlocuite din ce în ce mai des cu televizoare LED care să aibă și funcția de tip Smart TV. Aceste televizoare vin cu noutatea că se pot conecta la internet și se bucură de aplicații instalate sau care pot fi instalate precum Youtube sau Netflix.

Televizoarele de tip Smart tv de regulă nu sunt cele mai ieftine, ba chiar în anii de început ai acestor televizoare le consideram oarecum un moft, putând cumpăra un televizor bun plus un mediaplayer, însă astăzi încep să se găsească tot mai multe modele foarte accesibile. Și aș înclina să cred că în câțiva ani televizorul smart va fi o obișnuință la fel de mare ca telefoanele de tip smart.

Un astfel de televizor smart foarte ieftin, cu multe funcții și cu o imagine excelentă este noul Samsung 32J5200. Acesta are o diagonală de 80 cm, are toate conexiunile de care ai avea nevoie și vine la un preț excelent – verifică aici preț actualizat

Este un televizor apărut undeva la începutul anului 2016, așadar nu este neapărat un model foarte nou, dar avantajul semnificativ este că a scăzut enorm la nivel de preț, am putea uneori spune că a scăzut aproape la jumătate față de momentul apariției. Totuși, asta nu îl face deloc un televizor slab sau depășit, smart tv-urile primind update-uri de soft.

Imagine excelentă în raport cu prețul

Televizorul este un smart tv entry level, dar are o imagine redată la rezoluție Full HD cu un aspect al imaginii cu raport 16:9, ca toate televizoarele moderne de astăzi. 

Vezi mai multe detalii, poze, pret si specificatii tehnice aici

Are și câteva caracteristici din soft precum HyperReal Engine Contrast, Wide Color Enhacer sau mod special pentru filme, dar aceste funcționalități sunt găsite pe mai toate televizoarele din gama aceasta, nu aș puncta special pe ele.

Totuși, citind review-urile acestui model, majoritatea celor care au achiziționat acest televizor LED de la Samsung sunt mai mult decât încântați de calitatea imaginii, mai ales punând în balanță cu prețul foarte mic al acestui televizor LED Smart Samsung 32J5200.

Sunet acceptabil pentru această grupă de preț

Televizorul în sine chiar dacă vine cu două difuzoare de 5 W, nu vă imaginați că veți da concerte cu acest televizor. Sunetul iese practic spre josul televizorului, așadar puteți să puneți niște lucruri sub boxe pentru ca sunetul să fie aruncat spre voi. Dar totuși, diferențe prea mari chiar și cu acest mic truc nu ar trebui să fie. În orice caz, dacă televizorul este montat pe perete, acesta are o opțiune specială, pentru ca sunetul să nu fie afectat de montarea pe perete.

Pentru pretențioși, televizor are ieșire audio digitală, așadar puteți, eventual, conecta un sistem home theater pentru un sunet mai bun.

Conectivitate extinsă prin Wireless, LAN și Slot CI+

Fără doar și poate Samsung 32J5200 este un televizor modern, mai ales dacă ne uităm pe zona de conectivitate.

Televizorul vine dotat ca toate smart tv-urile cu conexiune la internet fie pe cablu standard RJ-45, fie prin wireless integrat. Astfel, televizorul își poate face singur update-urile iar rularea aplicațiilor ca Netflix sau Youtube nu vor fi o problemă.

Trecând peste partea smart a acestui televizor Samsung, în rest televizorul are cam toată conectivitatea de care am putea avea nevoie. Practic, avem slot pentru card CI+, astfel încât să putem folosi televizorul fără decodor, avem o intrare USB dar și două intrări HDMI pentru a putea fi conectat televizorul ca monitor sau să fie redate imagini de pe alte dispozitive, precum ar fi o consolă de jocuri sau chiar conectarea unui laptop pentru rularea de filme de pe acesta.

Din păcate ambele intrări HDMI sunt în partea din spate, cu orientare spre perete în cazul montării pe perete, așadar dacă îl montezi pe perete va trebui să cumperi un cablu HDMI la 90 grade pentru a conecta un alt dispozitiv cum ar fi un laptop sau consolă de jocuri.

Telecomanda este una clasică pentru televizoarele Samsung la toată seria de televizoare J5200, însă nu are neapărat butoane specifice de smart TV, de tipul Youtube sau Netflix.

Pentru o navigare ușoară în meniul smart TV-ului se poate folosi o tastatură și un mouse.

De unde poți cumpăra televizorul Samsung 32J5200?

Televizorul Samsung 32J5200 se regăsește în oferta mai tuturor magazinelor online din România. Îl vei putea găsi însă și la magazinele clasice de tip Altex, Flanco sau Media Galaxy.

Pentru prețuri poți consulta oferta magazinelor online la care am verificat acest produs: eMAG, Flanco, PC Garage.

Dacă îl cumpărați online puteți să vă bucurați de o perioadă de retur legală de 14 zile, dacă magazinele nu oferă mai mult. 

Merită să iei în vedere și modelele de diagonală mai mare

Televizorul deși este de diagonala cea mai mică din seria de televizoare smart J5200 are o imagine redată la rezoluție Full HD. Seria această de televizoare de la Samsung se mai găsește și în variante cu diagonale mai mari: 100 cm – 40J5200, 121 cm – 48J5200 sau chiar 146 cm – 58J5200. Sigur, modelele de diagonală mai mare sunt scumpe direct proporțional, dar dacă bugetul permite și televizorul este achiziționat pentru sufragerie sau dormitor, poate ar avea sens să iei în considerare cel puțin modelul cu diagonală de 100 cm

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *