Televizor TCL QLED seria C745 – 55C745 – imagine excelentă la preț bun

Am cumpărat televizorul TCL QLED 55C745 în urma campaniei de Black Friday 2023 când l-am găsit în ofertă la un preț extraordinar. Televizorul are review-uri foarte bune pe paginile magazinelor online și am zis că poate fi un televizor foarte bun pentru sufragerie, deși socoteala dinainte de Black Friday a fost că voi căuta un televizor doar ușor mai mare pentru dormitor, pentru a înlocui un televizor de diagonală de doar 80 cm.

Văzând însă caracteristicile acestui televizor fabricat de chinezii de la TCL și prețul foarte bun la care se comercializează (mai ales când e vreo campanie promoțională), am zis să îi dau o șansă – verifică aici preț actualizat.
Astfel, noul televizor TCL a înlocuit în cele din urmă în sufragerie nu atât de vechiul Philips pe care îl aveam de vreo 5 ani și care acum și-a găsit loc în dormitor.

Ce căutam de la acest televizor era o imagine bună, dar și un modul de Smart TV ofertant. Televizorul vine cu sistem de operare Google TV, astfel că este un televizor cu o arhitectură software bună.

A mai fost o chestiune amuzantă, când discutam cu o cunoștință ce televizor am luat, observația lui a fost că are foarte multe certificări.

TCL C745 sunt comercializate în 3 diagonale: 139 cm, 164 cm și 189 cm

Televizoarele din seria C745 de la TCL sunt comercializate cu 3 diagonale de ecran: 139 cm (55 inch), 164 cm (65 inch) și 189 cm (75 inch). Pentru diagonalele mari, sunt practic niște televizoare pe care personal le consider best buy în gama lor de buget. Au caractistici și imagine comparabilă cu televizoare din game premium mult mai scumpe.

Design clasic și ramă cu carcasă metalică

Televizor TCL QLED seria C745 - 55C745

Designul televizoarelor TCL din seria C745 este unul foarte clasic, ecranul este subțire și oferă o ramă premium cu carcasă metalică.
Designul negru elegant și dimensiunile bine proporționate fac ca televizorul să se integreze armonios în orice încăpere.

Lucruri care puteau fi mai bine la acest televizor TCL 55C745

Sunt două aspecte care puteau fi îmbunătățite.

Suportul televizorului deși stă pe niște brațe metalice solide, are partea frontală de un plastic care cel puțin aparent pare destul de slab calitativ.

Un alt aspect care îmi displace este modul în care s-au dispus pe lateral toate conexiunile. Deși această dispunere ajută atunci când pui televizorul pe un suport de perete, parcă totuși aș fi preferat o introducere a cablurilor de jos în sus, și nu din lateral.

Cu toate acestea, dezavantajele acestea pe care le-am întâlnit nu sunt semnificative.

Însă dacă tot suntem la capitolul mici lucruri care îmi displac, trecând de pe un televizor Philips Ambilight cu tastatură pe spatele telecomenzii, telecomanda de la acest TCL pare destul de simplă. O parte bună este că are și microfon pentru a fi compatibil cu Google Assistant.

Designul plat și compatibilitatea VESA (400 x 300) permit montarea pe perete, oferind flexibilitate în amplasarea televizorului în spații limitate.

Imagine HD foarte bună și software care se mișcă fluent

Două lucruri foarte bune: software-ul se mișcă foarte bine – fluent, probabil e un mix între hardware și cât de bine e optimizat codul software pentru acest televizor.
Al doilea lucru bun, care probabil că va conta și mai mult pentru majoritatea utilizatorilor: imaginea este impecabilă. Și spun asta nu doar atunci când rulezi conținut 4K propriu, ci și atunci când îl ții pe canalele de televiziune HD. Se vede foarte bine, imaginea este cursivă, iar culorile sunt vibrante.
Tehnologia QLED și rezoluția 4K asigură o calitate foarte bună a imaginii, cu detalii clare.

L-am mai testat și cu un PlayStation 4, mi s-a părut și acolo bine, deși nu am rulat neapărat pe jocuri cu o grafică prea complexă.

Sunetul este acceptabil

Sunetul televizorului nu este wow și dar nici nu este prost. Deși am și un soundbar Blaupunkt conectat la televizor, în mai bine de 90% din situații am redat sunetul pe boxele incluse în rama televizorului, considerând că acesta fiind suficient de tare și de clar. Am ales să redau practic prin soundbarul atașat televizorului doar dacă vorbeam de niște filme la care contează fiecare îmbunătățire de sunet.
Dolby Atmos, Dolby AC4 și Dolby TrueHD contribuie la o experiență audio de înaltă calitate, îmbunătățind sunetul de la televizor.

Pe partea clasică de televizor, îmi place tare mult viteza de comutare a canalelor. Este foarte bună.
Ce este puțin mai dificilă este reordonarea canalelor de televiziune, dar se poate face și asta. În mod standard, televizorul ordonează canalele TV în ordine alfabetică.

Concluzie Televizor TCL QLED seria C745 – 55C745

Având în vedere că am achiziționat personal acest televizor TCL 55C745 drept un televizor principal în sufragerie, consider că acesta este unul cu o valoare foarte bună în raportul calitate-preț. Dimensiunile sale îl fac perfect pentru majoritatea sufrageriilor, iar calitatea imaginii este excepțională atunci când privești televizorul de la 3-4 metri.

Chiar dacă nu vine de la un brad foarte cunoscut în România, caracteristicile cu care acest televizor TCL este echipat îl fac un televizor de luat în calcul pentru achiziții, mai ales în perioada promoțiilor. Oferă niște specificații foarte interesante și o calitate pe care o regăsești în general la televizoarele de brand mai recunoscut pentru 1.000 poate chiar 2.000 lei în plus față de prețul la care este comercializat acest model.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *